KESÄ TULI MAKUUHUONEESEEN

Täällä ollaan oltu viime päivät tiukasti kiinni raksalla, ja kotihommat ovat jääneet taas vähän paitsioon. Näinhän sitä tuppaa yleensä kiireen keskellä käymään, koti kärsii ensimmäisenä. Lomapäivien myötä päätin kuitenkin ottaa hieman aikaa kodin organiseeraamiseen, nyt saa taas hetken nauttia siististä ja vähän kesäisemmästä kodista. Pitkän päivän jälkeen on vain niin ihana tulla siistiin ja puhtaaseen kotiin, eikä kesäisen raikas tunnelmakaan ole tähän vuodenaikaan ollenkaan pahitteeksi.
Jos pitäisi nimetä lempikuvakulmani tästä meidän vuokra-asunnosta, olisi se ehdottomasti tämä makuuhuonepuoli. Se vain yksinkertaisesti tuntuu kaikkein mielekkäimmältä kuvata, sillä tämä kolkka asunnosta on lähes ainoita, joissa nyt vuoden asumisemme aikana on tapahtunut edes joitakin muutoksia. Siinä missä kukikas sohva näyttää aina suhteellisen samalta, saa petauksella tuotua hyvinkin erilaisia tunnelmia tilaan. Vaikka sängyn taustaseinän tapetti on aika hallitseva, passaa sen kaveriksi yllättävänkin moni sävy aina raikkaasta valkoisesta harmaaseen ja tummanvihreäänkin asti.
 
Nyt vaihdoin sängylle vähän kesäisempiä sävyjä, ja tunnelma muuttui huimasti sitten viime kuvien. Sain valita mieleiseni vuodevaatteet Balmuirin uuden kesäkokoelman herkullisista sävyistä, ja valintani osui tuohon herkulliseen meleerattuun oranssiin. Jotain ihan muuta, mitä aiemmat vuodevaatteeni, ja juuri siksi niin ihanat!
Ihastuin aika kovasti pellavalakanoiden persikkaiseen sävyyn, se on juuri sopivan pehmeä ja haalea, mutta kuitenkin todella freesi. Liiallisen hempeilyn taitoin pois valkoisella ja mustalla, pari valkoista pellavatyynyä sopii ihanasti persikkaisten lakanoiden joukkoon. Värivalinnassa mietin myös tulevan makuuhuoneemme sävyjä, tämä menee aika kivasti yksiin sinne tulevan tapetin kanssa. Ei se tämän asunnon tapetinkaan kanssa huono ole, mutta parhaimmillaan ehkä kuitenkin vähän raikkaampien sävyjen parina, kuten yllä olevassa kuvassa.
Yöpöydälle nappasin oksan meidän pihalla olevasta tammesta, sen kohtalo mietityttää, sillä vahva ja nuori puu kasvaa vähän liian lähellä talomme kulmaa. Taustalla wieniläistuoli, jota löysin kaksin kappalein kirppikseltä jokunen vuosi sitten, siitä asti tuolit ovat olleet kovassa käytössä milloin ruokapöydän ympärillä, milloin pikkutuolina eteisessä tai makkarissa. Uudessa kodissa näille on varattu paikka jo keittiöstä, vain pöytä ja penkki puuttuvat. Alku se on sentään jo tämäkin…
Iltalukemisena on vanhoja Milk-lehtiä, joita hamstrasin muutaman jokin vuosi sitten Tukholman-reissulta. Ranskaa ymmärrän vain auttavasti, mutta kuvia on aina kiva selata. Ja useimmista artikkeleista löytyy sentään englanninkieliset käännöksetkin. On virkistävää katsella välillä muutakin kuin puhtaita skandikoteja, vaikka kauniitahan ne toki ovat. Eri tyylit antavat inspiraatiota kuitenkin taas ihan uudella lailla, ja näistä voi sitten soveltaa vinkkejä siihen omaan skandinaavisempaan tyyliin. Vaihtelu virkistää, niin valokuvissa kuin vuodevaatteissakin!
Uskallatteko te kokeilla värejä vai luotatteko klassiseen valkoiseen makuuhuoneessa?
Here´s my new lovely linen sheets from Balmuir.* I fell totally for that fine, peachy orange melange shade! This color is so fresh and differs clearly from my other sheets; for a change it is nice to go for something more colorful that classic white of grey sheets.
*saatu/gifted
Kommentit (2)
  1. tunne tilat
    17.6.2016, 15:37

    Todella kaunis sävy. Itseasiassa olin ajatellut juuri saman sävyisiä lakanoita meidän makkariin 🙂

    1. Ovat kyllä ihanat! Sävy on juuri sopivan murrettu ja persikkainen, ei ollenkaan liian räikeä tai ällö. 🙂 Ihana välillä pedata vähän värikkäämmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *