KEITTIÖSSÄ NYT | IN THE KITCHEN

Väännellyn sitaatin mukaan too much of a good thing can be wonderful, mutta kyllähän ylenpalttiset hyvyydet tuppaavat pitemmän päälle kyllästyttämään ainakin minua. Neljän pastapäivän ja kolmen Girlsin tuotantokauden jälkeen alkoi tehdä mieli jo jotakin vähän freesimpää, niinpä siivosin keittiön putipuhtaaksi kaikesta romusta, ostin jääkaapin täyteen kasviksia ja nautin työtasoista, joilla voi kerrankin tehdä jotakin.
Yleensä tykkään keittiöistä, joissa näkyy elämää: yrttejä, leikkuulautoja, öljypulloja, keittokirjoja… Kliininen ja tyhjä keittiö on kuitenkin vaihteeksi ihanan freesi, ja tilaakin sinne tuntui tulevan heti tuplasti enemmän. Itseni tuntien tasoille alkaa taas pikkuhiljaa kertyä kaikkea, joten muutos kliinisestä kodikkaaksi tapahtunee taas varsin pian. Täytyy siis fiilistellä tyhjää tilaa sen hetken kuin sitä kestää.

Tosin ihan tyhjää tasoilla ei ole nytkään, hiukan vihreää keittiöstä löytyy aina. Säilytän nykyisin kaikki ruukkusalaatit ja yrtit tässä syksyllä blogin kautta saamassani Fiskarsin yrttipuutarhassa, joka on osoittautunut todella näppäräksi. Yrtit säilyvät siinä tuoreina viikkoja ellei kuukausia, ja vähän nuupahtaneen salaatinkin saa uuteen eloon kastelulla ja valohoidolla. Iso peukku tälle.
Nyt suosikkilistalla on myös kaikenlaiset makuvedet. Sitruunavesi tekee pidemmän päälle hampaille hallaa, siispä sitruunan sijaan (tai sen lisäksi) maustankin veden nykyään yrteillä, kurkulla ja sen sellaisilla. Tässä versiossa oli tiraus sitruunaa, thaibasilikaa ja kurkkua, oikein raikasta. Pitäisi muistaa juoda vettä enemmän, houkuttelevan näköiset vihreät vesikannut auttavat hieman tässä tavoitteessa.
 
No jaa, tämä kuva paljastaa, ettei siellä keittiössä ollutkaan ihan niin tyhjää kuin kuvittelin. Yrityksistä huolimatta tavaran määrä taitaa sittenkin olla vakio… 
Viime aikoina olen fiilistellyt lisääntyvää valoa, tässäkin kuvassa sitä tulvii jo vähän liiaksikin asti. Jo nyt huomaa kuinka päivä onkaan pidentynyt, ja valoisampaa päin mennään koko ajan. Ehkä se kevät ei enää olekaan niin kaukana.
Energistä viikonloppua teille!

Fresh herbs and clean, empty kitchen  – such a perfect start to energetic weekend. Have a great one!
Kommentit (20)
 1. Oikein kiva ja siisti keittiö! Tuota Fiskarsin yrttilaitetta katselin Habitaressa, se olisi kyllä hyvä, mutta ei taida minulla olla keittokomerossani tilaa sille. Mutta kuka kieltää laittamasta sitä jonnekin muualle kuin keittiöön?
  Mukavaa viikonloppua sinullekin!
  -Minna

  1. Kiitos! No niinpä, tuohan olisi tosi kiva vaikka olohuoneenkin puolella jonkin lipaston päällä, tai vaikka ruokapöydänkin kulmassa. Yrtit ovat itsessään niin kauniita, että passaavat minusta hyvin sisustuselementeiksi muuallakin kuin keittiössä. 🙂

 2. Ilonin Anna
  23.1.2015, 18:33

  Hei, kiva kuulla että tuo yrttilaite toimii! Voisin ryhtyä haluamaan sellaista aktiivisesti 😀 Mikä tuo musta alusta on jolla sulla on kaikki pullot sun muut? Näyttää mielenkiintoselta! 😉

  1. Toimii kyllä, ja on kyllä tuote paikallaan varsinkin näin pimeiden talvikuukausien aikana. Salaattipuska ja yrtit ovat saaneet huomattavasti lisäaikaa tuon kanssa!

   Tuo alusta on Design House Stockholmin vanha puinen tarjotin, mahtaakohan sitä olla enää markkinoilla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *