Blogit
Pihkala

KESÄN MAKUJA

Johan on kesä. Viimeisetkin sisustusinnon rippeet katosivat harmaiden pilvien mukana ja nyt tekee vain mieli lorvia ulkona, syödä jäätelöä ja fiilistellä trooppisen kuumia iltoja. Tästä johtuen kotikin saa olla lievässä sekamelskassa – ei siellä sisällä kuitenkaan kukaan ole. Keittiön tasot notkuvat tuoreista kasviksista, joita käydään aina silloin tällöin napsimassa ja kasvisvarastoja tulee täydennettyä torilla lähes päivittäin.
Kesäreissuilla mukaan tarttui muutamia Nicolas Vahen ihanuuksia. Loraus hyvää öljyä ja kesäruokaan ei paljon muuta tarvita. Ihanan yksinkertainen pullo hivelee esteetikon silmiä ja on kaunis sisustusesine jo itsessäänkin.
Olen silmäillyt viime aikoina kirppiksiltä kristallilaseja, sitten muistin, että minulla on vähän samanhenkiset lasit kaapissakin. Soodavesi maistuu erityisen hyvältä kauniista lasista tarjoituna, jäiden ja paperipillin kera. Vähän viilennystä kuumaan kesäpäivään.
Kristallilasien lisäksi mieleni tekisi muitakin uusia astioita. Meillä on perusastiastona valkoista Teemaa, joka on toki ikiklassikko ja yksinkertaisen muotoilunsa vuoksi aina ajankohtainen. Kuitenkin kaikkien perusiittaloiden sekaan haluaisin jotain vähän erilaista, vanhoja kulhoja ja ehkä pikkuisen sitä krumeluuriakin. Jotain, jolla maustaa anonyymi peruskattaus vähän persoonallisemmaksi.
Illan ateria nautittiin tietysti ulkosalla, torin antimista loihdittua salaattia ja grillattua kananrintaa. Jälkkäriksi kulhollinen kesän makuja, mansikkaa ja herneitä. Siinä kesäateria helpoimmillaan. Loppuilta vetelehdittiin lämpimässä kesäillassa, katsellen toisella silmällä jalkapalloa ja toisella lämmintä kesäyötä. Ihanaa aikaa tämä kesä.
The heat wave has finally reached us and there is way too hot to think about the home decoration right now. Instead I have lingered outside, enjoyed the sun and season´s delicacies. My kitchen is filled with fresh veggies from the market place and we go inside only to pick up some of them, otherwise we almost live outside in our garden. 
What a lovely summer.

Kommentit (6)

 1. Anonyymi

  Tuli heti mieleen Arabian Lumikukka -sarja. Mielestäni todella kauniita ja jotenkin kesäisen herkkiä.

  • maija

   Kiitti vinkistä, piti oikein googlata tuo kun ei heti muistunut mieleen. Oli kyllä kaunis astiasto! Juurikin ihanan herkkä ja kesäinen.

 2. Enni

  Mistä tuo keittiön mustavalkoinen matto on? 🙂

  • maija

   Se on Pappelina Bob-matto, ostettu Koodista joskus monta vuotta sitten.

 3. S – Beauty of Life

  On taas niin kauniita kuvia että…:)

  • maija

   Oi kiitos, ihana kuulla! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *