Kylppäriremontti etenee

Kylpyhuoneremonttini on ottanut viime aikoina isoja harppauksia eteenpäin. Laattojen pitkähkö toimitusaika ei enää jarruta hommia, vaan kylpyhuoneen laatoitus on jo viittä vaille valmis – ja varmaan on jo valmistunutkin tätä tekstiä kirjottaessani. Valmis tila ei toki ole vielä hetkeen, vaan tuolla riittää kyllä hommia saumauksen, katon, yhden koteloinnin ja tietysti sähkö-, putki- ja kalusteasennusten parissa. Laatoituksen myötä tila on kuitenkin jo paljon valmiimman oloinen eikä tuosta ole enää kovin pitkä matka vesikalusteiden asennukseenkaan. Tätä onkin jo odotettu!

Olen erittäin tyytyväinen laattavalintaani, se on äärimmäisen yksinkertainen vaaleanharmaa Pukkilan Natura-laatta* 10×10 cm koossa. Tällainen puritaanisen simppeli laatta sopii minusta kivasti pieneen 50-luvun asunnon kylppäriin, jonne tehosteet tai kovin näyttävät laatat eivät minusta olisi oikein istuneet. Yhtenäinen laatoitus tekee tilasta ehkä vähän kokoaan suuremman oloisen ja luo selkeän pohjan, josta yksittäiset elementit nousevat kauniisti esiin. Ei sillä, että näissäkään olisi luvassa suuria kikkailuja – yleisesti mennään hyvin simppelillä, ehkä vähän funkikseen ja graafiseen kääntyvällä modernilla tyylillä. Perus on paras.

Kuten laattaan, olen myös tosi tyytyväinen koko remontin kulkuun. Sen teosta vastaa turkulaisen Unique Homen remonttitiimi. Erityisesti keittiökalusteistaan tunnetun yrityksen kautta järjestyvät keittiöasennusten lisäksi myös kaikenlaiset muut huoneistoremontit ja koska yritys oli minulle jo entuudestaan tuttu, oli tekijän valinta helppo tehdä. Kaikki on sujunut tosi mutkattomasti, helposti ja ammattitaitoisesti – nämä ovat asioita, joita arvostan äärimmäisen paljon remontin teossa. Itse asiassa olen itse päässyt kylppäriremontin suhteen tosi vähällä; hankin vain toivomani materiaalit ja tein suunnitelmat, ja kaikki muu lupa- ja tarkastusasioista sähkö- ja putkimiehen käynteihin on järjestynyt urakoitsijan toimesta. En voi siis millään muotoa sanoa kylpyhuoneremontin olevan hermoja raastava tai hankala asia – ainoa tylsä juttu on tietysti keskeneräisyys ja valmiin tilan odottelu, mutta siltäpä ei voi koskaan remontissa välttyä.

Näkymä eteisestä lupaa hyvää, vaikka voimakkaat työmaavalot vääristävätkin värit vähän hassuiksi. Laatan muodostama ruutukuvio luo tilaan kivan rytmin, mutta tätä en kuitenkaan halua sen erityisemmin enää korostaa. Laatta tullaan saumaamaan vaaleanharmaalla, laatan sävyisellä saumalaastilla, jolloin sauma sulautuu laattaan ja kokonaisuus on ehkä piirun verran rauhallisempi.

Lisäkuvia tulee varmasti sitä mukaa, kun tila valmistuu, ehkäpä jo tälläkin viikolla. Seurailkaahan remontin edistymistä myös Instagram-tilini ja erityisesti tarinoiden puolelta, siellä tapahtumiin pääsee kurkistamaan kaikkein reaaliaikaisemmin.


My bathroom renovation is proceeding well. The tiling of the space is now almost finished and the space is starting to look really nice. I am so happy with the tiles I chose to the bathroom, it looks so fresh when the whole space is tiled with this same simple and basic light grey 10×10 cm tile. 

*laatasta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

Kommentit (11)
 1. Onhan se varmaan stressitön remppa jos on varaa maksaa että muut tekee ja huolehtii kaikesta

  1. Jutta/ oblik.
   4.10.2018, 09:08

   Minä taas uskon, että stressittömyys on paljon omasta asenteesta kiinni. Usein yhtiömuotoisessa asunnossa ei edes saa itse mennä näitä pohjatöitä tekemään (vesikalusteiden irroitukset, vesi-eristeiden teko jne.). Sulle on Maija tulossa ihana kylppäri – taattua ajatonta, mutta samalla ajanhengessä mukana kulkevaa Maijaa <3

  2. Ja tässähän ei ole kyse siitä että muut vastaa kaikesta, suunnittelu ja hankinnat on iso osa kokonaisuutta. Harvalla kerrostaloasujalla on pätevyyttä esim. asbestitutkimuksen tai vesieristysten tekoon eli ne on pakko ulkoistaa. Säästöä varmasti tulee jos kaiken kilpailuttaa ja hankkii erikseen, mutta se vaatii aikaa ja osaamista. Ja tällöin on remontin teettäjän vastuulla että kaikki palaset sopii yhteeen. Joten eiköhän ole itse kunkin remontin teettäjän päätettävissä miten haluaa rahansa käyttää.

  3. Eikö se ole hienoa, että maailmassa on osaajia ja asiantuntijoita, joiten palveluita voi tarvittaessa käyttää? Onhan se kieltämättä stressitöntä käydä kampaajalla, ravintolassa syömässä, ajaa taksilla. Siitä huolimatta jokainen myös useimmiten pesee itse hiuksensa, asioi kaupassa ja laittaa ruokaa, käyttää julkisia/ajaa autolla tai polkupyörällä, kävelee… Kaikki blogia ja aiempia projekteja seuranneet tietävät, että bloggaaja on myös aika paljon tehnyt itse – jos sillä edes on mitään väliä.

   Upealta ja aikakauteen sopivalta näyttää kylppäri, odotan innolla valmista lopputulosta!

  4. Niin no, kuten Juttakin tuossa myöhemmin totesi niin stressittömyys on pitkälti asenteesta kiinni – itsehän olen tehnyt yksinäni koko asunnon muun remontin, mutta oma osaaminen ei sentään riitä kylppärirempan tekoon, koin siis parhaaksi ulkoistaa koko remontin osaavalle tiimille. Kylpyhuoneremontissa tarvitaan montaa eri alan erikoisosaajaa; asbestikartoittajaa, remonttimiestä, vesieristyssertifikaatin omaavaa tekijää, putkimiestä ja sähkömiestä. Kun urakoitsijalla on valmiina tiimi ja pätevät tekijät joka osa-alueelle, helpottaa se mittavasti urakan aikataulutusta ja jouhevoittaa sen edistymistä, joka usein näkyy tietysti myös työtuntien määrässä. Tämä ei sinänsä tuo ollenkaan lisähintaa remontille, mutta edistää merkittävästi sen kulkua – ja kun tekijöitä on tunnetusti moneen lähtöön, on tällä tavoin varmasti ammattitaitoinen tiimi kasassa. Ja onhan suunnittelussa ja hankinnoissakin se oma hommansa. 😉

   Kiitos muille kehuista – pian on vihdoin valmista kylppärissä, lisää kuvia tulossa siis lähiaikoina!

 2. Kylppäristäsi tulee kyllä hieno!

  1. Kiitos! Tuollainen simppeli ja pelkistetty siitä sitten syntyi, 50-luvun momohengessä mennään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *