Blogit
Pihkala

Ihana helmikuu

Ihanaa, tänään alkoi helmikuu! Tammikuu on ollut aina yksi inhokkikuukausiani pimeyden, lumen ja kylmyyden vuoksi, joka vuosi olen yhtä helpottunut sen loppuessa. Helmikuussa on jo paljon helpompaa, sen aurinkoiset talvipäivät ovat ihania ja jotenkin se kevätkin tuntuu olevan jo vähän lähempänä.

Kun valon määrä hiljalleen lisääntyy, alkaa valokuvauskin taas innostaa enemmän. Olen ajatellut hankkia uuden objektiivin, vanha kittilinssi ja 50 mm 1.8 ei enää oikein tunnu riittävän. Anne lainasi minulle 50mm 1.4 obskuaan, jolla nappailin aamusella näitä kuvia testimielessä. Onhan tuo aivan mahtava blogilinssi ja pesee ominaisuuksiltaan vanhan kiinteäni mennen tullen. Ehkä kuitenkin käännyn 30-millisen vastaavan puoleen, tuon 50-millisen kuva-ala on kuitenkin croppikennoisessa kamerassa vähän turhan pieni.

Mutta kertokaapas millä te kuvaatte. Vinkkejä ja objektiivisuosituksia otetaan myös mielellään vastaan!

Kommentit (10)

 1. Tibs

  Ihania kuvia! Olen itse ajatellut ostaa 50mm 1,4. Harmittaa kun nyt kerrankin olen paikassa jossa on kunnolla valoa niin kuvista tulee aivan siniset vaikka kuinka koitan eri asetuksia. Johtuu ehka siita etta asunnon koko seinan kokoisissa ikkunoissa on aurinkosuojapinnoite, en tieda.

  • maija

   No höh, tiedän niin tunteen kun kaikenlaisesta säätämisestä huolimatta lopputulos ei vaan millään onnaa, se on tosi turhauttavaa. Oletkos koittanut säätää valkotasapainoa uudelleen, jospa sillä tuo sinisyys katoaisi?

 2. SarP

  Ennenkuin luin tekstin, ajattelin että onpa mahtavat kuvat, millähän kuvattu.
  Hankintalistalla (tai siis hoitovapaan ajan toivelistalla)Canonin järkkäri ja juurikin tuo 50 mm 1,4 f.

  Siis tuo ensimmäinen kuva on upee.

  • maija

   Kiitos, tuo on kyllä hyvä linssi! ihan eri kaliiberia kuin tuo 1.8, vaikka aluksi ajattelin, että niillä ei olisi paljoakaan eroa…

 3. Minna

  Se on mainio linssi. Taitaa olla vielä huomenna tarjouksessa Rajalassa.
  Viikonloppuja!

  • maija

   On tosiaan hyvä, eron 1.8 linssiin kyllä huomaa. Pienehkö kuva-ala ehkä hiukan rajoittaa käyttöä, kun ei ole täyskennoista kameraa, täytyy siksi testata tuo 30 mm vielä.

   Kivaa viikonloppua myös sulle!

 4. minttu

  Itsellä myös käytössä Canonin 50mm, 1.4 ja tyytyväinen olen ollut juuri sen valovoimaan ja muutenkin objektiiviin. Suosittelen!:) Haaveilen lisäksi myös tuosta 30mm. Runkona Canonin 5D mark II.

  • maija

   Kyllähän tuo vaikuttaa oikein pätevältä linssiltä. Mulla croppikennoisessa vaan 50-millisen kuva rajautuu aika pieneksi, siksi ajattelin testata tuon 30 mm vielä. Katsotaan kumpaan päädyn 🙂

 5. Jose

  50 mm on tosiaan aika nafti croppikennoiselle kameralle, sisätiloissa varsinkin. Itse olen Nikon-kansaa enkä siksi osaa Canonin linsseistä sanoa mitään, mutta ainakin tuo Nikonin 35 mm f1.8 on ollut aivan loistolinssi ja oikeastaan koko ajan käytössä. 🙂

  • maija

   Canonilla taitaa olla vastaava, se oli myös hetken mietinnässä. Nyt taidan kallistua Sigman 30 mm 1.4:en, valovoimaa olisi vielä hitusen enemmän.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *