Blogit
Pihkala

INSPIROIVA TAULUKOLLAASI | OLD PAINTINGS

Olen viime aikoina ihastellut rentoja taulukollaaseja, joissa modernien postereiden lomaan on sekoiteltu vähän perinteisempiä tauluja. Niin kivoja kuin graafiset posterit ovatkin, olen itse ehkä hieman väsynyt niiden ylivaltaan. On vaihteeksi tosi virkistävää nähdä vanhanaikaisia tauluja modernin sisustuksen mausteena, ne tuovat taas vähän uudenlaista tunnelmaa kotiin.
Ihastelin pitkään tätä Residence-lehdestä bongattua kuvaa. Kuvassa on aika kaunis kollaasi, jossa on sekoteltu grafiikkaa, maisemamaalauksia ja ehkä myös jotain itsekin tehtyä. Erilaiset kehykset sulautuvat hyvin yhteen, puu toimii hyvin valkoisten peruskehysten kaverina. Jotakin tuollaista tekisi mieli kokeilla itsekin kotona; kuvan kaltaisia tauluja löytyy aika hyvin kirppiksiltä, ja omat tai lasten tekemät piirustukset toimivat hyvin niiden seassa. Vähän lisää persoonallisuutta ja pehmeää tunnelmaa seinälle!
Collage inspiration from Residence magazine. I love those old paintings combined with modern entourage, would like to try something like that at my own home, too.

Kommentit (8)

 1. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Taulukollaasit on tosiaan kiva tapa saada seinälle ilmettä..kollaasista tulee ikään kuin oma taideteoksensa.

  • maija

   Kaikenlaiset kollaasit ovat kyllä kivoja! Erilaisilla yhdistelmillä saa tuotua kotiin vähän persoonallisuutta ja viilattua tunnelmaa suuntaan jos toiseen.

 2. Mirka – Kauniit Neliöt

  Samoissa fiiliksissä. Olohuoneen seinä kaipaa vielä yhtä taulua ja graafisen sijaan olen kallistumassa johonkin muuhun… onko vinkkejä kivoja julisteita myyvistä paikoista?

  • maija

   No eipä oikeastaan taida olla mitään täsmävinkkiä, näitä taitaa löytyä parhaiten kuitenkin nettikaupoista. Itse olen ihastunut tällä hetkellä erityisesti valokuvataiteeseen, ne ovat yksinkertaisia mutta vähän graafisia postereita pehmeämpiä vaihtoehtoja. Minun on pitänyt jo kauan teettää parista omasta otoksesta isompi printti, mutta enpäs ole saanut aikaiseksi…

 3. Anonyymi

  Ihastelen tuota harmaata kukkaruukku, mistähän sellaisia saa? Toinen ihastus on kuvissasi vilahteva maljakko kirkasta lasia. Tänäänkin blogissasi tuossa maljakossa oli koivunoksia. Kenen valmistajan se mahtaa olla? Molemmat ajattomia yksinkertaisuudessaan.

  • maija

   Tuo harmaa kukkaruukku on Hayn valmistama, sitä löytyy ainakin nettikaupoista ja varmaankin myös usealta Hayn jälleenmyyjältä jo tähän aikaan vuodesta. 🙂 Lasinen maljakko on puolestaan Brosten, mutta siitä en osaa antaa mitään täsmävinkkiä. Kodin Ykkösessä on ollut joskus heidän tuotteitaan, mutta en tiedä mahtaako tällaisia olla enää myynnissä…

 4. Anne-Maria

  Tykkään myös kollaaseista ja olen niitä yrittänyt sommitella kotiinkin. Ruokailutilassa on grafiikkaa ja makkarissa valokuvia ja ristipistotöitä. Tuo lehden seinä on upea! Tavoitteena jotain tuollaista… ☺️

  • maija

   Kuulostaa kivalta, just tuollaiset sekoitukset ovat musta aika ihania. Pelkät julisteseinät saattavat joskus näyttää vähän tylsältä, tuollaisilla omilla pienillä jutuilla saa tuotua mukaan niiin paljon persoonallisuutta. Kuvan seinä on kyllä ihana, tuollainen passaisi ihan täydellisesti meillekin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *