KAHVIHETKENI KIIREEN KESKELLÄ

yhteistyössä Nespresso

Viime päivät ovat olleet aika haipakkaa. Deadline nimeltä muutto lähestyy, parin päivän päästä pitäisi olla kamat kasassa ja uudessa osoitteessa. Uuden remppakohteemme lupakuvat ovat myös valmistuneet ja kunhan suinkin ehdin, laitan juttua niistä tännekin. Notta aikamoista härdelliä täällä, kaiken touhuilun keskellä on kuitenkin hyvä muistaa pysähtyäkin välillä. 

Mukavan breikin tähän hektiseen loppukevääseen tarjosi Nespresso, pääsin nimittäin blogiyhteistyön myötä testaamaan merkin uutta Lattissimo Touch -kahvikonetta. Pakkaustohinoissa ei ole mitään parempaa kuin pitää pieni tauko, keittää kaffet ja istua alas. Pienen kahvihetki tekee aina terää – sen jälkeen hommat luistavat taas paljon joutuisammin.

Osa tavaroista on jo pakattu syrjään, mutta tämä kaunotar saa olla käytössä ihan viimeiseen asti. Nespresson Lattissima Touch on muotoilultaan kivan yksinkertainen, ja värityskin sopii omaan silmään vallan mainiosti. Kaikeksi onneksi laite on myös varsin helppokäyttöinen eikä käyttöohjekirjaa tarvitse plärätä tuntitolkulla. Kapseli sisään, kahva alas ja yksi napinpainallus, jo näillä toimenpiteillä saa kupposen kuumaa eteensä.

Meillä minä olen ehdottomasti se kovempi kahvinjuoja, mutta aina ei viitsi keitellä kahvia vain itseä varten. Tässä olikin yksi syy, miksi tykästyin tähän kahvikoneeseen aika lailla; sillä saa tehtyä kupillisen voimajuomaa näppärästi ja nopeasti. Myös mauissa on mistä valita; aamulla tuju espresso on ihan paikallaan, kun taas iltakahviksi voi valita lempeämmän latten. Maitovaahdolla tai ilman – molemmat vaihtoehdot onnistuvat käden käänteessä.

Kahvikapseleita on jos jonkinmoista sorttia ja näistä löytyykin varmasti jokaiselle oma suosikki. Kierrätettävyys on onneksi näissä huomioitu, kapselit voi kierrättää puruineen päivineen metallikeräykseen. Toki tämä vaatii sen, että muistaa todella myös heittää kapselit pienmetallijätteen sekaan eikä sekajätepussiin. 😉 Meillä onneksi on omassa piharoskiksessa metallikeräyssäiliö, jota tulee myös ahkerasti käytettyä.
Erillinen irroitettava maitosäiliö kiinnittyy laitteen oikealle puolelle, se on siitä helppo nostaa jääkaappiin säilöön. Itse olen ennen ollut erityisesti maitokahvien ystävä, mutta tämän kanssa lemppariksi on ehkä kuitenkin noussut musta kahvi. Kone tekee paljaankin kahvin päälle ihanan creman, ja maku on paljon syvempi suodatinkahviin verrattuna. Esanssisten valmisteiden sijaan nämä Nespresson kahvit ovat ihan oikeaa kahvia, jotka eroavat tosistaan paahdoiltaan, laaduiltaan ja mauiltaan.
Rehellisesti sanottuna – en olisi uskonut, että tarvitsisin tällaista laitetta, mutta nyt hetken testailun jälkeen ei tekisi mieli muuta enää käyttääkään. On se ero suodatinkahviin kuitenkin ihan huomattava…
Kuten kuvasta näkyy, olkkarissa on jo melkoisen tyhjää. Puitteet
mukavalle kahvihetkelle saa kuitenkin luotua helposti pehmoisen taljan
ja parin tyynyn avulla. Tähän päälle kuppi hyvää kahvia ja palanen suklaata niin avot. Kahvi ja suklaa, ihan lempparit yhdessä.
Kahvikoneen myötä on tullut kahviteltua siinä määrin useammin, että kapselit ovat jo hyvää vauhtia hupenemassa. Uusia kapseleita – ja kaikenlaisia Nespresson kahvikoneita ja muita oheistuotteita – saa kuitenkin ostettua Nespresso Boutiquesta Helsingin Keskuskadulta. Tai sitten voi näpytellä tilauksen sisään Nespresson kotisivuilla. Kaikista lähikaupoista ei kapseleita ehkä löydy, mutta kattava jälleenmyyjäverkosto ja nettitilausmahdollisuus kyllä paikkaavat tämän probleeman. Sellaista tilannetta ei pääse syntymään, että tyystin kapseleita ilman jäisi.
Nyt kahvin voimalla tekemään muutto loppuun!
https://www.nespresso.com/fi/fi/home
Kommentit (10)
  1. Vanha Jäärä
    29.5.2015, 10:30

    Meilläkin on Nespresson masiina. Jotkut sanovat että kapselikahvi on kallista. On toki suodatinkahviin verrattuna, mutta kupposellinen omalla koneella tehtyä cappuccinoa maksaa noin 50 senttiä ja hakkaa monien kahviloiden vastaavat juomat mennen tullen. Eipä ole tullut juuri kahvilassa otettua cappuccinoa tuon mainion masiinan hankkimisen jälkeen.

    1. Tämä on ihan totta, eipä kupponen kapselikahvia maksa juuri mitään kahviloiden vastaaviin verrattuna. Toki hinta eroaa vähän suodatinkahvista, mutta niin eroaa makukin. 🙂

  2. Kivannäköinen ja oikein houkutteleva masiina! Niin kävi kahvihammasta kolottamaan, että taidanpa keittää kymmenen kupin mokkamasterilla itselleni yhden kupin kahvia 😉 Nea

    1. Minustakin tämä on oikein nätti, tällaista laitetta pitää mielellään esillä keittiössä. Ja tässä on kyllä se kätevää, että kahvin saa annosteltua näppärästi kuppi kerrallaan, akuuttiin kahvinhimoon saa siis tyydytyksen hyvin nopeasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *