Blogit
Pihkala

Lamino

Olen aivan ihastunut tähän kuvissa näkyvään Swedesen Lamino-tuoliin, joka on suunniteltu jo vuonna 1956. Tuoli on saavuttanut klassikkoaseman Ruotsissa, ja sitä bongaakin usein naapurimaan sisustuslehdistä. Suomessa kyseessä ei ole ehkä ihan niin tunnettu tapaus, vaikka toki tuoli on arvossaan täälläkin. Kuvitelkaa, kuinka ihanasti tuo sopisi 50-lukulaisen talon olohuoneeseen, ja toki loistavasti myös moderniin taloon tuomaan hieman pehmeyttä. Erityisesti pidän tuosta lampaankarvaisesta versiosta, myös saman valmistajan Drum-pikkupöytä on aivan ihana. Puhumattakaan tuosta Jensenin Mama-vaasista, johon niin sopisi muutama lyhykäiseksi leikattu ruusu.

Kommentit (6)

 1. Anonyymi

  Paljonko kuvassa esiintyvä jalkavalaisin maksaa? Eikö kyseessä ole Muuton järjestämästä kilpailusta ponnistanut tuote?

  Lapa

  • maija

   Juu, kyseessä on juurikin kilpailusta noussut tuote, hintaa valaisimella on 299 euroa.

 2. Anna-Liisa

  Hieno tuoli tosiaan. Ikivanhalla tädilläni on ollut tuollainen niin kauan kuin muistan (siis vuosikymmeniä) 50-luvulla rakennetun talon aunnossaan ja olen sitä hänellä aina ihaillut.

  • maija

   Tuo kestää aikaa kyllä todella hyvin. Ja istuinmukavuus on myös mitä parhain…

 3. manteli

  Salainen unelmani, ihana Lamino. Meillä on jo kaikki tarvittavat tuolit, nojatuolit ja paljon (lue = yksi vintti varastollinen) ylimääräistäkin, mutta silti salaa haaveilen vielä tastä kaunottaresta ja välillä selailenkin nettihuutokauppoja, josko jokin vanha kunnostettava räyskä osuisi tielleni. Olemme yrittäneet pitää tuolikeräilyn kotimaisissa (Aalto + Tapiovaara jne.), mutta kyllä joukkoon mahtuu aina pari ruotsitartakin. Mutta vain ja ainoastaan vintagena, se on meille tulevissa kalusteissa vaatimus. 🙂

  • maija

   Jos tuollainen osuisi kohdalle vintagena, niin pakkohan se olisi ostaa vaikka tuoleja olisi kuinka 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *