Blogit
Pihkala

KAUSIHERKKU RAPARPERI

Jos minulta kysyttäisiin kesän parhaita juttuja, olisi yksi niistä kiistatta ruoka. Totesin juuri kotona, kuinka ihanan helppoa ruoanlaitto kesällä onkaan; keräät vain yhteen tuoreita kasviksia ja puhtaita makuja ja tadaa, ateria on siinä. 

Yksi kesäherkuistani on raparperi, se on parhaimmillaan varsinkin näin alkukesällä. Melkein tulee jo ikävä vanhan talon naapurin mummoa, joka kiikutti minulle kesäisin joka viikko tuoreet raparperit. Onneksi tätä herkkua saa myös torilta, ainakin melkein yhtä tuoreena ja herkullisena.

Yksi viime kesien raparperiherkuistani muistui mieleen tuota Lomaruokaa-kirjaa* selaillessani. Raparperi paloiksi ja pannulle voinokareen kera, päälle ripaukset kanelia ja sokeria. Keskeltä aavistuksen rapsakaksi jätetty raparperi on herkkua turkkilaisen jogurtin kera, varsinkin kun koko komeuden päälle valuttaa kasan hunajaa tai vaikka vaahterasiirappia. Tässä juuri se mitä tarkoitan kesäruoan helppoudella, jälkkäri tai välipala on valmis käden käänteessä.

 Tuo keittokirja on muutenkin vilkaisemisen arvoinen, se on täynnä ihanan yksinkertaista kesäruokaa. Kesällä ainakin minä haluan laittaa mutkat suoriksi ja tehdä ruokaa mahdollisimman helposti mausta kuitenkaan tinkimättä – kesällä nautitaan, ei pönötetä tuntikausia keittiössä.

Myös näiden kuvien värimaailma innostaa väreineen ja varjoineen. Haaveilen (edelleen) matkasta etelä-Ranskaan tai Italiaan, mutta remppaamisen johdosta nämä haaveet saavat nyt siirtyä ensi kesään. Paahteisten, värikylläisten valokuvien, välimerellisten makujen ja toivottavasti taivaalla jo pian porottavan auringon myötä samaa tunnelmaa voi fiilistellä vähän myös kotona. Eihän se ole sama asia, mutta jonkinlainen yritys kuitenkin.
Rhubarbs are one of my favourite food in summer. This evening I fried some with butter, added some sugar and cinnamon and ate with honey and turkish yoghurt. Simple yet sooo delicious summer snack.
*saatu blogin kautta

Kommentit (1)

  1. Mobile App Developers

    Nice post, things explained in details. Thank You.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *