KAUPUNGIN IHANIN KAUNEUSHOITOLA

Turku on siitä mukava kaupunki, että kaikki keskustan palvelut sijoittuvat kompaktisti lähekkäin. Kaikkialle pääsee helposti niin autolla kuin kävellenkin, ja minnekään ei ole pitkä matka. Oma arjen pikku ympyräni sijaitsee Linnankadun tietämillä, ja harvemmin tulee kirjaston ja kauppatorin kulmilta enää lähdettyäkään muualle. Näiltä nurkilta löytyy lähes kaikki tarvitsemani luottoliikkeet; tietysti työpaikan lisäksi ne kiinnostavimmat vaatekaupat, lempikukkakauppa, kampaamo – ja myös kaupungin ihanin kauneushoitola.
Kauneushuone Ravensara sijaitsee Kauppiaskadun päässä, aivan jokirannassa vanhassa viehättävässä kivitalossa. Sain kutsun hoitolaan blogin kautta ja pääsin testaamaan muutamaa hoitolan suosikkihoitoa. Hoidot veivät täysin mennessään, puhumattakaan koko hoitolassa vallitsevasta tunnelmasta. Palanen aasialaista day spa -henkeä keskellä Turkua.

Kauneushuone Ravensara on sijainnut nykyisellä paikallaan vuodesta 2010, jolloin tiloihin tehtiin täysi remontti. Tilan sisustussuunnittelusta vastasi Koodin Tomi, ja lopputulos henkii ylellistä ja rauhoittavaa tunnelmaa. Tummasävyisessä tilassa mieli todellakin lepää, ja tunnelmaa täydentää vielä hiljainen, rauhoittava spa-musiikki. Aivan kun astuisi kadun hälinästä johonkin aivan toisenlaiseen maailmaan.

Vastaanottotilassa olevat Kartellin mustat kalusteet ja valaisimet sopivat kauniisti tummasävyisen tilan tunnelmaan. Tilassa on säästetty huolella vanhan talon upeita yksityiskohtia, kuten kaariholvia ja vanhoja listoja, jotka tuovat heti oman persoonallisen tunnelmansa. Tilassa on miltei kauttaaltaan epäsuora valaistus, se luo kaunista pehmeää tunnelmaa ympärilleen.

Tilan tapetit ovat kauttaaltaan upeita, ne kaikki ovat Osborne & Littlen valikoimista. Suosikkini on ehkäpä tämä pieni meikkitila, jossa on todella kaunis kolmiulotteinen tapetti. Kevyen modernit Flosin valaisimet tuovat kivan kontrastin tilaan, yksinkertaisen ja runsaan yhdistelmä on herkullinen. Kyllä tuossa kelpaisi istua puunattavana.
Hoitohuoneissa sama rauhoittava tunnelma jatkuu. Tilavissa huoneissa lepää sielu ja silmä, tasoille on aseteltu kauniita esineitä ja auringonvalo siivilöityy pehmeästi ikkunasta. Hoitovuoteen ylle ripustetut kangaskatokset ovat myös hieno ja ylellinen yksityiskohta, joka sopii hienosti tilan henkeen:
Ravensara myy ihania Jurliquen tuotteita, joita olenkin jo aiemmin suitsuttanut, ja käyttää näitä tuotteita myös hoidoissaan.  Minulle tehtiin Jurlique Aromaterapia -kasvohoito*, jossa lisänä oli e-rit-täin rentouttava selkähieronta. Aiemmat kasvohoitokokemukseni olivat monen vuoden takaisia, ja näistä oli jäänyt mieleen lähinnä inhottavat nipistelyt ja niiden jäljiltä helottava ja ärtynyt naama. Tämä oli jotain ihan muuta, en ole koskaan kokenut näin rentouttavaa kasvohoitoa. Lopussa taisin miltei torkahtaa Minnan taitavassa käsittelyssä, ja ihanan pitkän hoidon jälkeen teetä lipitti ihan uudestisyntynyt ihminen. 
Sain testata myös Suklaafondantin syleily* -vartalohoitoa, joka ei jäänyt  todellakaan kakkoseksi edelliselle. Tämä suklaan rakastaja otti huumaa jo pelkistä suklaisista tuoksuista sekä suklaamoussemaisesta vaahdosta, joka levitettiin vartalolle. Jos pitäisi sanoa yksi hoitoa kuvaava sana, olisi se ehdottomasti taivaallinen. Hoidon jälkeen istuin typertyneenä vuoteessani, join yrttiteetä ja katselin jokirannan maisemaa, juurikin tätä:
Hoitojen jälkeen askel oli keveä, pää pilvissä ja huolet jossain ihan muualla. Ehkä tämän kevään fiksuin vetoni oli ajoittaa hoitolassa käynti pahimpaan opiskelustressiaikaan, tämän pienen hemmottelubreikin jälkeen fiilis oli ihan erilainen. Pahin stressi pois pyyhkäisty ja uutta energiaa taas vaikka millä mitalla. Tällaisissa pitäisi todella käydä useammin, en voi kuin suositella.
Muistakaapa tekin ottaa välillä sitä omaakin aikaa ja hemmotella itseä, pienikin hemmotteluhetki tekee jo kummasti terää.  Minä varasin heti itselleni uuden ajan, taisin jäädä pahasti koukkuun.
Ravensara is a  very beautiful day spa in Turku, Finland. I got a chance to test a couple of their treatments, I can´t even describe how heavenly it was. Should really do it more often.
*tuote/palvelu saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.
Kommentit (8)
 1. Irmastiina Ruusukummusta
  11.5.2014, 07:16

  Voi miten tyylikästä!

  1. Todellakin, aivan ihana paikka!

 2. Kiitos vinkistä, näyttääpä ihanalta! En tiennytkään, että Turussa on tällainen paikka.
  -pipu

  1. Eipä mitään, kiva jos sait vinkkiä tästä. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan, just sellaista ihanaa arjen pientä luksusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *