Blogit
Pihkala

LAUANTAI-ILLAN SUUNNITELMAT

Täksi illaksi suunniteltua: kasa kauniita kukkia ja lempilehtien uusia numeroita. Kuvassa kaksi tämän hetken lemppariani sisustuslehtien saralta; Asun-lehti on kiilannut entisen suosikin Dekon ohi, ja ruotsalaisten puolelta Residence on noussut selväksi ykköseksi Elle Decorationin sijaan. Seuraavaksi meinaan uppoutua lehtien hämyisiin tunnelmiin ja ottaa kaiken irti ulkona vellovasta kurjasta sadesäästä.
Kipaisin tänään myös pitkästä aikaa kukkakaupassa. Kaipasin kotiin jotain nättiä piristystä, se on tuntunut viime aikoina niin pimeältä ja tunkkaiselta. Dramaattisen tummat sävyt houkuttelivat tällä kertaa eniten, tummat punavioletit sopivat nätisti yhteen myös tuon kukkasohvan kanssa. Yritinpä ottaa olkkarista vähän laajempaakin kuvakulmaa, mutta pimeys teki tepposet ja tämä jäi vain epäonnistuneeksi yritykseksi. Tällä kertaa oli siis tyytyminen vain muutamaan hassuun yksityiskohtaan.
Hetki ennen auringonlaskua. Valoja saa pitää päällä jo keskellä päivääkin, ja kynttilöitä poltellaan ahkerasti iltaisin. Lehtipinot kasvavat ikkunalaudalla ja ensimmäiset jouluvalot on jo bongattu naapurista.
Marraskuu on niin täällä.
New issues of my favourite magazines and a bunch of flowers. Weekend can begin!

Kommentit (10)

 1. Anne

  Asun lehti on kyllä tehnyt minulle ihan saman suhteessa Dekoon – vaikka Lantliv on kyllä ihan ehdottomasti minun lempparini. Johtuu varmaankin siitä, että asun maalla ja koen, että Lantliv jotnekin on enemmän meidän talon näköistä. Tiedä tuota .. makeita lukunautintoja ne on kaikki.

  • maija

   Joo, Asun on noussut kyllä vahvasti Suomen kärkilehtien joukkoon, kun taas Dekossa näen vähän hiipumista… Onko se vain hetkellistä tai vain omassa päässäni, siitä en tiedä. Joskus voisikin kokeilla tuota Lantliviä, olenkohan koskaan sitä selaillut. Vanhoista näteistä maalaistaloista saisi varmaan inspistä meidänkin projektiin, vaikka tyyli taittuisikin romanttiseen. :;

 2. Sar P

  Samansuuntaiset suunnitelmat täälläkin.

  • maija

   Ihan parasta lauantai-illan viettoa, eikö!

 3. Irmastiina Ruusukummusta

  Tuota Asunlehteä en olekkaan koskaan ostanut…pitääpä korjata tilanne..:)

  • maija

   Kantsii kokeilla kyllä. Vähän ehkä kaipaisin vaihtelua lehden melko tiukasti rajattuun tyyliin, mutta kaunistahan sen sisältö on kannesta kanteen.

 4. Susku London

  Harmaa näyttää olevan sisustuksessa päivän sana.

  • maija

   Niinpä näyttäisi olevan, harmaata sisällä ja harmaata ulkona. 🙂

 5. Saara

  Samat lehtisuosikit täällä, etenkin tuo Residence on aivan parhautta. Hieman ihmettelen kallista tilaushintaa, halvemmaksi tulee nimittäin hakea Stockmannilta kerran kuussa… Elle Decoration UK on ihan ok (oli kyllä parempi kun Ilse Crawford päätoimitti!), mutta toimitusaika tänne pohjolaan on tosi pitkä – marraskuun lehti tuli postiluukusta viime viikolla, vaikka se on lehtipisteissä ollut jo kuukauden!!!

  Deko on myös minun mielestäni hiipunut ja ekaa kertaa vuosiin harkitsen tilauksesta luopumista – kun Ulla Koskinen lähti, taso kyllä putosi. Ja ei-niin-yllättäen Ullan uusi lehti Asun on kyllä saanut myös minut kiinnostumaan. Siinä on kyllä maailman rumin taitto (näyttää joltain 90-luvun lopun huonosti taitetulta mainokselta koko lehti!), mutta kuvat ovat kauniita ja tekijät taitavia.

  Onneksi on kotimaisia, hyviä sisustusblogeja vaikka kotimaiset sisustuslehdet eivät täysillä inspiroikaan 😉

  • maija

   En ole koskaan tilannut noita ulkomaalaisia lehtiä, vaan aina kipaissut hakemassa ne Stockalta. Aika hassulta kuulostaa kyllä nuo toimitusajat ja hinnat, ehkäpä en siis harkitse noita tilausasioita jatkossakaan…

   Ja joo, Ulla on kyllä taitava, ja jätti varmasti ison aukon Dekoon. Mutta onneksi toi sen sijasta uuden inpiroivan lehden markkinoille. Hiukan tosin kaipaisin Asuniin (taipuupas hankalasti) enemmän monipuolisuutta, vaikka toki yhdenmukainen kaunis linja on ihailtavaa sekin.

   Ja onneks tosiaan on olemassa blogit, joista löytää tuutin täydeltä ihan mitä ikinä etsiikin. Mihin sitä kuluttaisikaan aikansa ilman niitä… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *