HOT TODDY

Nyt seuraa juomavinkki, joka sopii täydellisesti tällaiseen marraskuiseen kirpeään perjantai-iltaan. Olen jo pitkään halunnut kokeilla hot toddya, talvista juomaa,
joka tuntuu olevan suosiossa varsinkin englanninkielisissä maissa. Paitsi yleisenä lämmikkeenä, on mausteista kuumaa juomaa käytetty myös vilustumisen oireiden lievittämiseen. Hunajaa, inkivääriä (ja tilkkasen rommia) sisältävänä se varmasti ajaakin asiansa myös tässä tehtävässä.
Itse tein juoman omenamehupohjaisena, mutta  muut hedelmämehut, -tee tai vaikka omenasiiderikin toimii yhtä lailla. Reseptejä tuntuu olevan yhtä monta kuin juojiakin, ja kaikenlainen sovellus on ilmeisen sallittua. Alkuperäinen toddy saa usein potkua viski- tai rommitilkasta ja makeutta hunajasta, mutta minä oikaisin ja pysyin tällä kertaa vähän lyhykäisemmässä versiossa. Yksinkertaisuudessaan keitin omenamehua kattilassa, heitin sekaan kanelitankoja, tähtianista, sitruunanviipaleita ja raastoin pienen palan inkivääriä. Hyvää tuli!
Luokittelisin juoman ehkä samaan kategoriaan glögin kanssa, maku on
mausteinen, lämmin, ja hyvin talvinen. Ehkäpä tästä tulikin nyt uusi suosikki joulunaluskauden juomaksi. Suosittelen viikonloppuun nautittavaksi kynttilänvalossa viltin alla, hyvän leffan tai kirjan kylkiäsinä.
I prepared my version of hot toddy for the weekend: heated apple juice together with cinnamon, star anise, lemon and ginger. Perfect hot drink for the chilly evenings!
Kommentit (6)
  1. Ihanat kuvat!!! Ja nyt on pakko testata tuollaista juomaakin 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Ja juu, kantsii kokeilla joskus, oli oikein hyvää! Testasin myös originelliversion, se ei sitten taas oikein uponnut…

  2. Houkutteleva, pitää nuhanenään kokeilla:).
    NinS

    1. Voisin kuvitella, että inkivääri ja hunaja toimisivat hyvin talviflunssaan, kannattaa kokeilla siis 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *