KOKEMUKSIA IKEAN PATJOISTA | ABOUT OUR BEDS

Kokemuksia Ikean patjoista

Lupasin kirjoitella uusista sängyistämme tarkemmin, kunhan käyttökokemuksia kertyy hieman muutamaa yötä enemmän. Nyt sänkyostoksista on kulunut kuukauden päivät ja mielipide on vahvistunut – edelleen ollaan tyytyväisiä ostokseen. Ja mikä tärkeintä, ollaan myös nukuttu hyvin.

Valitsimme sängyiksi siis lopulta Ikean luonnonmateriaaleista tehdyt Sultan-runkopatjat. Toiveemme erosivat hieman toisistaan, joten päädyimme kahteen kapeaan runkopatjaan, jotka yhdistimme yhtenäisellä petarilla. Minä valitsin puolikiinteän Sultan Songlin ja mies otti kiinteän Skaunin. Näin jälkikäteen todettuna ratkaisu oli hyvä, kumpikin sai näin itselleen sopivan patjan.

hotelli4.jpg

Itse arvoin hetken aikaa näiden kovuuksien kanssa ja monelle lukijallekin ne tuntuivat tuottavan päänvaivaa, siispä niistä vielä muutama sananen. Mies on tukevan ja jämäkän sängyn ystävä, joten hänelle valinta oli selvä. Selkäkivuista kärsivälle tukeva sänky olikin ehdoton valinta, ja hänen mukaansa selkäjumit ovat ehkä vähän vähentyneet, joskaan eivät kyllä kokonaan poistuneet sängyn vaihdon myötä.

Minulle valinta ei ollut ihan niin selkeä. Tykkään vähän pehmoisemmasta sängystä, mutta liian upottava se ei kuitenkaan saa olla. Kuitenkin myymälässä ensin kovalla Skaunilla maattuani Songlikin alkoi tuntua jopa hiukan upottavalta. Mietinkin kuinka pehmeyden kanssa kävisi jatkossa; löystyisikö sänky paljon ajan mittaan ja alkaisiko se tuntua liian pehmeältä.

Uskoin kuitenkin painosuosituksia ja omaa alkutuntumaa, ja valitsin puolikiinteän. Tämä oli ehdottomasti oikea ratkaisu minulle, sängyssä on juuri sopiva kevyt tuki ja se tuntuu silti mukavan pehmeältä. Pari yötä olen testimielessä nukkunut kovalla Skaunilla ja se ei ollut kyllä minun juttuni…

tyynyt-683x1024.png
 

Näin yleisesti ottaen oikea kovuus on varmasti aika lailla tottumiskysymys. Itse pitäisin painosuosituksia löyhänä ohjenuorana ja valitsisin ehkä hieman yläkanttiin – toki selkä- ja muut vaivat sekä omat nukkumistottumukset vaikuttavat myös asiaan. Sängyn valitsemisessa kannattaa tukeutua myyjän apuun, ammattitaitoinen myyjä kyllä osaa kertoa mallien sopivuuden omiin tarpeisiin. Huomiota kannattaa kiinnittää myös patjan sisukseen; millainen jousisto sängyssä on ja kuinka ne toimivat käytännössä. Meidän sarjan sängyissä on tukevat pussijouset, jotka eivät rakenteensa vuoksi pääse liikkumaan sivuttain, vaan ne tekevät patjaan tukevan ja jämäkän tunnun.

Petari jäi meiltä vielä ostamatta, tällä hetkellä käytössä on vielä vanha leveä petauspatjamme. Jossain vaiheessa se täytyy kyllä päivittää uuteen, luonnonmateriaalista tehty sänky menee ehkä vähän hukkaan nykyisen petarin kanssa. Asiassa arveluttaa vain se, että tämän sarjan petarissa ei ole irroitettavaa päällistä. Täytyy nyt vielä katsoa, kuinka tehdään asian kanssa…
 

Kokemuksia Ikean patjoista
 

Mietittiin myös, tuntuvatko kahden sängyn reunat keskellä nukuttaessa, mutta en minä ainakaan mitään häiritsevää ole huomannut. Sänkyyn on saatavana erillisiä reunapaloja, jotka pehmentävät sänkyjen väliin jäävää koloa entisestään. Meillä ei tosin näitä ole käytössä, olivat juuri tuolloin loppu Ikeasta, eikä näitä oikeastaan edes tarvitsekaan. Suosittelen siis ehdottomasti hankkimaan patjan – vaikka sitten erillisenkin – ihan omien mieltymyksien mukaisesti ilman kompromisseja, nykyajan paksuilla petareilla saa kuitenkin hyvin yhtenäisen lopputuloksen erillisillekin patjoille.

kinfolk4-693x1024.png
 

Kaiken kaikkiaan nämä runkopatjat olivat minusta oikein positiivinen ostos. Muiden merkin sänkyjä en ole juuri testaillut, joten en osaa nyt vertailla näitä sen kummemmin muiden valmistajien tuotteisiin. Mutta jos hakee kohtuuhintaista ja hyvää patjaa, ovat nämä varmasti yksiä parhaimpia vaihtoehtoja.

Laittakaapa vapaasti kommenttia, jos sängyistä jäi vielä jotakin kysyttävää tai täsmennettävää. Edellisen sänkypostaukseni kommenttikentässä on myös paljon hyviä vinkkejä ja kokemuksia kaikenlaisista sängyistä, sängyn ostoa harkitsevan kannattaa lukaista vielä nekin läpi.

Suloisia unia!

Such a long text about our new Ikea beds. We have tried them for a month now and like them very much. I can highly recommend their beds to anyone who wants to have a qood quality mattress with low cost.

Kommentit (24)
 1. Mulla on myös Ikean runkopatjasänky ja olen tosi tyytyväinen. Mä olen pienikokoinen ihminen, ja mulle lähes kaikkien muiden valmistajien peruspatjat Ikean hintaluokassa tuntuvat kovilta. Sitten jos haluaa ostaa pehmeämmällä jousituksella niin hinta pomppaakin jo helposti tuhannen euron yli. Ikean runkopatjat olivat ihan kivan näköisiäkin neutraaleilla verhoilulla.

  Mulla on testivoittajayhdistelm eli Sultan Stamnes patja ja Tafjord petari. Tuota Tafjord-petaria voin kyllä varauksetta suositella. Se on viskoelastista materiaalia samaan tapaan kuin esimerkiksi Tempur, ja on ihan älyttömän hyvä käytössä. Se vaan Ikean sivujen mukaan on poistumasta mallistosta, niin kannattaa hakea sellainen äkkiä jos kiinnostuu!

  1. Mukava kuulla sinunkin käyttökokemuksia patjoista. Näinhän se on, monet patjat tuppaavat olemaan liian kovia kevyelle henkilölle ja erikoisversioista saakin jo maksaa. Ja ulkonäkökään ei ole näissä ollenkaan hullumpi.

   Ja kiitos suosituksesta, täytyy käydä siis vielä äkkiä testaamassa tuo Tafjord. Tottuiko siihen nopeasti vai vaatiko tuo viskoelastinen materiaali pidempää totuttelua?

 2. Tafjord petaria tulin minäkin suosittelemaan nyt parin kuukauden käyttökokemuksella!

  1. Kiitos suosituksesta, täytyy varmasti ottaa tuo Tafjord harkintaan, kun nyt kerran useampi sitä suosittelee. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *