Blogit
Pihkala

KAUPUNGILLA

Tähän päivään on mahtunut kaikenlaista kivaa. Aurinkoa, ystäviä, kameroita ja yksi allekirjoittaneen mittariin vierähtänyt lisävuosikin.
Kävin lounaalla uudessa Tårget-ravintolassa, joka on hiljattain avattu Vähätorille entisen Yokin tiloihin. Tykkäsin Yokin sisustuksesta ja samoja elementtejä oli jäljellä edelleenkin, vähän vain eri tyyliin maustettuna. Tårget kuuluu samaan ravintolaperheeseen Di Trevin ja Fontanan kanssa, ja sen kummemmin a la carte -listaa tutkimatta sanoisinkin, että aika lailla Di Trevin kaltainen rento viini- ja ruokapaikka tämäkin. Helppo ja mutkaton poiketa sisään lasilliselle tai syömään.
Lounas oli ihan maistuvaa, tosin noin kerran vuodessa ulkona lounastavana ei vertailupohjaa ole kauheasti karttunut. Täytynee siis testata lista ennen tarkemman tuomion tekoa. Vanhojen talojen tunnelma on aina omanlaisensa, parasta paikassa olikin nariseva lautalattia, kauniit ikkunat ja hienot muuriyksityiskohdat.
Kirjastosilta tuli kohinalla Turkuun jo jokin aika sitten, mutta minä olen vasta viime aikoina kulkenut siinä ensimmäiset kerrat. Sanokoot muut mitä sanovat, minusta silta on kaunis. Ja ennen kaikkea kätevä, enää ei tarvitse kiertää lenkkiä päästäkseen toiselle puolelle. Lasikaiteiden käytännöllisyydestä voidaan toki olla montaa mieltä, mutta minusta kaareva ja kevyt silta istuu maisemaan ihan passelisti.

Synttärityttö pääsi (tai joutui) vaihteeksi kuvaankin, kun Sissi vieraili Turussa kuvailuhommissa, tässä tosin heilun Annen ikuistamana. Päälle eksyi Samujin villakangastakkia, Zaran nahkahametta ja Cosin neuletta, lempikamoja ja ihan perussettiä.

Olipas hulinapäivä, mutta niin on välillä hyvä ollakin. Tästä jatketaan taas vuoden vanhempana.

Today is my 26th birthday and I have celebrated it by eating outside, meeting friends and having fun. It was such a nice day today!

Kommentit (10)

 1. Ulriikka

  Isosti syntymäpäiväonnea!

  Oi, ihana Turku ja Aurajokirannan talot 🙂 Muutamia vuosia sitten poismuuttaneena tuntuu, että uutta tulee sinne koko ajan – kesällä kyllä täytyy viimeistään päästä viikonloppua viettämään vanhaan kotikaupunkiin.

  • maija

   Kiitos paljon!

   Turku on kyllä ihana, ja varsinkin tuo jokiranta. Joo totta, ainakin uusia ravintoloita ja kahviloita tuntuu tupsahtelevan tänne vähän väliä, vaikka tarjonta on entisestäänkin oikein hyvä. Mutta en valita 🙂

 2. Lady of The Mess

  Onnentoivotuksia synttärin johdosta! Ja aina tuo jokimaisema on yhtä kaunis, vaikka sitä melkein päivittäin näkeekin;)
  Ja tyylikäs synttärisankari – tuo Samujin takki vaan on yksinkertaisen kaunis!

  • maija

   Kiitos paljon! Tuo Samujin takki on ollut talven lempparini, ja keveytensä vuoksi toimii vielä vähän keväisimmissäkin säissä.

   Jokiranta on kyllä kaunis, lähes mihin vuodenaikaan tahansa.

 3. Piia

  Täytyykin käydä tutustumassa tuohon ravintolaan, näyttää viihtyisältä! 🙂

  • maija

   Juuh, tuolla oli kyllä ihan viihtyisiä nurkkauksia! Ravintolassa ei nyt ehkä ollut mitään sen kummempaa ekstraa, mutta ihan kiva ja rento peruspaikka kuitenkin. Kannattaa testata 🙂

 4. Riikka

  Pitääkin käydä tutustumassa Tårgetiin, Di Trevistä ja Fontanasta on ainoastaan hyviä kokemuksia.

  Kirjastosillan suhteen mun mielipide muuttui ihan täysin. Aluksi en ihan ymmärtänyt, nyt olen ihan tyytyväinen että se tuli tuohon, melkeen päivittäin kävelen siitä! Ja onhan se kaunis.

  • maija

   Jos tykkäät Di Trevistä niin tykkäät varmasti tuostakin, aika samanlainen fiilis ja ruokakin minusta. 🙂

   Kyllä tuo silta on kätevässä paikkaa, nyt tulee useimmin käytyä tois puol jokkeekin 🙂 Ja mitä nyt on vierestä katsonut, niin sillalla tuntuu aina olevan trafiikkia… Ja onneksi siitä tehtiin tuollainen kevyen näköinen, lasikaiteet sulautuvat maisemaan ihan kivasti.

 5. Villis

  Oikein paljon onnea! Ihana katsella sinua, joka olet jo nuorena löytänyt tyylisi. Tyylisi on kaunis ja sitä on mukava seurata, iloista synttäriviikkoa sinulle!

  • maija

   Kiitos ihanasta kommentistasi! Kyllähän sitä oma tyyli on muokkautunut paljoltikin tässä aikuisiällä. Nuorempana oli tietysti vielä vähän hakemista, mutta on kiva itsekin huomata, miten vuosien myötä alkaa löytää niitä omia juttuja 🙂

   Kivaa viikkoa sulle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *