Blogit
Pihkala

IHANA ASUNTO ÖSTERMALMILLA

Tämä sateinen ilta on kulunut kotosalla lehtiä selaillen ja netissä notkuen. Näin kuun vaihteen tienoilla on lehtirintamalla hyvät apajat, lukemista riittää ihan pinoksi asti. Usein vielä syksynumerot ovat niitä kiinnostavimpia, mielenkiintoisia trendireportaaseja on kaikki paikat täynnä ja uuden kauden alku pistää lehdet skarppaamaan niin sisustus- kuin muotirintamallakin. Jos joskus, niin juuri nyt kannattaa siis suunnata lehtihyllyjen väliin.
Kuinka ollakaan, silmä tarttuu nyt erityisen ahnaasti vanhoihin taloihin ja vähän runsaampiikin, pehmeisiin sisustuksiin. Tällaisista on mukava hakea inspiraatiota tulevan kodin sisustukseen. Tähän östermalmilaiskaunottareen törmäsin netissä, ja menin hiukan ihastumaankin:
kuvat Per Jansson via Danielle Witte
Asunnon sisustus on yleisilmeeltään melko feminiininen, omaan kotiin kaipaisin ehkä ihan hitusen selkeämpää ja kevyempää ilmettä. Inspiroiduin kuitenkin kovasti asunnon pehmeästä, liukuvasta väripaletista ja vanhan talon yksityiskohdista. Listat, vetimet ja ikkunat antavat niin paljon ilmettä tilaan! Ja väreillä saa kyllä luotua ihania tunnelmia huoneisiin.
Olen ollut hiukan kahden vaiheilla tällaisten lainattujen inspiskuvien julkaisusta. Pääsääntöisesti olen sitä mieltä, että oma sisältö on aina rutkasti lainakuvia kiinnostavampaa. Joskus kuitenkin tekee mieli fiilistellä kauniita tiloja
ja bongata niistä erilaisia huomioita, ja näin saada vähän vaihtelua
niihin omiin kotinurkkiin. Liiallinen toisto on kuitenkin puuduttavaa ja persoonatonta. Taas toisaalta – itse ei aina ehdi surffailla ulkomaisissa blogeissa ja inspiroivissa sivustoissa, niinpä on joskus kivakin, että joku nostaa loputtomasta kuvatulvasta ne helmet esille. Niinpä olen ajatellut, että julkaisen inspiroivia lainattuja kuvia (toki tekijänoikeudet huomioiden) silloin tällöin, kun joku helmi osuu kohdalle, mutta koitan pitää näiden kuvien määrän vähäisenä. En suunnittele postauksia viikkotolkulla eteenpäin ja kun innostun jostain, haluan usein kirjoittaa siitä saman tien, olkoon kyseessä sitten jossakin näkemäni ihana sisustus tai teehetki kotona. Spontaani aitous viehättää ainakin minua lukijana enemmän kuin kovin harkittu sisältö – ja se tekee myös blogin kirjoittamisesta paljon mielekkäämpää.
Tykkäättekö te katsella inspiroivia lainakuvia vai saisivatko ne jäädä teidän puolestanne ulkomaisiin blogeihin?Beautiful home from Östermalm, Stockholm. I like especially the subtle color palette and fine little details of the apartment, even though I personally might crave a hint of simplicity to this feminine look.

Kommentit (6)

 1. marjamailla

  Tykkään katsella ja lukea tällaisia postauksia. Kuvissa on valtavan kaunis tunnelma ja koti täynnä inspiraatiota.

  • maija

   Mukava kuulla, kyllä näitä on siis jatkossakin tulossa aina sopivan sattuessa kohdalle. Kuvissa on tosiaan ihana tunnelma, valot ja varjot tuovat kaunista pehmeyttä tilaan.

   Kivaa viikonloppua sinne!

 2. Jutta// Projekti Verkaranta

  Tykkään todella! Ja juuri siksi, ettei aika millään riittäisi itselläni kaikkien helmien löytämiseen. Pohdin samaa asiaa tänään, kun lainasin kuvia postaukseeni. Mutta olen kanssasi samoilla linjoilla, toisinaan inspiraatiokuvien jakaminen on hyvästä. Ja tekee myöskin koko blogista mielenkiintoisen ja monipuolisemmankin. Jatka siis samaan malliin 🙂 Ja niin – kiitos näistä kuvista, niistä tuli hyvä fiilis, erityisesti tuo keittiö on niin kaunis!

  • maija

   Juurikin näin, kiva kuulla, että olet tuota mieltä myös. 🙂 Taidan siis jatkaa samaan malliin ja postailla nättejä lainakuvia aina silloin tällöin, helmen tullessa vastaan.

   Asunnosa on kyllä kiva tunnelma, niin pehmeää ja kaikin puolin viihtyisän oloista. Pysähdyin erityisesti keittiön kaappien kohdalle, niin ihana väri!

 3. Anne

  Tykkään 🙂

  • maija

   Kiva kuulla, niin minäkin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *