Blogit
Pihkala

Kirjoja

Tyhjensin tänään kirjahyllyä järjestääkseni sen uudelleen, ja kasasin sen sisältöä tilapäisesti senkin päälle. Isot lehti- ja kirjapinot näyttivätkin tason päällä aika kivoilta, niinpä ne saivat jäädä toistaiseksi siihen. Hallitsemattomat kirja- ja lehtiröykkiöt saattavat olla toisista epäjärjestystä pahimmillaan, minusta ne taas tuovat sisustukseen rentoa ja persoonallista fiilistä. Sopivasti sellaista elämisen meininkiä.
Olen karsinut lehtipinoja viime aikoina aika ronskilla kädellä ja jättänyt jäljelle vain muutamia suosikkeja. Nykyään ei tule kauheasti edes ostettua lehtiä, muutama sisustuslehti tulee selattua töissä ja blogithan ajavat melkeinpä saman asian. Paperisen lehden tuomassa fiiliksessä on toki aina se oma juttunsa, jota tietokone ei korvaa, mutta netin tarjonnan kanssa se ei voi tietenkään koskaan kilpailla. Onkin jännä nähdä, mihin perinteiset sisustuslehdet tulevaisuudessa kehittyvät, kun blogit ja virtuaaliset julkaisut tulevat olemaan aina vain suuremmassa roolissa.
Tuleeko teidän vielä ostettua lehtiä, vai onko blogit ja nettilehdet ajaneet niiden ylitse?

Kommentit (14)

 1. Anu

  Mulla tulee kyllä edelleen ostettua ja tilattua sisustuslehtiä. Siinä on kuitenkin sitä jotain kun päivän postin joukossa on se päivän piristys tai on tilanteita joissa mielellään hypistelee jotain paperista ajanvietettä mieluummin, vaikka pihalla auringossa istuskellessa.

  • maija

   No ihan totta, kyllähän lehti aina piristää ja sitä lukiessa rentoutuukin eri lailla kuin tietokoneen ääressä. Olen huomannut, että luen lehtiä enemmän kesäaikaan, kun viettää aikaa pihalla, rannalla jne. Talvella tulee taas kökötettyä huomattavasti enemmän koneen ääressä.

 2. Päivi Lemström

  Hei, tosi kiva ja rento, itse tein vähän samanlaisen päätöksen pari kuukautta sitten, tasolle kaikki sisustuskirjat ja tuli oikein kiva ja muutama koriste-esine. Sinulla on vielä kivoja esineitä kirjojen ja lehtien seuraksi. Rakastan sisustuslehtiä yli kaiken ja vaikka en asu Suomessa, on minulla aina yöpöydällä pari-kolme viimeisintä numeroa Suomesta. Lemppari yli muiden on kuitenkin aina UK Elle Decoration.
  X

  • maija

   Kiitos! Saas nähdä koska nuo löytävät tiensä takaisin hyllylle, mutta olkoot nyt tuossa hetken, vaihtelu virkistää. 🙂

   Minunkin lemppareita on Ellet ja ylipäänsä ulkomaiset sisustuslehdet; jos ostan lehden, niin se on useimmiten joku näistä.

 3. Tiina

  Pinterest ja blogit ovat ajaneet omalla kohdallani jo sisustuslehtien ylitse. Varsinkin Pinterestin avulla on niin paljon helpompaa merkitä ylös ideoita ja inspiraatioita ja palata myöhemmin niiden pariin. Eivätkä ne vie nurkista tilaa.

  • maija

   Pinterest on kyllä näppärä. Minulla ei ainakaan pysy lehdistä poimitut inspiraatiokuvat tallessa, netistä löydettyjä on kyllä paljon helpompi säilöä 🙂

 4. //Terhi //

  Lehdistä on tosi vaikeata alkaa etsimään ideoita, silloin kun niitä eniten tarvitsee. Pinterest on aivan huippupaikka monessakin mielessä. E-lehdet ovat tuloillaan ja niiden kasvua odotan mielenkiinnolla. Aika moni jo julkaisee e-mageja ja itse aion vähentää edelleen lehtien ostamista. Koetan säästää ne lehdet, joissa on ne kaikkein inspiroivimmat jutut, muut saavat mennä.

  • maija

   No näinhän se vähän on. Pinterestit ja muut ovat kyllä käteviä, varsinkin etsittäessä ideoita johonkin tiettyyn tilaan. Lehdistä saa sitten enemmänkin sellaista yleistä inspistä, jos saa…

 5. Anonyymi

  tykkään lueskella lehtiä, ja aika paljon niitä tulee osteltua. tietokoneen ruutua ei voi oikein auringossa loikoillessa tuijottaa.

  • maija

   No ei, kesäaikaan minäkin ostan usein vähän enemmän lehtiä, silloin kuitenkin tulee vietettyä paljon aikaa pihalla, rannalla jne. 3/4 vuotta kököttääkin sitten koneen äärellä…

 6. Irina – White & Fresh

  Mulla on iso pino lukemattomia sisustuslehtiä tuossa olkkarin pöydän alla. Ajattelin selata ne läpi, leikata mielenkiintoisimmat inspiskuvat talteen ja päättää minkä sisustuslehden numerot säilytän. Muutoin olen lopetellut pikkuhiljaa tilausjaksoja. Blogeista saa niin paljon, että lehdet ovat nykyään melkein vain ikävä taloudellinen menoerä. 🙂

  • maija

   No sepä se. Ja netissä kun tieto kulkee sen verran nopeasti, on useat jutut jo nähty moneen kertaan siinä vaiheessa, kun lehti tulee painosta… Saatan ostaa lehden, jos näen kaupassa mielenkiintoisen näköisen kannen, mutta aika harvoin enää nykyään. Tilauksessa ei ole ollut enää pitkään aikaan mitään.

 7. Anonyymi

  Hei, eikö kannattais kuitenkin tarjota kelpo sisustus- tms aikakauslehtiä esim kirppikselle tai johonkin, mistä ne voivat löytää tiensä lukemattomiin koteihin ilostukseksi. En millään näkis, että paperinkeräyskonttia näillä ihanuuksilla täytettäis ensimmäiseksi? -nuukis

  • maija

   Juu kannattaisi, ja itse asiassa mulla olikin jokunen pino sisustuslehtiä kirpparilla vähän aikaa sitten. Niitä vaan ei ostanut kukaan, niin päätyivät sitten kierrätykseen :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *