Kesän paras perunasalaatti

perunasalaatti2.1-800

Viikonloppu hujahti häähumussa ja muutoin viime päivät ovat kuluneet aika tiiviisti pihalla, niin pihahommissa kuin muutenkin oleskellessa. Olemme grillanneet miltei joka päivä ja eilen pystytettiin pihakalusteiden puutteeessa sunnuntaipiknik meidän nurmikolle, tässäpä aika ihana idea muuten vaikkapa juhannukseksikin. Vaikka juhannus kuluisikin kotosalla, saa tällä tavoin vähän retkifiilistä kotiympyröihinkin. Miksi sitä aina pitäisikään pönöttää pöydän ääressä – pieni paikanvaihdos tekee ruokailusta paljon hauskempaa.

Kesällä ruoanlaitto on ihanan helppoa, ainekset ovat tuoreita ja hyvää saa tosi helposti ja pienellä vaivalla. Vaivattomuus onkin yksi kesäkeittiöni perusta, kesällä on muutakin tekemistä kuin nyhrätä ruoan kanssa tuntikausia. Eräs kesän suosikkiruokiamme on uusista perunoista tehty perunasalaatti, se on todella hyvää – ja helppoa. Se sopii loistavasti kaikenlaisten grilliruokien kylkeen ja käy vaikka yksinäänkin lounaaksi. Tätä syötiin tänäänkin:

perunasalaatti1-800 perunasalaatti4-800 perunasalaatti8-800perunasalaatti5-800 perunasalaatti6-800

KESÄPERUNASALAATTI

uusia perunoita

ranskankermaa/smetanaa/kermaviiliä

tilliä

kesäsipulia varsineen

suolakurkkua

dijon-sinappia

suolaa ja pippuria

Perunasalaatin ohje on ihanan suurpiirteinen. Mukaan voi heittää kaikenlaisia yrttejä ja mausteita, itse suosin yleensä kutakuinkin yllä olevaa versiota. Kaikki ainekset silputaan pieneksi, sekoitetaan keitettyihin perunoihin ja annetaan maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin. Parhaimmillaan perunasalaatti onkin saatuaan maustua vähän pidempään kylmässä ja on näin ollen erinomaista myös seuraavanakin päivänä – kannattaa siis tehdä kerralla iso satsi. Ainakaan meillä se ei kauaa jääkaapissa seiso.


I love fresh summer food. Cooking is so easy at this time of the year when all the ingredients are fresh and tasty. This one is one of our summer favourites, a potato salad made of small summer potatoes, creme fraiche, dill, green onions, pickles and dijon. So simple, tasty and easy!

Tallenna

Tallenna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *