KOLME JOULUTYYLIÄ: PELKISTETTY

Kuten Vihreä joulu -postauksessani kirjoittelin, tartuin mukaan Suvin jouluhaasteeseen ja stailasin meidän sohvannurkan muutamaan erihenkiseen joulutunnelmaan. Ensimmäisessä postauksessani kirjoittelin vihreäsävyisestä, melko klassisen yksinkertaisesta joulutyylistäni, nyt olisi luvassa askel puritaanisempaan suuntaan.

Pelkistetty ja graafinen joulutunnelma syntyy muutamasta, tarkkoin harkitusta jutusta, tähän tyyliin ei kuulu mitään turhaa. Joulukuusen sijasta pöydällä on yksinkertainen katajanoksa ja yksi puhdaslinjainen kynttilänjalka. Tekstiilit jatkavat samaa linjaa, värien sijasta joulun tuntua tuo talviset materiaalit, kuten villa ja taljat. Seinälle on kiinnitetty muutama harkittu joulukortti – yksinkertainen ja graafinen tottakai. Tunnelmavaloa tuo simppeli Design House Stockholmin johtovalaisin, jossa ei niin ikään ole mitään ylimääräistä.
Kyllä sitä talvista tunnelmaa saa tarvittaessa aikaan hyvin pienilläkin jutuilla, kyllä ainakin minusta näissä kuvissa vallitsee selkeä talvinen fiilis, vaikka aika hienovaraisilla säädöillä mennäänkin. Itse tykkään kodissani ehkä aavistuksen pehmeämmästä tyylistä, vaikka kyllä tiukka graafisuuskin on välillä ihan virkistävää. Voisin kuvitella tällaista tyyliä kotiini joulun jälkeen, kun kaikista joulujutuista on tullut jo pikkuisen ähky. Varsinaista joulua juhlin ehkä kuitenkin aavistuksen runsaammassa tunnelmassa.

Mites siellä, uppoaako graafinen eleettömyys vai kaipaatteko enemmän lämpöä ja kerroksia? 
I styled our livingroom for christmas in three different ways. The first one was simple yet classic style with some warm elements and layers, this second style is more graphic and minimalistic. It doesn´t take much to create a winter feeling inside, sometimes a single branch, a simple candleholder and some woollen textiles are just enough.
Kommentit (4)
  1. Uppoaa eleettömyys siinä määrin kuin ottamissasi kuvissa. Niissähän oli vielä aika runsaastikin erilaisia tekstuureja ja pintoja. Tylsyys ei sen sijaan uppoa 🙂

    1. Joo niinpä, justiinsa vaikka väriskaala ja muotokieli olisikin niukkaa, voi pelata erilaisilla tekstuureilla ja materiaaleilla. Niillä sitä mielenkiintoa saa pelkistettyynkin sisustukseen. Tylsyys ei kyllä uppoa minuunkaan 😀

  2. Tiia / Black + White = Grey
    16.12.2014, 15:07

    Uppoaa kyllä, mutta silti oma silmäni kaipaa graafiseen ja vähäeleiseen tyyliin vielä jotain pientä lisäystä :).

    1. Sama täällä, ehkä hitunen lämpöä ja pehmeyttä ei olisi pahitteeksi. Tämä on kyllä minulla aika kausiluontoista, välillä sitä kaipaa enemmän kerroksia ja pehmeyttä, ja välillä taas tiukka graafinen linja miellyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *