KUIVA-AINEET KUOSIIN | IN MY PANTRY

Jotenkin sitä aina muuton yhteydessä löytää itsestään superorganisoijan. Asiat, jotka ennen eivät ole sen kummemmin häirinneet normaalia eloa alkavat pistää silmään, kuten nyt vaikka pursuileva vaatekaappi tai turhat, omaa paikkaansa vailla olevat esineet. Uudessa kodissa haluaa aloittaa kaiken vähän kuin puhtaalta pöydältä; mahdollisimman toimivin ja vähin tavaroin.
Nyt viimeksi iskin silmäni meidän kuiva-ainekaappiin. En ole sitä tyyppiä, jonka ruoka-ainevarastoilla voisi elää kuukausitolkulla: ostan uusia aika nuukasti ja vanhat käytetään aina ennen loppuun. Mikään kaaos ei kuiva-ainekaapissamme siis entuudestaankaan vallinnut, mutta eiväthän ne pölisevät jauhopussit ja sekalaiset nyssäkät siellä kovin kivoja ole kuitenkaan. Niinpä kurvasin Ikeaan ja ostin läjän kirkkaita lasitölkkejä. Nyt aineet pysyvät siististi purkeissaan, jotka ovat lisäksi ihan kauniita katsellakin. Rohkenen myös veikata, että näiden pakkaus ja muuttolaatikoista purku sujuu astetta siistimmissä merkeissä.

Nyt eivät enää herneet karkaa pussista, vaan pysyvät siististi aisoissa kannen alla. Tuo Nicolas Vahen paperipussukka päätyi kotiin oikeastaan samasta järkkäilysyystä; siinä on kätevät lokerot vaikka neljälle öljypullolle tai pippurimyllylle. Miksei siihen voisi yrttiruukunkin tökätä hetkeksi ruuanlaittoa odottelemaan.

Ja mitä näistä kuvissa pyörivistä aineksista sitten syntyi? No pastaa tietysti. Tämä jääkaapintyhjennysruoka koostui pannulla rapsakaksi paistetusta lehtikaalista, pestosta, persiljasta ja valkosipulista, ja oli sekalaisista sattumista huolimatta oikein hyvää. Olen vasta viime aikoina alkanut kokeilemaan tuota nyt niin pinnalla olevaa lehtikaalia, eikä se oikeastaan ole yhtään sen hassumpaa. Olisiko teillä heittää kehiin hyviä käyttövinkkejä niiden kuuluisien lehtikaalisipsien lisäksi?
Organizing my pantry and cooking some pasta.
Kommentit (6)
 1. marjamailla
  19.5.2015, 21:02

  Lehtikaali on lasten herkkua. Teen siitä pastakastiketta, munakasta, sujautan smoothien sekä lettu- ja vohvelitaikinan joukkoon. Lehtikaali säilyttää kauniisti värinsä ja piristää kummasti ruoan ulkonäköä. Ajattelimme lasten kanssa kokeilla lehtikaalin kasvattamista siemenistä. Innokkaat apulaiseni yrittivät saada isänsä myymään auton, jotta voisivat ostaa autorahoilla itselleen kasvihuoneen..

  1. Tuossahan oli jo monta hyvää ideaa! Pastaan tuo sopi ainakin tosi hyvin ja voisin kuvitella, että munakaskin saisi vähän uutta muhevuutta lehtikaalista.

   Heh, jopas siellä on innokkaita puutarhureita! Jotenkin voisin silti veikata, että isännällä oli tähän juttuun myös oma sanansa sanottavana… 😀

 2. Tuota lehtikaalia pitää kyllä ehdottomasti kokeilla! Ja pasta – täydellistä pikaruokaa. <3

  1. Niinpä, pasta on kyllä parasta! Pienillä muunnoksilla saa aikaan ihan erilaisia makumaailmoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *