IHANA SEISKA / THE 7 CHAIR

Jos pitäisi nimetä yksi (ja vain yksi) klassikkojen klassikko ja aikaa kestävä huonekalu, osuisi valintani ehdottomasti Jacobsenin klassisiin seiskatuoleihin. Tuolin yksinkertainen muotoilu on ajankohtainen vuosikymmenestä toiseen, ja tuoli on yhdisteltävissä lähes millaiseen ympäristöön tahansa. Vaikka kyseessä on designikoni, ei tuoli ei ole muotoilultaan mitenkään pröystäilevä, vaan edustaa enemmänkin sellaista hiljaista, hyvää designia. Käytännöllisyys ja kauneus kulkevat käsi kädessä.
Seiskatuoli juhlii tänä vuonna 60. ikävuottaan, ja tämän kunniaksi valmistaja Fritz Hansen on lanseerannut tuolista uudet, rajoitetun ajan myynnissä olevat värit. Ihastelin jo aiemmin julkaistujen juhlavuosituolien puuterisia, messinginhohtoisia värejä, ja tämä mallisto on melkeinpä yhtä ihana. Kokonaan yksiväriset tuolit tuntuvat tosi raikkaalta, ja tuovat tuotteeseen taas vähän uutta ilmettä. Meiltähän ei näitä tuoleja löydy lainkaan, mutta mieluusti ottaisin vaikka yhden tai kaksi nykyisten tuolien täydennykseksi tai vaikka työtuoliksi. Erityisesti tykkään tuosta oranssi-terrakottasävyisestä, väri on aivan ihana yhdistettynä juurikin toisena olevan kuvan muihin sävyihin. Kokovalkoinen on toki myös aina yhtä kaunis…
Löytyykös teiltä näitä klassikoita, ja millaisessa käytössä ne ovat?

A classic of the classics, The 7 Chair with its new limited edition colors that Fritz Hansen have launched this week at the Milan Design Fair.
Kommentit (4)
 1. Pikkutalon Sanna
  17.4.2015, 20:19

  Oivoi, noi on kyllä röyhkeän hienot! Samat sanat täällä, olen aina tykännyt seiskoista!

  1. Kauniita ovat kyllä! Ja nämä kokonaan maalatut ovat vielä ehkä astetta metallijalkaisia raikkaampia.

 2. En ole oikein aiemmin syttynyt seiskoille, mutta nämä uutuudet ovat kyllä herkkuja! Valkoinen ja musta erityisesti hivelevät silmää. En ole tullut aiemmin kommentoineeksi, vaikka olen kai vuoden päivät seuraillut blogiasi. Tämä on ihana, tyylikäs ja hillitty blogi, ei mitään liikaa tai liian vähän. Tykkään! Nea

  1. Nämä uutuudet ovat kyllä aika ihania! Uusien värien ja maalatun rungon ansiosta tuoliin tulee vielä sellainen kiva moderni tuulahdus, minun silmääni nämä uutuudet ovat melkeinpä vielä klassista metallirunkoista raikkaampia ja kevyempiä.

   Kiva kun olet löytänyt blogiini ja kiitos kivoista sanoistasi! Ne tsemppaavat taas eteenpäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *