Blogit
Pihkala

Kiva kahvila

Messukeskus oli uudistanut ravintoloitaan sitten viime visiittini, ja
tarjontaa oli nyt rutkasti aiempaa enemmän. Enää ei tarvinnut
messuilun lomassa tyytyä ankeaan hesemättöön, siispä kymmenen pistettä ja papukaijamerkki tälle uudistukselle! Hallin
kakkoskerroksesta löytyi tämä ihastuttava Fazerin kahvila, josta oli pakko napata talteen muutama kuvakin.
Valaisimina oli käytetty pääasiassa Design House Stockholmin Work-troikkia. Baaritiskien päällä valaisimet oli kieputettu rennosti vähän vaaterekkiä muistuttavan mustan metallikehikon ympärille. Ihan hauska ja nyt niin trendikäskin yksityiskohta.
Irtokalusteet olivat pääosin mustia, ja ne ryhdittivät tilaa kivasti. Baaritiski oli vanerinen ja taso tehty kauniista marmorista, tiililaatoitettu seinä toi lisää bistromaista henkeä. Baaritiskin ja istuinryhmien päällä riippui tuollaisia sisältä kultaisia valaisimia, kenenköhän nuo mahtavat olla? Valaisimien hieman lytätty varjostin ja mattamainen pinta näyttivät aika kauniilta.
Pöytäryhmissä toistui wieniläistuolit, marmori, vaalea puu ja kultaiset yksityiskohdat, aika takuuvarma yhdistelmä. Tykkäsin myös tuosta taustaseinän tapetista ja sohvien verhoilusta, eli melkeinpä kaikesta, heh. Sisustus oli kivalla tavalla klassinen mutta kuitenkin moderni, vähän art deco -henkinen.
 
Söimme tuolla lounasta ja harmi kyllä täytyy sanoa, että se ei vetänyt vertoja sisustukselle. Lounassalaattilautaseen kuului kolme erilaista hyvin vahvasti aasialaisittain maustettua salaattia ja teriyakilohta, ja kokonaisuus oli kyllä aikamoinen makuselkamelska. Itse olen vähän yksinkertaisempien makujen ystävä, ja tässä salaatissa oli omaan makuun vähän liikaa eksotiikkaa. No, olipahan ympäristössä ainakin silmänruokaa. 😉
 
Jos joku kaipaa vielä messujuttuja, niin niitä löytyy Koodin blogista, jonne postailin vielä vähän tarkemmin Habitaren tunnelmia. Sen kummempaa juttua en taida messuista enää tehdä, sillä tuntuu, että niitä on jo kaikki paikat pullollaan. Jokos teille on tullut messuähky?

Kommentit (8)

 1. Irina – White & Fresh

  Mä huomasin myös vaellellessani (miten toi sanotaan? :D), että ravintolapuoli oli muuttunut selkeästi laadukkaammaksi, oli wokkiravintolaa, pastaravintolaa, kahvilaa, viinibaaria ja vielä semmoinen Stop&Shop kioski. Ihan eri meininki kuin silloin, kun ruokavaihtoehtona oli pizzaslaissit, hesemättö ja kuivahtaneet sämpylät ja pillimehut. 🙂

  • maija

   Niinpä, nyt oli kyllä ihan eri meininki hallissa. Tälle uudistukselle oli kyllä tosiaan tarvetta! 🙂 Hinnat toki oli edelleen aika huikeat eikä se ruuan tasokaan omalla kohdalla häikäissyt, mutta olipahan edes vaihtoehtoja 🙂

 2. Anonyymi

  Mielestäni uusittu ravintolapuoli oli messujen kohokohta myös sisustuksellisesti.. kaiken tylsyyden ja tyhjien käytävien keskellä, ainoa missä silmä lepäsi sisustajan näkökulmasta katsottuna.

  • maija

   No joo, kyllä minäkin innostuin vaikkapa nyt tästä kuvien kahvilasta paljon enemmän, kuin useista jutuista siellä messupuolella. 🙂

 3. Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja

  Samaisessa kahvilassa tuli käytyä tänään itsekin! Ihanat oli muuten siellä olevat juomalasit. Satuitko kiinnittämään huomiota?

  • maija

   Joo tosiaan, ne lasit olivat kyllä kauniit! Taas yksi kiva ja loppuun asti harkittu yksityiskohta. 🙂

 4. Netta-Natalia

  Valaisimet taitaa olla Marsetin Pleat Boxit.
  http://www.marset.com/en/products/decorative/suspension/636-pleat-box

  • maija

   No niinpäs onkin, kiitos vinkistä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *