KYSYMYKSIÄ

Sain jo tovi sitten Idis ja interiööri -blogista tämän allaolevan haasteen. Kaikenlaiset kysymyshaasteet ovat minusta aina kivoja, ja nyt vihdoin maanantai-illan ratoksi muistin naputella omat vastaukseni näihin seitsemään alla olevaan kysymykseen. Haaste kysymyksineen muuttuu aina sitä mukaa, kun se blogeissa kiertää, minulle napsahtivat nyt nämä seuraavat aiemman vastaajan laatimat kysymykset:

1. Oletko sisustajana rauhallisen harkitseva vai sorrutko heräteostoihin? Kenties jotain näiden väliltä?

Pyrin olemaan sisustajana ennen kaikkea rauhallisen harkitseva. Suuremmissa hankinnoissa tämä toteutuukin hyvin,  näissä pyrin tekemään pitkäikäisiä ja kestäviä hankintoja. Toisaalta teen kyllä yleensä päätökset aika nopeasti, enkä jää usein vatvomaan hankintoja kovin pitkäksi aikaa. Useimmiten tiedän mitä haluan ja tunnistan sopivan, kun se tulee vastaan. Siinä vaiheessa en välttämättä enää malta jäädä kääntämään ja vääntämään kovin pitkäksi aikaa.

Pienempien juttujen kanssa saatan sortua silloin tällöin myös heräteostoksiin. Etenkin kirpparilta tarttuu helposti mukaan heräteostoja, jota ei muuten olisi ajatellutkaan tarvitsevansa… 

2. Ajaako esteettisyys koskaan/joskus käytännöllisyyden ohi?
 
Toisinaan on käynyt näinkin, vaikka lähtökohtaisesti käytännöllisyyden ja kauneuden tulisi aina kulkea käsi kädessä. Joskus saatan ostaa pieniä tuotteita, kuten kosmetiikkaa silkan pakkauksen perusteella, vaikka sisällölle ei olisikaan sen kummempaa tarvetta. Isommat hankinnat pyrin kuitenkin aina miettimään ensisijaisesti käytännöllisyyden kannalta.

3. Jos olisit joku huonekalu, mikä olisit?

Saattaisin olla vaikkapa siro pieni tuoli, joka ei muotoilullaan huuda huomiota, vaan sen hienovaraiset yksityiskohdat huomaa vasta tarkemmin katsottaessa.
4. Mitä näet kun olet kotisi lempipaikassa?
Kotini lempipaikka taitaa olla sohvannurkka, josta näkee miltei koko alakertaan. Vasemmalla näkyy eteisen vanhat ruutuikkunat, oikealla puolestaan puinen senkki, jonka päällä on aina kasveja ja pino lehtiä. Taustalla Mehiläispesä hohtaa pehmeää valoaan ruokailutilaan.


5. Kumman kaa (sisustamaan) : Innon Marko vai Lomanin Teuvo ? 😀
Hmm, ehkä mieluiten sisustaisin kyllä ihan itsekseni. 🙂 Mutta kyllähän näiden kahden väliltä valinta osuisi ehdottomasti Paanasen Markoon.
6. Mihin Euroopan kaupunkiin lähtisit sisustusostoksille jos saisit ilmaisen matkan?
Sisustusostoksille taitaisin lähteä mieluiten Köpikseen. Tarvitseeko tätä edes perustella, maa on ehdottomasti yksi muotoilun kärkimaita ja omaa huikaisevan historian täynnä upeita klassikoita. Myös nykymuotoilu on Tanskassa vahvaa, ja Kööpenhamina on täynnä kiinnostavia putiikkeja. Eiköhän siellä kuluisi rattoisasti päivä jos toinenkin.
Myös Reykjavik kiinnostaisi, siellä muotoiluskene taitaa olla parhaillaan aika kovassa nousussa… Ja kaupunki on muutenkin aika kiehtova.


7. Minkä sisustusjutskan toisit tuliaiseksi miehellesi?

Jaahas, meidän taloudessa se olen kyllä minä, joka vastaanotan mieluiten sisustusaiheisia tuliaisia. Valintani osuisi johonkin käytännölliseen esineeseen joko keittiön tai työhuoneen puolella. Menun paperikori oli viimeisin mieluisa tuliainen, joten ehkäpä jatkaisin samalla linjalla. 😉
Tässäpä näitä kyssäreitä olikin. Tällä kertaa en taida laittaa haastetta eteenpäin, kaikki halukkaat saavat toki napata sen vapaasti täältä. 🙂 Varsinaista kysy minulta -postausta en ole ikinä tainnutkaan toteuttaa, olisikohan sellaiselle joskus tilausta? Aihetta saa jatkaa ja kyssäreitä heittää myös kommettilootan puolella.

Kommentit (2)
  1. idis & interiööri
    24.3.2015, 10:38

    Kiitos Maija kun lähdit mukaan 🙂 Oli mukava lukea vastauksiasi!

    1. Tietysti lähdin mukaan, näitä on aina niin kiva tehdä! Kiitos vaan haasteesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *