Blogit
Pihkala

KARVAINEN KAVERINI | SHEEP HIDE

Innostuin vaihteeksi somistamaan pikkuisen meidän yläkertaa. Yleensä tuo tila on vähän tuuliajolla, yläkerran aulassa ei juuri tule vietettyä aikaa, joten sinne tuppaavat kerääntymään kaikki ylimääräiset tyynyt ja huonekaluruletissa lyhyemmän korren vetäneet kalusteet. Nyt raivasin turhat kamat kaappiin ja koetin vähän selkeyttää tiloja, jospa tuollakin tulisi taas vietettyä vähän enemmän aikaa.
Kimmokkeen järkkäilylleni sai tuo muhkea islantilainen lampaantalja, jonka tilasin vastikään Satulasopista. Olen jo pitkään haikaillut pitkäkarvaista harmaata taljaa ja bongattuani tämän täydellisen yksilön en kauaa tuuminut, vaan klikkailin sen kotiin syysiltoja sulostuttamaan.
Talja on ihan täydellisen muhkea ja silti niin kevyt ja laskeutuva. Laatua ei voi edes verrata Ikean lampaantaljoihin, eron todellakin tuntee, kun tätä hypistelee. Hinnaltaan tämä oli kuitenkin minusta varsin kohtuullinen, bongasin nimittäin Helsingin reissulla Granitista vastaavanlaisen miltei puolta kalliimmalla hinnalla. 

Taljat ovat luonnollisesti kaikki yksilöllisiä, ja hieman jännitinkin tämän oman yksilöni lopullista väriä. Se ei olisi voinut parempi olla, juuri mieleiseni tasaisen harmaa muutamalla tummemmalla kohdalla. Iso peukku ja suositus tälle.

Muuten aulassa on aika simppeliä ja graafista, huomaan kaipaavani nyt ennen kaikkea neutraaleja värejä ja selkeyttä. Lavitsalla odottelee iso pino lehtiä, jospa huomenissa olisi aikaa syventyä niihin vähän paremmin. Täytyykin ottaa tämä tila taas vähän aktiivisempaan käyttöön, telkkarittomassa huoneessa on niin kiva lueskella ja rauhoittua iltaisin – jos vain sinne muistaisi joskus kiivetä.

Some pictures of our upstairs. We have a comfy little lobby there in which, for some reason, we don´t spend much time in. Now I put some warm textiles and my new sheep hide there, planning to grab a book and dig into the super soft fur right away tomorrow.

Kommentit (13)

 1. Lyde

  Tosi nätti tila! Ja omaa silmääni viehättää erityisesti nuo pinnakaiteet, sellaiset on meillekin tulossa uuteen taloon 🙂

  • maija

   Kiitos! Pinnakaiteissa on kyllä jotain kivaa keveyttä, sopivat minusta ihanasti ihan uuteenkin taloon 🙂

 2. Karkku

  Ihana talja! Mikä noista Satulasopin harmaista?

  • maija

   Kiitos, mä oon myös ihan huumassa siitä! 🙂 Tämä oli pitkäkarvainen islantilainen harmaa talja, ei värjätty, muistaakseni H02-koodilla..

 3. Mirka – Kauniit Neliöt

  Kiitos hyvästä vinkistä! Kävin jo kerran hypistelemässä Ikean taljoja, mutta niiden laatu ei vakuuttanut.

  • maija

   Kantsii tosiaan kurkata tuonne, mikäli on taljan tarvetta, nämä ovat mahtavia laadultaan ja kuitenkin kohtuuhintaisia! Ikean taljat on ihan kivoja vaikka terassikäytössä, mutta onhan tämä kuitenkin ihan toista maata…

 4. Kotilan Riikka

  Kauniita kuvia ja kiitos taljavinkistä, minullakin on ollut etsinnässä pitkäkarvainen yksilö 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  PS. Blogissani voit vielä tänään osallistua upeaan Jurlique -luonnonkosmetiikka-arvontaan, tulehan mukaan!
  http://kotilablogi.blogspot.fi/2014/11/jurlique-arvonta.html

  • maija

   Eipä mitään, kiva jos sait tästä vinkkiä. En voi kuin suositella!

   Voi hitsit, tuo arvonta meni nyt ihan ohi… Jurliquen tuotteet ovat kyllä aivan ihania, joskus olen kokeillut jotakin niistä ja tykkäsin kovasti.

 5. Hanna/ Pastellimaja

  Tuo taljan väri on ihana! Itse tilasin samaisesta Satulasopista valkoisen pitkäkarvaisen Pastillituolissa istujaa lämmittämään. Kaunis on sekin. Ja todellakin on eroa Ikean taljoihin!

  • maija

   Jotenkin olen nyt erityisen viehtynyt tuohon harmaan sävyyn, tulee vähän sävyä meidän vaaleaan kotiin. Nuo taljat ovat kyllä toinen toistaan kauniimpia, kokovalkoiset olivat myös aivan ihania! Olipa aika vaikea valita kaikkien kauniiden mallien väliltä…

 6. Anonyymi

  Näyttääpä hyvältä! Mistä muuten tuo matto on alkujaan? Sopii hyvin tyyliin….

  -Tiu

  • maija

   Kiitos! Tuo matto on mummiltani peräisin, hän on sen hankkinut varmaankin joskus 50-60-luvulla, sen enempää alkuperästä ei ollut tietoa. Vähän se on kärsinyt matkan varrella, mutta tykkään kuviosta sen verran, etten ole raaskinut luopua matosta… 🙂

 7. Anonyymi

  Heippa! Tuo sinun taljasi on aivan upea! Itsellä ollut jo yli vuoden ostoslistalla lampaantalja, mutta sitä täydellistä ei ole vielä löytynyt. Katselin satulashopin valikoimaa ja heillä upeat taljat ja ehkäpä sieltä sen omankin yksilöni tilaan. Olisin kysynyt sinulta, että onko tuo sinun taljasi se värjätty harmaa versio vai luonnonharmaa? Saisin parempaa osviittaa siitä oikeasta väristä. Kiitos vastauksesta ja hyvää alkanutta kevättä! 🙂 -Helena

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *