Blogit
Pihkala

INSPIRAATIOTA ULKOTILOIHIN

Täällä intoillaan jo kovin kohta alkavasta pihakaudesta. Meillä olisi tarkoitus tehdä paljon uusia istutuksia ja muita fiksauksia pihalle, parin uuden istutusalueen lisäksi mm. talon sokkelit pitäisi kunnostaa ja tontin rajalle pitäisi tehdä uusi aita (katsokaapas muuten tätä versiota, huikea!). Tarvetta olisi myös muutamalle uudelle pihakalusteelle sekä terassille tulevalle näköesterimoitukselle, ja mitäs muuta vielä olikaan listalla… Taitaa tulla puuhaisa kesä.
Istutusilmoja odotellessa olen hakenut inspiraatiota netistä, josta tähän vuodenaikaan löytyy vaikka mitä herkullista puutarhaan liittyvää. Ajattelin, että ehkä jollakulla muullakin saattaisi olla vastaavanlaista kuumetta ilmassa, tässä siis muutama poiminta tällä hetkellä inspiroivista jutuista:
kuvat Sköna Hem
Haaveilen vanhan mallin riippukeinusta, sellaisesta verkkotyyppisestä. Sen voisi ripustaa kuvan kaltaisesti puutarhan rehevimpään kulmaan, ja siellähän sitten köllöteltäisi koko kesä. Kuvan miljöö muutenkin on aivan ihana, sopivasti puolivilliintynyt rehevä vanha puutarha. Tykkään jostain syystä tuollaisista paljon enemmän kuin modernin säntillisistä ja pelkistetyistä pihoista.
Köynnökset ihastuttavat myös kovasti, ne kiemurtelevat kauniisti kuvan pergolan kattorakenteissa. Meillä ei pergolaa ole, mutta jokin muu paikka köynnöksille löytyy varmasti. Välillä näkyy kärhöjä tai villiviinejä kasvavan puiden runkoa pitkin, kaunista sekin.
kuvat Ikea
Ikean uudessa PS-sarjassa on varsin kivan näköisiä pihakalusteita. Meillä olisi tarvetta vähän nykyistä isommalle terassipöydälle, ja alun perin minulla oli ajatuksena suunnitella itse ehkä vähän tämän henkinen metallijalkainen pöytä. Saattaa kuitenkin olla, että menen helpolla ja turvaudun tähän Ikean vastineeseen. Kuvan miljöö on muutenkin oikein viehättävä, karu terassi on herätetty henkiin lukemattomilla ruukkukasveilla. Yksinkertaista, helppoa ja kivan raffia.
kuvat 1. Ikea, 2+3. Menu,  4. Atomic Interiors, 5. Santabanta 6. &Bros, 7. Granit
Minua viehättävät ulkotiloissakin yksinkertaiset ja pelkistetyt jutut. Tykkään rehevistä ja vehreistä puutarhoista, mutta ulkokalusteet saavat puolestaan olla modernimpia. &Bros-merkin taitettava tarjotinpöytä on aivan ihana, ja varmasti näppärä aamukahvipöytänä tai suuremman laiskanlinnan vieressä. Magiksen Folding Air Chair on klassikko, jota katselen sillä silmällä joka kevät. Myös lepakkotuolit tai perinteiset kansituolitkin viehättävät, Granitista löytyy jälkimmäisiä kivan pelkistetty malli. Jotain tällaista meidän aamukahvipaikkaan, kiitos…
Sokerina pohjalla on vielä pakko linkittää tämä Pinterestistä löytynyt idea. Tämä mansikkakatos näyttää ja kuulostaa överiydessään ihan älyttömän söpöltä ja herkulliselta. Ei epäilystäkään, etteikö tämän katoksen kesä tuntuisi makealta kuin mansikka.

I am eager to get started working in my garden, but before that I gathered some inspiration of outdoor living. I like plentiful old gardens with flourishing flowerbeds, minimalistic and plain gardens are not for me. Instead, I like modern and light outdoor furnitures, just like indoors. It seems that my garden is all about contrast.

Kommentit (6)

 1. Saija /Tasapainoa tavoitellen

  Vanhat rönsyilevat pihat ovat kaikista upeimpia. Uutta taloa rakentavan on kivaa, kun talon saa suunnitella oman makunsa mukaan. Mutta se pihan aloittaminen nollapisteestä ei olekaan enää niin kivaa. kaipaisin suuria puita ja pensaita ja penkkejä niiden varjossa. Tällä hetkellä meillä on savea, jossa ei kasva vielä mitään.

  • maija

   Ihan totta, uuden talon rakentamisessa on tosiaan ne hyvät ja huonot puolensa. Tuo piha-asia on ehkä tylsimpiä juttuja proggiksessa, mutta ei kai siinä auta muu kuin malttaa (tai ostaa ökyhintaisia valtavia taimia…) Meilläkin vaikka on vanha talo, ei puutarhassa ollut oikein mitään vanhaa jäljellä, paljon saa täälläkin istuttaa ja odottaa. Voi kun joku keksisi pikavauhtia kasvavan puun tai pensaan! 😉

 2. Coco/Henna

  Hih, meillä on ihan samat ajatukset. Tykkään! Mä oon myös tsiikaillu riippukeinuja, juuri tuollaisia vähän romanttisia – etsy:stä löytyi paljon kauniita.

  Puutarhajuttuja odottellessa. 😉

  • maija

   Kiitti vinkistä, täytyykin käydä kurkkimassa tarjontaa! Joku tosin sanoi, että tuollaiset venähtävät aika nopeasti ja makoilijat osuvat helposti maahan asti, tiedä sitten onko kaikissa verkkokeinuissa sama ongelma…

   Voi niinpä, ei millään malttaisi odottaa 😉

 3. Sanna InspiredByLove

  Meidän talon piha oli ihan rehevöitynyt kun ostettiin tää, oli aika romanttinen ja ihanakin, mutta aivan täynnä etanoita, joten revittiin se melkein kokonaan maantasalla. Pitäisi itsekin aloittaa tuo pihan väsäys jossain kohtaa.. 😉

 4. Kikka

  Ihania juttuja, selaan blogia kun nukutan poikia ? meillä onnekas asema sinänsä että rakennamme uuden kodin vanhaan pihapiiriin, lypsytilalle. ? nyt asumme vanhassa talossa myöskin ja nautin niin luumupuiden kukinnasta tällä hetkellä! Kesä ?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *