KESÄRUOKAA KEITTIÖSSÄ

Päivän paras huomio: uusia perunoita on kaupoissa! Tänään teki mieli jotain raikasta ja kesäistä, ja perunat bongattuani en yksinkertaisesti pystynyt ohittaa niitä. Kauppakassiin tarttui niiden lisäksi muutakin tuoretta, kuten purjoa, kevätsipuleita, yrttejä ja muuta ihanaa. Ihan huippua, kun tuoreita kotimaisia kasviksia saa jo mukavasti kaupasta, seuraavana steppinä olisikin ryhtyä kasvatushommiin ihan itse.

Uusista perunoista syntyi perunasalaattia, johon sekoitin lisäksi purjoa, omenaa, kapriksia ja suolakurkkua ja tein sekalaisen kastikkeen öljyistä, yrteistä ja valkosipulista. Vaihteeksi oikein hyvää ja raikasta.

Voinkohan liiaksi hehkuttaa tuota tarjoiluvaunua. Se täyttää juuri sopivasti tuon hankalan tilan ikkunan edessä ja tarjoaa oivan laskupaikan kaikille keittiössä lojuville pientavaroille. Yleensä vaunulle kerääntyykin kaikki yrtit, öljypullot, sipulit ja muut, ja tästä syystä työtasoille jää jopa tilaa itse työskentelyynkin… Vaunu sen sijaan on useimmiten täpötäynnä keittiötavaraa, ja korkeintaan etukulmassa mahtuu tekemään jotain. Säilytystilana ja aputasona vaunu on kuitenkin oikein näppärä, ja siinä rennosti pursuileva keittiötavara on oikeastaan ihan kaunistakin.

Illan ateria nautittiin ulkona (ensimmäistä kertaa !!) lämpimän ilta-auringon paisteessa. Kaverikseen perunasalaatti sai yrttistä lohta, oikein kesäinen yhdistelmä. Tästä taisikin tulla yksi tulevan kesän suosikkiarkiresepti; helppoa, nopeaa ja ihanan raikasta.
Mitä kesäisiä luottoreseptejä teillä on? Vinkit kehiin ja uusia ideoita kesäpöytään!
I did some cooking in my kitchen. I´m glad that fresh domestic veggies are now available, today I even found the first new potatoes in the grocery store. They always taste so great, I could eat them all summer long!
Kommentit (5)
 1. Mistäs moisen kärryn olet ostanut,meillä keittiö "huutaa"lisää laskutasoja,
  tuo olis aivan passeli meillekkin. Muuten blogisi on yksi parhaista 🙂

  1. Tosiaan, unohdinpas mainita tuon oleellisemman tiedon 🙂 Kärry on Ikeasta, nimeä en muista, mutta pitäisi löytyä edelleen valikoimista. Suosittelen tsekkaamaan!

   Ja kiitoksia kivoista sanoistasi, lämmittivät mieltä kovasti! 🙂

 2. MS Ordinary
  22.5.2014, 06:40

  Näyttää herkulliselta!

  1. Juuh, oli kyllä oikein hyvää! Jostain syystä en ole perunasalaattia ennen juuri tehnytkään, kylläpä vanhat tutut raaka-aineet maistuivatkin vaihteeksi kivan virkistäviltä vähän erilaisessa muodossa laitettuna. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *