JOULUSAUNAAN

 yhteistyössä Lapuan Kankurit

Ei epäilystäkään, joulusauna on varmasti eräs suomalaisen joulun rakastetuimpia perinteitä. Jotkut saunovat aamusella ja laittautuvat sen jälkeen valmiiksi juhlaan, toisilla kenties illan joulusaunan aikana vierailee pukki. Me taas saunomme mieluiten jouluyön hämärissä. Kun aaton hälinät on ohi, herkut syöty ja lahjat jaettu, voi saunassa vihdoin rauhoittua ja tunnelmoida joulua. Yksi asia on varma, joulu ei tule ilman joulusaunaa.
Valmistelin meidän saunaamme joulukuntoon yhteistyössä Lapuan Kankureiden kanssa. Perinteikkään pohjalaisen pellava- ja villakutomon tuotteet sopivat ihan täydellisesti joulun tunnelmointiin ja vanhan saunamme henkeen. Rouheat pellavat ja pehmoiset kylpytuotteet ovat suomalaista laatutyötä parhaimmillaan, aivan ihania tuotteita joka ikinen.
Meillä puhtaus on joulusaunan numero yksi. Joulua varten kuuraan saunan putipuhtaaksi ja tuoksuvaksi ja asettelen saunatupaan oksia sekä kynttilöitä. Tuon saunaan ihanimpia kylpytuotteita ja pehmoisia pyyhepinoja valmiiksi kylpijöitä odottamaan. Jouluna jos milloin saa vähän hemmotella itseä.

Parasta hemmottelua on tietysti pehmoinen ja laadukas pyyhe, johon on ihana kietoutua saunan jälkeen. Lapuan Kankureiden Terva-sarjan pyyhkeet ovat ohutta, pehmeää ja superimukykyistä pellava-puuvillatencel -sekoitetta, aivan ihania laadultaan. Ohkainen pyyhe kuivuu nopeasti eikä vie tilaa kaapissa, kuitenkin se kuivaa kylpijän tehokkaasti. Ihastuin paitsi pyyhkeiden laatuun myös niiden väriskaalaan, ihan täydellisiä harmaita ja sinertäviä sävyjä. Kuin tehtyjä saunan hämyiseen tunnelmaan.

Saunamme on vanhanaikainen puusauna, jossa vesi lämmitetään padassa. Puut haetaan viereisestä vajasta pärekorilla. Tohvelit ja kylpytakki ovat siis varsin tarpeellisia varusteita, niissä kelpaa myös tassutella pihapolkua pitkin takaisin sisälle. Tässäpä myös oiva lahjavinkki, mukavat tohvelit tai pehmoinen kylpytakki ovat varmasti toivottua lahjoja niin miehille kuin naisillekin.

Tämän blogiyhteistyön puitteissa sain valita muutamia kylpytekstiilejä itselleni. Valintani osui edellä mainittuun Terva-sarjaan, mutta kovana kakkosena lemppareissa tulee tuo yllä näkyvä Usva. Voiko pehmoisempaa pellavapyyhettä edes olla. Tuotteissa perinteinen materiaali sekä kaunis helmenharmaa väri yhdistyvät kauniisti, juuri tälläinen pyyhe on tällä hetkellä ihan älyttömän moderni kaikessa perinteisyydessään. Sopii niin uudenkarheaan betonikylppäriin kuin meidän saunan kaltaiseen perinteisempään interiööriin, ihan mihin vain. Materiaali ei ihan pääse kuvissa oikeuksiinsa, se on superpehmeää, valuvaa pellavaa. Tämä pellavafani ihastui täysin – suosittelenkin tätä sarjaa lämpimästi, mikäli hieno, valuva pellava aiheuttaa siellä yhtä suuria sydämentykytyksiä.

Tässä tunnelmaa varsinaisen saunan puolelta. Siellä pätee sääntö Ei joulusaunaa ilman kynttilöitä. Ne tuovat hetkeen ihan oman hämyisen tunnelmansa. Kaipaan saunassa hämäryyttä ja tunnelmaa, kirkkaasti valaistut saunat eivät ole minua varten.
Toinen tärkeä tunnelmantuoja on tietysti tuoksu. Olemme joskus tehneet keskikesällä vihtoja joulua varten, mutta vielä yksinkertaisempi keino on kerätä kesällä koivunlehtiä, kuivattaa ne ja säilöä pieniin kangaspusseihin. Veteen liotettuina ne levittävät saunaan ihanaa juhannuskoivun tuoksua, joka pesee esanssiset saunatuoksut mennen tullen.
Joulusaunaan on ihana laittaa myös puhtoiset, uudet laudeliinat. Paanu-sarjan laudeliinassa on kaunis moderni kuvio ja ihana pellavainen sävy. Saman sarjan muhkea saunatyyny tuo mukavuutta saunahetkiin. Veikkaisin, että tämä setti olisi monen graafisesta tyylistä tykkäävän mieleen, minun ainakin. Todella kaunis yhdistelmä graafisuutta ja perinteistä pellavaa.

Saunan jälkeen on kiva vilvoitella hetki, nauttia lasillinen kylmää juomaa ja kääriytyä isoon, pehmeään pyyhkeeseen. Kauniin graafisessa Paanu-pyyhkeessä toistuu laudeliinan kuvio, nyt vain kaksipuolisella värityksellä ja astetta tummempana. Toimii.

Kylläpä saunominen rentouttaa, ihaniin tuotteisiin yhdistettynä se on ehkä parasta itsensä hemmottelua, mitä tiedän. Sanonta arjen luksusta on kovin kliseinen ja jo vähän ärsyttäväkin, mutta saunomista tämä sanapari kuvaa kieltämättä oikein hyvin. Sitähän se on, arkista mutta ah niin ihanaa.

Kaikenlaiset kylpytuotteet ovat ihania paitsi omaan joulusaunaan, myös lahjoiksi annettuina. En tiedä ketään kenelle ne eivät sopisi, niin nuoret kuin vanhat, miehet kuin naisetkin ilahtuvat varmasti kaikenlaisista kylpemiseen liittyvistä tuotteista. Lapuan Kankureiden tuotteet ovat pakattu jo itsessään tosi kauniisti, ne ovat valmiita lahjoja jo miltei sellaisenaankin. Itsekin otin nyt vinkistä vaarin ja aion tänä jouluna lahjoa läheisiäni näillä pehmoisilla tuotteilla…
Ja koska joulu on kaikilla, halusimme järjestää teillekin mukavan jouluedun.
Koodilla TALOPIHKALA saa nyt normaalihintaisista sauna- ja kylpytuotteista -20 % alennuksen 
 Lapuan Kankureiden verkkokaupassa. 
Koodi on voimassa 17.12. asti, johon mennessä tilatut joulupaketit ennättävät vielä jouluksi perille.
Tunnelmallisia kylpyhetkiä!

http://www.lapuankankurit.fi/verkkokauppa/en/

osa tuotteista saatu bloginäkyvyyttä vastaan

This post is collaborated with Finnish brand Lapuan Kankurit, they have a lovely collection of beautiful textiles which are made of linen and wool. Especially I love their products for spa and sauna and styled our old-fashioned sauna with them. Let me tell you, their high-class towels feel heavenly soft! 
With the discout code TALOPIHKALA you can now enjoy -20 % discount of spa and sauna products in Lapuan Kankurit web shop here. The code is valid until 17.12.
Kommentit (30)
 1. Ihanaa!!!!!

  1. No eikö! Nämä ovat kyllä ihanimpia tekstiilejä pitkiin aikoihin!

 2. punainen remonttitupa
  8.12.2014, 20:23

  Ihania! Ja taas kerran NIIN kauniita kuvia:) Oma suosikki Terva- sarja..hyvät ja laadukkaat kylpytekstiilit ovat aina oiva joululahja! Saanko udella, mistä tuo saunatuvan kaunis matto on?

  1. Voi, paljon kiitoksia! Nämä tuotteet olivat kyllä joka ikinen niin kertakaikkisen ihania, että mulla oli tosi suuria vaikeuksia valita itselleni vain muutamaa. Päädyin sitten tuohon Tervaan, joka vaikuttaa kyllä tosi ihanalta niin laadun kuin ulkonäkönsäkin puolesta.

   Nyt kysyt kyllä hankalia – tuo matto on tosi vanha ja peräisin vanhemmiltani. Veikkaisin, että joku suvun naisista on kutonut sen vuosikymmeniä sitten ja se on aikojen saatossa kulkeutunut äitini lapsuudenkotiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *