KAUPUNGILLA

Tähän päivään on mahtunut kaikenlaista kivaa. Aurinkoa, ystäviä, kameroita ja yksi allekirjoittaneen mittariin vierähtänyt lisävuosikin.

Kävin lounaalla uudessa Tårget-ravintolassa, joka on hiljattain avattu Vähätorille entisen Yokin tiloihin. Tykkäsin Yokin sisustuksesta ja samoja elementtejä oli jäljellä edelleenkin, vähän vain eri tyyliin maustettuna. Tårget kuuluu samaan ravintolaperheeseen Di Trevin ja Fontanan kanssa, ja sen kummemmin a la carte -listaa tutkimatta sanoisinkin, että aika lailla Di Trevin kaltainen rento viini- ja ruokapaikka tämäkin. Helppo ja mutkaton poiketa sisään lasilliselle tai syömään.

Lounas oli ihan maistuvaa, tosin noin kerran vuodessa ulkona lounastavana ei vertailupohjaa ole kauheasti karttunut. Täytynee siis testata lista ennen tarkemman tuomion tekoa. Vanhojen talojen tunnelma on aina omanlaisensa, parasta paikassa olikin nariseva lautalattia, kauniit ikkunat ja hienot muuriyksityiskohdat.

Kirjastosilta tuli kohinalla Turkuun jo jokin aika sitten, mutta minä olen vasta viime aikoina kulkenut siinä ensimmäiset kerrat. Sanokoot muut mitä sanovat, minusta silta on kaunis. Ja ennen kaikkea kätevä, enää ei tarvitse kiertää lenkkiä päästäkseen toiselle puolelle. Lasikaiteiden käytännöllisyydestä voidaan toki olla montaa mieltä, mutta minusta kaareva ja kevyt silta istuu maisemaan ihan passelisti.

Synttärityttö pääsi (tai joutui) vaihteeksi kuvaankin, kun Sissi vieraili Turussa kuvailuhommissa, tässä tosin heilun Annen ikuistamana. Päälle eksyi Samujin villakangastakkia, Zaran nahkahametta ja Cosin neuletta, lempikamoja ja ihan perussettiä.

Olipas hulinapäivä, mutta niin on välillä hyvä ollakin. Tästä jatketaan taas vuoden vanhempana.

Today is my 26th birthday and I have celebrated it by eating outside, meeting friends and having fun. It was such a nice day today!

Kommentit (10)
 1. Isosti syntymäpäiväonnea!

  Oi, ihana Turku ja Aurajokirannan talot 🙂 Muutamia vuosia sitten poismuuttaneena tuntuu, että uutta tulee sinne koko ajan – kesällä kyllä täytyy viimeistään päästä viikonloppua viettämään vanhaan kotikaupunkiin.

  1. Kiitos paljon!

   Turku on kyllä ihana, ja varsinkin tuo jokiranta. Joo totta, ainakin uusia ravintoloita ja kahviloita tuntuu tupsahtelevan tänne vähän väliä, vaikka tarjonta on entisestäänkin oikein hyvä. Mutta en valita 🙂

 2. Lady of The Mess
  19.3.2014, 23:46

  Onnentoivotuksia synttärin johdosta! Ja aina tuo jokimaisema on yhtä kaunis, vaikka sitä melkein päivittäin näkeekin;)
  Ja tyylikäs synttärisankari – tuo Samujin takki vaan on yksinkertaisen kaunis!

  1. Kiitos paljon! Tuo Samujin takki on ollut talven lempparini, ja keveytensä vuoksi toimii vielä vähän keväisimmissäkin säissä.

   Jokiranta on kyllä kaunis, lähes mihin vuodenaikaan tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *