Blogit
Pihkala

KUKKAHOMMIA | FLOWER BUSINESS

Tänä kesänä ei paljon pihakukkia istutella. Raksalle on ihan turha viedä minkäännäköistä kukkijaa, moiset härpäkkeet olisivat siellä vain tiellä. Keskustakämpässämmekään ei juuri pääse pihahommiin, sillä asuntoon ei kuulu parveketta sen koommin kuin omaa patiotakaan. Viherpeukaloa kieltämättä vähän syyhyttää, mutta nyt ei auta kuin malttaa ja miettiä tämä kesä ihan muita juttuja kuin kukkasia – remontti auttaa tässä tehtävässä tosin ihan kiitettävästi.
Oma sisäänkäynti meillä sentään on, sen taisinkin jo jossain yhteydessä mainita. Asuntomme sijaitsee vanhan kivitalon kellarikerroksessa osittain maan alla, ja sinne kuljetaan suojaisan sisäpihan kautta. Oma ovi on kerrostalokämpässä aika luksusta, kulkea saa kuinka lystää ja muuttokin oli harvinaisen helppo tehdä. Oven edessä saa säilyttää pyörää ja kaipa siihen voisi pienen pöytäryhmänkin tuoda, tosin en tiedä olisiko kaikkien näiden ikkunoiden alla loppujen lopuksi kovin viihtyisää istuskella… Ehkä jätän tämän kokeilun tekemättä ja kipitän mieluummin muutama sata metriä jokirantaan.
Tänään hurautin pyörälläni kauppatorille ja hain sisäänkäynnin piristeeksi vähän kukkia. Valkoinen pelargonia on suosikkini edelleen, en näköjään pysty ohittamaan niitä ainoanakaan kesänä. Klassikko mikä klassikko, minulle tuo kukka kuuluu kesään siinä missä jäätelö ja mansikatkin.
Tässä kuvassa näkyykin ulko-ovemme, meidän ikkunat ovat pyörän takaisella seinustalla. Talo on aika kaunis, olen aina ihaillut tällaisia 1900-luvun alkupuolen kivitaloja. Eipä tällaisessa olisi hullumpaa asustella pidempääkin aikaa, keskusta-asumisessakin (ja etenkin sen vanhoissa kivitaloissa) on kyllä omat puolensa. Vaikka kyllä siltikin odotan kuin kuuta nousevaa sitä päivää, kun pääsemme muuttamaan taloomme…
Pelagoni on taas otettu käyttöön talven jäljiltä. Hankin tuon pyörän viime vuonna raumalaisesta Busstop-liikkeestä enkä voisi tyytyväisempi olla, se jaksaa ilostuttaa kauniilla muotoilullaan edelleen ihan joka päivä. Tuon kanssa meinaan huristella töihin nyt kesällä ihan päivittäin ja miksei vielä syksylläkin, tästä kun ei montaa minuuttia työpaikalle pyöräile. Tavaroiden roudaaminen on helpottunut erillisen metallisen pyöräkorin avulla, mutta ajattelin vielä tuunata lisää pyörän ulkonäköä näillä nahkaisilla kädensijoilla. Houkuttelevia lisävarusteita on kyllä saatavilla tuohon ihan liikaa…

This summer I don´t have a garden to plant flowers. Neither there´s a balcony or patio in our apartment, but luckily there is at least one great thing: own separate doorway to our flat. Today I biked to the marketplace nearby and bought some flowers to our front door, with them I managed to create at least a hint of summer feeling in the middle of asphalt.
Our temporary home is located in an old block of flats which is built in 1920´s. The bulding is really beautiful, I have always liked houses like that. Actually, I could live in a house like that for a longer time, too…but I still wait eagerly the day when we´ll be able to move in our new house.

Kommentit (9)

 1. Anne

  Ihana talo – on varmasti ihana asua tuossa, vaikka väliaikaisesti, niin kuitenkin. Vielä ehdit väsyäkin pihatöihin 😉 nauti nyt..! Sinulla on kyllä upea pyörä.

  • maija

   Joo tuo on ihan totta. Täytyy nyt nauttia tästä kesästä, kun kerrankin ei tarvitse tehdä pihatöitä. 😉

 2. Hanne

  Vanhat kerrostaloi ovat ihania, niissä on oma "henkensä".
  Aivan ihana pyörä. En ole moista nähnytkään. Kelpaa tuolla poljeskella.
  Rahaa säästyy, kun ei tarvitse hankkia kesäkukkia 🙂

  Sitä, kun asuu omakotitalossa ja on mökki, niin yllättävästi kulut lisääntyy näin alkukesästä.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  • maija

   Aivan, rahaa humpsahtaa kaikenlaisiin pihajuttuihin ja -kukkiin kyllä aika mukavasti. Eli tämä kesähän on niiden suhteen ihan silkkaa säästämistä! 😉

   Ja kiitos, tuo pyörä on kyllä aika ihana. Pelago on helsinkiläinen pieni firma, joka tekee toinen toistaan viehättävämpiä pyöriä, heidän sivuillaan pyöräkuume nousee ihan uusiin ulottuvuuksiin…

 3. Sar P

  Yhtenä kesänä koin kauhunhetkiä; olin jo neljännessä kesäkukkamyymälässä ennenkuin the valkoinen pelakuu löytyi. Tuo eka kuva on hurmaava ja samaa tuuman teidän väliaikaisesta kodistakin.

  • maija

   Hehe, the valkoinen pelakuu taitaa olla aika monen muunkin mielestä se halutuin vaihtoehto. Samanmoista metsästystä olen joskus suorittanut joulunaikaan marketeissa, kun kaikki valkoiset hyasintit olivat kummallisesti hävinneet… On se kumma, kun me suomalaiset hingumme tuota aina yhtä jännittävää valkoista väriä.

   Ja kiitos – tuo talo on kyllä oikein viehättävä minustakin!

 4. Irmastiina Ruusukummusta

  Kummasti jo pari kukkasta åiristää sisäänkäyntiä..:)

  • maija

   No sanos muuta, paljon mukavampi tulla kotiin kun on jotain nättiä ovenpielessä.

 5. Anonyymi

  Esteetikot kun on samanlaisia 😀 Minulla sama Pelagon pyörä mustana ja tyttärelle ostettiin tuo nyt jo poistunut väri latte. Pelagon uudetkin värit ihanan herkullisia kyllä!
  Niin, ja valkoiset pelakuut amppelissa täälläkin… Classics are always chic?!
  terkuin, Tuulia (jolla oli se samanlainen senkkikin)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *