KEITTIÖ RAKENTUU

Kuten olen sunnuntaisissa remonttipostauksissa kertonutkin, on meillä alkanut jo keittiön asennus! Tasoja ja kodinkoneita odotellaan vielä, joten keittiö on toistaiseksi vielä vähän keskeneräinen, kaapistot ovat kuitenkin jo paikallaan ja niiden myötä huone muuttui heti jo paljon valmiimman oloiseksi. Olen lupaillut kuvata keittiötä vähän tarkemmin tänne blogiin, ja eilen muiden hommien yhteydessä nappasin siitä vihdoin muutaman kuvan. Tältä näyttää nyt meidän keskeneräisessä keittiössä:

Olen kirjoitellut keittiösuunnitelmistamme aiemmin täällä, tarkemman kokonaiskuvan saamiseksi kannattaa kurkata vielä tuo postaus läpi. Keittiön meille toimitti turkulainen Unique Home, jonka kautta toivomamme erikoismitat ja -ratkaisut onnistuivat mainiosti. Yleisesti keittiö saatiin rakennettua melko pitkälle standardikaapeista, mutta muutama kiva pieni jippo keksittiin lisämausteeksi, seuraavassa niistäkin vähän tarkemmin.
Keittiön peräseinälle tulee kauttaaltaan tuollaista korkeata kaapistoa, johon kylmälaitteet integroidaan. Pakastimen kohta on vielä tyhjillään, tuo isompi kolo on puolestaan aamiaiskaapille, jonka ovet odottelevat vielä asennusta. Aamiaiskaappiin tulee reilun metrin verran tasoa ja sinne piilotetaan kaikki pienkoneet, kuten mikrot, kahvinkeitin ja leivänpaahdin. Näin ne eivät ole viemässä tilaa varsinaiselta työtasolta ja piiloutuvat tarvittaessa näppärästi kaapiston sisään taittuvien ovien taakse.
Halusimme keittiöön näkyvät rungot, tämä ratkaisu tuo heti keittiöön oman klassisen tunnelmansa. Ratkaisu toteutettiin keittiön sävyyn maalatuilla peitelevyillä, osa niistä menee täyssyvinä kaapiston taakse asti, osa taas kustannussyistä asennettiin vain kaappien etuosaan hämyksi. Hieman ylimääräistä askarteluahan tämä vaati asennusvaiheessa, mutta lopputuloksesta tuli tosi kiva, mitä nyt ovia tarvitsee vielä vähän säätää kutiinsa.
Ovimalliksi valitsimme yksinkertaisen peilioven, jonka sai toivomuksestamme vielä ilman peilien nurkissa vakiona olevia pystyuria. Lopputulos on minusta aika kiva kompromissi vanhanaikaisen ja yksinkertaisen välillä, peili tuo pehmeyttä keittiöön, mutta muoto on vielä omaan makuuni tarpeeksi simppeli. Myös keittiön sävy oli mahdollista valita itse Tikkurilan värikartasta, ja minä päädyin valinnassa Tikkurilan Pro Grey 1938 -sävyyn. Sävy muuttuu hieman valon myötä, kirkkaassa auringonpaisteessa se on raikkaan helmenharmaa, varjossa taas väri on vähän syvempi, pehmeämpi harmaa. Oikein hyvä minusta, ja liukuu mukavasti yhteen oleskelutilojen vaaleamman harmaan kanssa.
Keittiön tasoista saatiin tarkat mitat vasta runkojen asennuksen jälkeen, nyt ne ovat tilauksessa ja tuloillaan juhannuksen jälkeen. Tasojen asennuksen jälkeen pääsemme laatoittamaan tuon taustaseinän, ja vanha huuvakin pitäisi vielä entrata jossakin vaiheessa. Tältä seinustalta puuttuu vielä astianpesukone etulevyineen sekä liesi tuosta huuvan alta, näkymä on siis vielä toistaiseksi aika rikkonainen. Pian sekin kuitenkin muuttuu…
Tasonpätkää on siis tosiaan tulossa tuon seinustan lisäksi tähän aamiaiskaappiinkin. Tuumasimme, että sellainen on ihan paikallaan todennäköisesti kovaan käyttöön tulevaan kaappiin. Mdf-levy on loppupeleissä kuitenkin aika arka materiaali kahvinkeittimien ja muiden koneiden alla. Aamiaskaappi ei ole täyskorkuinen, vaan sen alla on omat kaappinsa muuta säilytystä varten. Tuohon koloon mahtuu kuitenkin kaikki tarvittava, ja vähän ylimääräistäkin hyllytilaa kahvikupeille, murokulhoille ja tietysti kahvi- ja teepurkeille.
Aamiaiskaapin systeemi on näppärä. Unique Homesta oli saatavilla sekä kaapiston sisään taittuvia, että sivuun liukuvia mekanismejä, valitsimme näistä ensimmäisen, jotta avoinna olevat ovet ovat mahdollisimman vähän tiellä myös muiden kaappien käyttöä ajatellen. Saranat ovat jo valmiina, ovi tulee liukumaan tuonne levyjen väliin. Ovet vaativat vielä omat porauksensa saranoita varten, sillä sarananreikien tarkka sijainti selvisi vasta mekanismien asentamisen jälkeen. Parhaillaan oviin porataan saranareikiä keittiöliikkeessä, pitäisikin noutaa ne varmaankin lähiaikoina jo pois. Eipä sillä, että ovilla mikään kiire olisi, käyttöön ne eivät kuitenkaan vielä ihan heti tule…
Kattolistan asensimme kiertämään korkeiden kaapistojen yläpuolelta, tämä tuo vaikutelmaa kiinteästä, taloon alun perin rakennetusta kaapistosta. Yleensä pyrin välttämään minkäänlaisten listojen käyttöä kaapistojen edessä (sokkelin edestä menevä vakiojalkalista on inhokkini), mutta vanhoissa taloissa ja nimenomaan koristeellisissa listoissa homma minusta toimii. Jalkalistaa emme kuitenkaan asenna sokkeliin, sillä jääkaappi ja pakastin tarvitsee tuuletusritilänsä, eikä listan korkeuskaan ihan täsmännyt sokkeliin. Katossa lista mielestäni näyttää kuitenkin hyvältä ja yhtenäiseltä, jahka vain saamme vielä kolot kitattua ja listan maalattua katon väriseksi.
Nyt edessä on vielä pieni puristus ennen viikonlopun juhannusrientoja, jolloin remppailuun tulee pieni ansaittu tauko. Keittiön osalta on säpinää luvassa seuraavaksi sitten tosiaan juhannuksen jälkeen, kun tasot toimitetaan. Näkymä tuleekin muuttumaan tasojen, laatoituksen, vedinten ja seinävalaisimien myötä vielä jonkin verran, joten vielä on paljon kivaa odotettavaa tämänkin tilan osalta.

http://uniquehome.fi/

Keittiöstä saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.
Our kitchen in progress. All the cabinets are now installed, and the countertops will arrive right after Midsummer. After that we will be able to tile the walls and assemble all the details such as handles, wall lamps and tap.
Kommentit (17)
  1. Suvi / zubiscorner.blogspot.fi
    22.6.2016, 20:02

    Oi, kylläpä tulee ihana! <3

    1. Kiitos, Suvi! 🙂

  2. Hei! Aivan ihana tulee varmasti! Olisin kyntt olohuoneen harmaasta seinän väristä, muistatko minkä valitsitte siihen? Minulla hakusessa hyvä vaalean harmaa seinän sävy ja sinulla on niin hyvä maku, että uskon sävyn olehan toimiva! ��

    1. Kiitos! Meille olohuoneeseen valikoitui astetta vaaleampi sävy kuin tässä keittiössä, Tikkurilan Pro Grey 1937. Tämä on nätti, kylmään taittava harmaa, mutta en tiedä onko ihan niin vaalea kuin olit ajatellut? Kannattaa kurkata tuo kuitenkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *