ILTA IHMEPUUTARHASSA

 Ihmepuutarhaa rakentamassa Green Care ja Tahvoset

Ah näitä heinäkuun iltoja. Lämpimissä illoissa on ihana käyskennellä ulkona, kastella puutarhan kasveja ja haistella viilenevää ilmaa. Istahtaa hetkeksi kiviportaille, jotka hehkuvat vielä lämpöä kuuman päivän jäljiltä. Illat alkavat jo hämärtyä, ja puutarha näyttää pehmeässä hämärässä ihan eriltä. Paljon tunnelmallisemmalta.
Ihmepuutarhassassamme kukoistavat parhaillaan ruusut. Ensin kukintansa aloitti upea, hiukan vaaleankellertävä Macy´s Pride -lajike, ja hetken päästä perässä seurasi tämä keskeltä hiukan persikkainen Champagne Wishes. Ihania molemmat! Vaaleat kukat näyttävät erityisen upeilta hämärässä kesäillassa, kukkien terälehdet oikein hohtavat tummaa ympäristöä vasten… 
Näitä ruusuja voin muuten suositella huolettomillekin puutarhanhoitajille. Ruusut ovat venähtäneet lyhyessä ajassa jo ison mitan, ne kukkivat pitkään ja runsaasti eivätkä vaadi erityistä hoitoa. Eli aikas täydellinen paketti.
Perennat ovat rehevöityneet jo oikein mukavasti. Mustaa puutarhakatetta näkyy alta enää harvakseltaan. Ollaan tykätty tuosta katteesta paljon, se helpottaa niin rikkaruohojen kitkemistä kuin kasteluakin, vesi ei haihdu maasta niin helposti. Musta värikin on just nappi, sopivan neutraali väri ei juuri multamaasta erotu, kuitenkin se tuo viimeistellyn ulkonäön ja kauniin kontrastin kasvien vihreälle värille.

Satoakin ollaan jo puutarhasta saatu. Ensimmäiset mansikat pukkaavat penkistä, ja rungolliset valkoherukat antoivat marjaa jo ison kulhollisen verran. Miedonmakuiset marjat maistuvat jo sellaisenaankin, mutta lopuista ajattelin loihtia ehkä jonkinlaisen triflen huomisillaksi. Kaikki täyteläisen kermaisia makuja, raikkaita marjoja ja rapeutta sekoittelevat jälkiruoat ovat suuri heikkouteni.
Hämärtyvässä illassa on ihana sytyttää kynttilä, juoda kuppi teetä ja fiilistellä ympärillä olevaa luontoa. Kyllä vaan kesä ja oma puutarha ovat aika ihania juttuja. Raikas sinivalkoinen kahvikuppisetti on äidin varastoista, kynttilä ihana Skandinavisk ja kukkanen omasta puutarhasta napattu.
Some pictures of my growing garden in the evening light. Nights are getting darker, I use to sit in the garden enjoying the warm, cozy evenings. Roses are blossoming at the moment, I love their pale colour and fresh scent lingering in the air.
Kommentit (2)
  1. Lady of The Mess
    29.7.2014, 08:17

    Upeita ruusuja – ja tuota mustaa katetta täytyy kokeilla ensi kesänä!

    1. Joo eikö, olen ihan huumassa niistä. Näyttävät varmasti ihan mielettömältä, kunhan tuosta vielä vähän kasvavat.

      Me ollaan tosiaan tykästytty tuohon katteeseen, se helpottaa kukkapenkkien hoitoa tosi paljon. Tuo musta värikin on kivan moderni ja neutraali, on kaunis tausta kaikelle vihreälle. Suosittelen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *