Blogit
Pihkala

Kesähuumaa ja sinisiä pisteitä

Oi mikä suloinen viikonloppu takana. Minulla oli pitkästä aikaa vapaapäivä myös lauantaina, ja viikonloppu tuntuikin kahden päivän pituisena ihan superpitkältä. Ilmat ovat todellakin hellineet viikonlopun viettäjiä ainakin täällä suunnalla, ja kesämekoille ja aurinkolaseille on ollut käyttöä. Mikä ihana kesä!
 
Sisätiloissa ei ole juuri tullut vietettyä aikaa, mutta tänään sentään ryhdistäydyin sen verran, että kuvasin muutaman otoksen yläkerrassa. En saa tarpeekseni tuosta lattiasta, sen rinnalla kaikki näyttää niin heleältä, värit hehkuvat ihan eri tavalla. Yläkertaan on salakavalasti eksynyt pieniä pisteitä sinistä – juuri tuota silmiinpistävää sähkönsinistä, jota luulin joskus vihaavani. Nyt se näyttää oikeastaan aika kivalta neutraaleihin väreihin yhdistettynä. Never say never.
 
 
Tuossa ikkunan ääressä on muuten ehdoton lempipaikkani silittää. En ole kovin ahkera silittäjä, mutta tämäkin homma sujuu huomattavasti paremmin kauniita maisemia katsellessa, väljissä tiloissa. Helpottaa huomattavasti toimeen tarttumista, kun ei tarvitse kaivaa tai tunkea lautaa ahtaaseen kaappiin, se on aina käyttövalmiina pukeutumistilan seinustalla. Eikä ole niin tarkkaa, jos lauta välillä unohtuu paikalleenkin… Taas todettakoon, että helppous ja kivat välineet vauhdittavat hommaa kuin hommaa.
 

Että sellaista tänään, nyt taidan mennä vielä hetkeksi pihalle köpöttelemään. Kello on kohta kymmenen ja siellä on vielä 22 astetta lämpöä. Aika huikeaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille!

Kommentit (18)

 1. raumfuerzwei

  I love this clothes rack and ironing board clothe. What brands are these from? And the copper hangers, are they from Hay?
  Thanks.

  Kind regards
  Martina

  • maija

   The rack and hangers are both from Hay, the clothe on the ironing board is Pythagoras, made by swedish brand Ljungbergs.

 2. Kerttu / Modernisti Kodikas

  Upeita kuvia, täällä silmä lepää!

  • maija

   Oi kiitos, Kerttu! 🙂

 3. Anna-Liisa

  Huikean kaunis tuo lattia todellakin.
  Huomio kiinnittyi silitysrautaasi; silittääkö joku nykyään tosiaan vielä tavallisella, ei höyryraudalla?

  • maija

   Hehee, minä taidan ilmeisesti olla niitä ainoita 😀 Tuo rauta on ihan susivanha eikä tosiaan mikään maailman näppärin, mutta jotenkin sitä on vaan jumittunut tuohon. Tuo silitysvesi ajaa melkein saman asian kuin höyry, ja onhan ne höyrysilitysraudat aika rumiakin. 😉 No joo, oikeasti uusi rauta on ollut hankinnassa aika pitkään, mutta kun vanhallakin pärjää…

 4. Riikka – Hunajaista

  kauniit kuvat! 🙂 teillä on niin ihanan vähän tavaraa 🙂

  • maija

   Kiitos! Voih, ei meillä alhaalla ole näin vähän tavaraa – kaappien sisällöstä puhumattakaan…huoh. 😀

 5. Hanna/ Pastellimaja

  Ihanan.. energisiä, mutta toisaalta myös rauhoittavia sinisiä väripilkkuja! Ja valkoiset lattiat on <3.

  • maija

   Sinisellä värillä on kyllä jännä vaikutus, vaikka tämä sävy on aika ärtsäkkä, on siinä silti jotain rauhoittavaakin.

   Valkoiset lattiat ovat kyllä mielettömiä! Tuntuu, että valkoisen lattian koko ihanuuden tajuaa vasta näin käytön myötä, vaikka minäkin olen kyseisiä lattioita ihastelut kuvissa jo vuosikausia… Hassua, miten livenä se on vielä jotenkin ihan eri juttu.

 6. Anne

  kokemukseni on ,että valkoiseen lattiaan ei kyllästy..Kauniita selkeitä kuvia kaikki.

  • maija

   Kiitos! Toivotaan ja uskotaan näin, en kyllä millään voisi uskoa, että tuohon joskun kyllästyisin. Valkoinen lattia on kuitenkin aina niin ajaton ja sisustettavissa miten vain.

 7. Heidi

  Niin tyylikästä ja harmonista, tykkään!

  • maija

   Kiitos, kiva kuulla 🙂

 8. Eliisa t

  Tosi kauniin ja raikkaan näköistä! Maalaisin meidänkin lattiat heti, mutta ongelmana on, minne saada huonekalut 2 kerroksisessa huoneistossa aina pariksi viikoksi kerrallaan ja miten perheen ja koiran kanssa voi tällöin asua kotona. Evakko lienee ainoa mahdollisuus…?Joka tapauksessa hienon näkösitä! Oletko harkinnut myös alakerran maalaamista?

  • maija

   No sepäs se suurin pulma olikin. Meillä asuttiin alakerrassa se pari viikkoa, kohtuullisen helppoa vielä, kun on vaan kaksi asukkia. Joka paikka silti pursusi tavaraa ja kyllähän se sekasotku vähän hermoon otti, kun vaatteita ym. ei tahtonut millään löytää. Onneksi pari viikkoa on kuitenkin lyhyt aika ja lopputulos pienen hermojenkiristyksen ja tavaroiden siirtelyn arvoinen. 🙂

   Alakerta saa jäädä tällaisekseen, siinä on uusi tammiparketti, jota ei viitsi lähteä maalaamaan. Mieluusti olisin toki remppavaiheessa laittanut alas (valkoisen) lankkulattian, mutta siinä vaiheessa mies harasi aika kovin vastaan… Kummasti mieli muuttunut hänellä, yläkerran kanssa kun ei ollut enää mitään erimielisyyksiä. 😀 Nyt on kahden väristä lattiaa, periaatteessa vähän hassua mutta ei haittaa minua, kokovalkoinen on kuitenkin niin neutraali kaveri ja onhan portaatkin valkoiset.

 9. Anonyymi

  Oi miten kaunista! Minkä merkkiset ovat siniset tyynyliinat? Kiitti!

  -Hanni

  • maija

   Oi kiitoksia! Tyynyliinat on ommeltu ruotsalaisen Ljungbergs-merkin Pythagoras-nimisestä kankaasta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *