Pihkala
Pihkala

KESÄ LAUTASELLA

Sateista perjantaita! Vaikka mieluummin tilaisinkin silkkaa auringonpaistetta, on tässä kesäsateeessakin oma erityinen tunnelmansa. Saa käpertyä hyvällä omallatunnolla sohvalle oleilemaan, ei ole velvoitetta olla ulkona hommissa tai tehdä jossain jotain älyttömän hauskaa. Voi vain olla ja nauttia tunnelmasta, polttaa kynttilöitä ja kuunnella musiikkia. Tarkemmin ajateltuna ei ollenkaan hullumpaa.
Kesäisiä makuja päätyi tänään ilman sijasta lautaselle senkin edestä. Kesäkauden tuotteista rakastan erityisesti mansikkaa ja vesimelonia, niinpä nämä herkut yhdistävä salaatti uppoaa takuuvarmasti. Lisänä paistettua halloumia, kourallinen rucolaa ja lollo rossoa, ropsaus cashew- ja pistaasipähkinöitä ja koko komeuden päälle pirskoteltua balsamicoa, siinäpä maittavan raikas kesäsalaatti kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kyytipojaksi pala rapsakkaa patonkia ja lasi kylmää valkoviiniä, kajareista vielä tunnelmallista musiikkia sadetta säestämään. Toimii!
It´s raining outside but I kind of like it – there is certain coziness in summer rain. I wanted to start my weekend with some fresh and light food, so I made a salad with strawberries, watermelon, halloumi cheese, rucola, nuts and some drops of balsamico on the top. Enjoyed with a crispy baquette and a glass of cold white – quite near to perfection.

Kommentit (8)

 1. Lady of The Mess

  Niinpä toimisikin, jos olisi tarpeet! Huomenna on;)

  • maija

   No tuliko kokeiltua? 🙂

 2. Susanna

  Taidan lähteä kauppaan… 😀

  • maija

   Suosittelen! 😉

 3. Liina / VillaILONA

  Tykkään halloumista tosi paljon, joten tätä salaattia täytyy ehdottomasti testata!

  • maija

   Mä tykkään myös halloumista, se ja mansikka yhdessä ovat aika ihania. Tai minkä kanssa halloumi nyt ei olisi hyvää…;) Tämä salaatti toimisi hyvin kyllä vaikka vuohenjuustonkin kanssa, taidankin kokeilla sitä seuraavaksi.

 4. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä 🙂 Salaatteja parempaa ruokaa ei olekaan, kesäisin en paljon muuta söisi!

  • maija

   Mulle myös pelkät salaatit riittäisivät oikein hyvin kesäruuaksi, mutta tuolle miehelle pelkät rehut eivät oikein tahdo riittää, siksi on pakko käyttää tilaisuus hyväksi ja tehdä salaatteja aina kun olen itsekseni 😀 Jotenkin kesällä kaipaa juuri tuollaisia raikkaita ruokia, mitään rasvaista mättöä ei todellakaan tee mieli.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *