Blogit
Pihkala

Koti kolmella sanalla

Sain Muoti Mielessä -blogin Annelta tämän blogeissa kiertävän haasteen, jossa tehtävänä on kuvailla kotia kolmella osuvalla sanalla. Alunperin tämä hauska haaste on peräisin Valentine´s Afternoon -blogista.
 
Kuvaavien sanojen miettiminen tuntui jopa vähän haastavalta, sillä halusin poiketa hieman niistä ihan perinteisimmistä fraaseista. No, loppujen lopuksi kovin pitkälle en niistä päässyt kuitenkaan, sillä kulmakiviksi nousivat tällaiset asiat:
 
Kerroksellinen
 
Meillä on paljon vanhoja huonekaluja: on tiikkisenkkiä, vanhaa sohvapöytää, mattoa, pöytä- ja jalkavalaisimia, tuoleja ja koriste-esineitä, useat vieläpä vähän eri vuosikymmeniltä. Näiden vastapainona kodista löytyy designklassikoita sekä modernia, juuri nyt pinnalla olevaa muotoilua.  Pidän siitä, että kodissa on kerrostumia, vanhoista kalusteista ja rennosta sekoittelusta tulee se oma persoonallinen henkensä sisustukseen.
 
Myös talo itsessään on kerroksellinen, siinä yhdistyy 40-luvun vanhoja juttuja ja remonttien myötä tullutta uutta. Vanhat kalusteet ja kaikenlainen sekoittelu istuu siksi aika luontevasti tänne meille. Kuitenkin haluan pitää yleisilmeen aika kevyenä ja modernina, ja vain maustaa sitä vanhalla. Kontrasteja täytyy olla.

Pehmeä

Tässä vanhassa talossa asuessa sisustukseen on hiipinyt yllättävänkin paljon pehmeitä elementtejä; rentoja nauhalaskosverhoja, naisellisia sävyjä, kukkatyynyjä ja vaikka niitä messinkisiä kynttilänjalkoja. Ihailen kyllä niukan moderneja sisustuksia, ja meilläkin on toki pohjimmiltaan aika pelkistettyä. Kuitenkin tykkään lisäillä sekaan vähän jotain ekstraa, olkoon se sitten erilaisia asetelmia, herkkiä värejä tai vanhojen esineiden pehmeitä muotoja.

Raikas

Vaikka tykkään kerrostumista ja tietynlaisesta pehmeydestä, on koti kuitenkin ihan ennen kaikkea oltava raikas ja avara. Kotona onkin pääosin vaaleita sävyjä aina seinä- ja lattiapinnoista kalusteisiin. Valkoinen on ajaton ja neutraali pohja sisustukselle, siihen tuskin koskaan kyllästyn. Raikas ja heleä pohja mahdollistaa myös kikkailun pienemmillä jutuilla, väreillä, kontrasteilla ja sen sellaisilla.
 
Usein meillä on kotona myös leikkokukkia tai erilaisia vihreitä, ehkä maailman helpoin keino raikastaa ilmettä yhdessä siivouksen kanssa.
 
 
Sellaisia tuumailuja tuli näin äkkiseltään mieleen. Nyt lopuksi voisin haastaa vielä kauniiden kotien omistajat Cocon ja Suvi M:n miettimään omiaan. Olkaapa hyvät!

Kommentit (7)

 1. suvi m

  Kiitos kivasta haasteesta! Tosi osuvasti kuvasit teidän kaunista kotia.

  Minäkin yritän keksiä muuta kuin klassiset vastaukset ajattomuudesta ja modernista. Ehkäpä kerron mitä Mankku vastasi, kun pyysin häntä kuvailemaan kotiamme kolmella sanalla. 😀

  • maija

   Olepa hyvä vaan. 🙂 No joo, yllättävän vaikeaa oli sitten kuitenkin keksiä mitään perinteistä poikkeavaa…. Ehkä olisi munkin pitänyt haastatella tuota miespuolista, niin olisi tullut ainakin takuulla erilaiset vastaukset. 😀

 2. Annika

  Kiva kun tartuit haasteeseen, nämä oli mielenkiintoista lukea! Ja onnistuit kyllä valitsemaan sellaiset sanat, jotka tulevat helposti mieleen ainakin kotianne näin blogin välityksellä seuranneelle. Kuvissakin on niin harmoninen tunnelma, voi että. 🙂

  • maija

   Kiitos, tämä oli kyllä hauska haaste! Ja kiva kuulla, jos sanat tuntuivat osuvilta näin blogin välitykselläkin, olipas kuitenkin pikkuisen hankalaakin keksiä sellaisia omakohtaisia sanoja..:)

 3. Sari

  Kiva haaste ja kotinne on kyllä tosi kaunis!

  • maija

   Voi kiitoksia! 🙂

 4. Kuukaudet kuvat 2013 – Pihkala

  […] jos toisessakin. Haalin kynttilänjalkoja ja viherenergiaa pimeitä päiviä varten. Tiivistin kotimme kolmeen sanaan ja päätin ottaa vähän rennommin – myös petauksen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *