LÄHISTÖLLÄ

Kuljen tämän Koodin yhteydessä olevan talon ohi joka päivä töihin mennessä. Kerran satuin katsomaan ylös, ja näkymä oli aika hieno. Porrastetut parvekkeet piirtyivät hienosti taivasta vasten, 60-luvun alun modernismia parhaimmillaan. 
Ihastelen usein myös samaisen rakennuksen sokkelilaatoitusta, kapeassa suorakulmaisessa laatassa on jotain ajatonta, mutta kuitenkin tuoretta kaiken tiililadonnan ja neliskulmaisten laattojen jälkeen. Vaakaladontana samainen laatta toisi auttamatta mieleen ei-niin-positiivisia rakennusliikeviboja, mutta pystyladontana fiilis on minusta jotenkin ihan ovela, tuohon aikakauteen sopiva. Vai olenkohan vain liian nuori muistamaan kaikki ikävät flashbackit tästä laatasta? 😉

Nice architecture of early 60´s.
Kommentit (4)
  1. MS Ordinary
    18.4.2014, 04:56

    Mie oon myös ihastunut tuohon vanhoissa taloissa näkyvään pystyyn ladottuun tiileen! 🙂 villeimmissä kuvitelmissa laatoittaisin kylpyhuoneen vastaavalla tavalla, mutta luulen että tähän nykyiseen asuntoomme se ei sopisi.

    1. Tuossa pystylaatassa on kyllä jotain ajatonta, mutta kuitenkin tuoretta ilmettä. Laatta olisi varmasti aika mieletön oikeanlaisessa ympäristössä, vaikkapa jossain 70-luvun talon kylppärissä… Mutta ei ehkä passaa ihan mihin tahansa 🙂

  2. Kaunista, ihailen myös 60-luvun tyyliä ja haaveilen kodista, johon tätä tyyliä voisi mutkattomasti liittää. Ei siis meidän viime vuonna valmistuneeseen omakotitaloon:). Kauniit valaisimet tuolla rapussa, ja miten ihanat puiset ikkunanreunukset, viimeisteltyjä ja upeita yksityiskohtia.

    1. Minä tykkään myös 60-luvusta, olisihan sen henkinen asunto aika makea! Vaikka saattaa olla, että sittenkin valitsisin vuosisadan alun asunnon, jos niiden väliltä pitäisi valita… 🙂 Mutta kyllä kaikissa näissä kymmenluvuissa on se oma viehätyksensä. Ja tosiaan nuo yksityiskohdat on kyllä hienoja, jotenkin sellaisia vaatimattoman tyylikkäitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *