Blogit
Pihkala

HOME DETAILS , PART 1

Edellisen postaukseni myötä innostuin räpsimään rentoja detaljikuvia myös kotosalla. En juuri asetellut tavaroita tai somistanut tiloja, vaan ennemminkin koitin tallentaa tilan yksityiskohtineen sellaisena kuin se meillä jokapäiväisessä käytössä on. On välillä hauska kokeilla erilaisia kuvaustyylejä, ja onhan tämä blogikotien realismi ollut viime aikoina aika polttava puheenaihekin. Minä itse katselen vapaa-ajallani mieluummin kauneutta kuin arkirealismia, mutta rennot elämänmakuiset kuvat ovat silti välillä aika ihania. Kaiken ei tarvitse aina olla ihan tip top, joskaan ei silkkaa kaaostakaan.
Ensimmäisenä kameran linssin eteen pääsi vähän nurinkurisesti meidän yläkerta, tässä muutamia detskuja tilasta.
Arkena makkarissa vallitsee lievä epäjärjestys, tavarat saattavat seilata vähän missä sattuu. Yleensä pyrin petaamaan sängyn joka päivä, mutta kiireaamuina vuodevaatteet saattavat jäädä rennosti rytylle. Lehti- ja kirjapinoja, teekuppeja ja vaatteita on vähän siellä sun täällä. Työpisteellä on papereita ja tyynyt ovat vähän hujan hajan. Yleensä kuitenkin suuremmat linjat ovat järjestyksessä, ja ilmeen saa siistittyä suht helposti järjestämällä irtonaiset tavarat omille paikoilleen.
Tällaista kuului meidän yläkertaan tänä(kin) aamuna. Ajattelin vielä julkaista hieman myöhemmin samanlaisen kuvasarjan meidän alakerran yksityiskohdista ja siellä päivittäin hengaavista jutuista.
Mitäs mieltä te olette ylipäänsä asiasta, katseletteko mielummin rentoja, elämänmakuisia kuvia vai taidokkaita asetelmia ja kauniisti sommiteltuja kuvia?
I got inspired by my earlier post of Lovely Life´s relaxed, unperfect homes and took a couple of detail pictures of our upstairs – unstyled and unarranged, just like it appears in our daily life.

Kommentit (20)

 1. Vilja @ muotoseikka

  Kauniit kuvat! Elämän näkyminen on enemmän kuin hyvä. Koskahan itse oppisin ottamaan sellaisia kuvia 😉

  • maija

   Kiitos! Heh, itse tunnustaudun myös usein pikkuiseksi viilaajaksi, enkä tykkää jos omissa kuvissa näkyy jotain sinne kuulumatonta. Mutta toisaalta sellainen ylimalkainen räpsiminenkin on välillä ihanaa. Itsekin tykkään, että eläminen saa näkyä kuvissa, tosin elämänmakuisuuden ja hallitsemattoman sekasotkun välinen raja saattaa olla joskus aika häilyvä. 🙂

 2. Anna / kotiAni

  Ainakin näissä kuvissa elämänmaku on tosi hyvä! 🙂 Kauniit käyttöesineet kun on niin ei tarvi turhaa tekemisiään liikaa peitellä, tuli mieleen tässä kun kattelin teidän petivaatteita. Nehän on melkeen houkuttelevimpina noin vähän sekaisina.

  • maija

   No kiva kuulla! Ehkä teen jatkossakin lisää tällaisia, on niin kiva vain räpsiä menemään sen kummemmin asettelematta.

   Ja ihan totta, pellavalakanat on miltei kauneimmat juuri vähän rytyssä sotkuisina, rouhea materiaali pääsee näin kunnolla oikeuksiinsa.

 3. Sar P

  Kunhan on kauniit kuvat. Se on mulle tärkeintä, oli sitten stailattu tai otettu raakana arjesta.
  Mitä tulee tähän naapurimaan kykyyn sisustaa elämänmakuisesti,epäilen vahvasti että nekin usein stailattu.
  Sinulla oli taas ihanat kuvat, pysyhdyin henkäilemään erityisesti mustalla Aaltojakkaralla höyryävää teekuppia.

  • maija

   Sama juttu mulla, kauniita kuvia katselee mielellään, oli ne sitten huolella stailattuja tai rennosti räpsäistyjä. Molempi parempi. 🙂 Ja joo, kyllähän näissä kauniissa ruotsalaiskuvissakin on varmasti ollut stylisti häärimässä. Mutta elävä tunnelma on silti saavutettu aika kivasti, vaikkakin sitten lavastettuna. Niissä on jotain sellaista elämisen meininkiä, joka usein saattaa puuttua ns. täydellisissä kuvissa.

   Ja kiitoksia – tee oli oikein maukasta 🙂

 4. Elisabeth

  Mistä olet nuo ihanat telineet vaatteille ostanut? Oletko joutunut asentamaan ne seinään itse? Entäs mistä ostat henkareita, sinulla niitä pitää olla varmaan aika paljon…

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  • maija

   Nuo vaatetelineet ovat Ikeasta. Laitoin miehen asentamaan ja pääsin itse pälkähästä, häneltä käyvät vähän helpommin kaikki tuollaiset hommat 🙂

   Nuo henkarit ovat myöskin Ikeasta, sieltä saa ihan kivoja ja halpoja perushenkareita. Tuossa erillisessä rekissä on puolestaan vähän nätimpiä Hayn metallihenkareita.

 5. Karin // tunne tilat

  Rennot ja elämänmakuiset kuvat ovat just hyvä! Pieni epätäydellisyys houkuttaa viipymään hieman pitempään. Sun kuvat ovat kyllä loistavia aina! Tykkään sun sommittelusta ja herkullisista väriyhdistelmistä.

  • maija

   Voi kiitos kehuista, onpa kiva kuulla! Joo kyllä tuollaisissa elämänmakuisissa kuvissa on oma tunnelmansa. Tosin niistä ei ole enää pitkä matka silkkaan sekasotkuun, jota puolestaan ei ole enää ollenkaan kiva katsella…

 6. Miina [ Paint my house black ]

  Kiva etten ole ainoa jutusta ulkopuolinen bloggaaja, joka tarttui tilaisuuteen kuvailla vähän epätäydellisyyksiä kodistaan 🙂

  Meillä on kyllä tosin yleensä aika siistiä, ja kaaokseen olisi vaikea päästä. Ja blogeissa katselen kyllä mieluummin kauneutta kuin totaalista kaaosta, mutta ei pieni elämänmaku tietenkään haittaa. Hienoja kuvia!

  • maija

   Heh, oli joo pakko tarttua tuohon herkulliseen aiheeseen, joka tuntuu nousevan blogeissa esille aina vähän väliä. Minäkään en oikein ymmärrä, miksi sitä kaaosta pitäisi kuvata, kuka sitä nyt viitsisi vapaaehtoisesti katsella. Päivittäistä arkea kuvaavat blogit ovat sitten asia erikseen, mutta eikös sisustus- ja lifestyleblogien päätarkoitus ole kuitenkin antaa inspiraatiota ja jakaa kauniita asioita sen kaaoksen kuvaamisen sijaan…

 7. Liina / Villa Ilona

  Ah, sun kuvat on aina niin kauniita! Tykkään tosi paljon teidän kodin sävyistä. 🙂

  • maija

   Oi kiitos paljon kehuista! 🙂

 8. KL

  Elämä saa näkyä kuvissa vaikkakin tarkoin stailatut kuvatkin on ihania. Kauniita kuvia sinulla!

  • maija

   Kiitos! Minäkin tykkään molemmista, kummassakin on omat hyvät puolensa. Kuva voi olla kaunis monella tapaa. 🙂

 9. Merja / The Lucky Traveller

  Molemmat ovat minusta kivoja, mutta ylistailattu ei minusta enää ole niin mielenkiintoista. Persoona saa näkyä!
  The Lucky Traveller Blog

  • maija

   Joo, monesti juuri tuo persoonallisuus tuppaa hiukan häviämään ylistailattujen kuvien myötä. Vaaleat ja minimalistiset kauniit kodit eivät välttämättä enää erotukaan toisistaan, kun kauniin hillitysti stailattuja koteja on kaikki julkaisut täynnä. Pieni särö ja persoona tuo heti mielenkiintoa.

 10. Saara_hki

  Varsin samoilla linjoilla kuin aiemmat kommentoijat: en minä sisustusblogeja tai -lehtiä lue sitä varten, että katsoisin siellä pyykkikasoja, tiskaamattomia tiskejä tai kakkavaippoja. Tämäntyyppisiä asioita näkyy kotona ihan tarpeeksi. Kauniit kuvat ovat mulle(kin) eskapismia niistä omista pyykkivuorista ja koirankakoista ja myös inspiroivat siivoamaan ja somistamaan omaa kotia kivemmaksi 🙂

  • maija

   No just näin! En minäkään halua vapaa-ajallani katsella muiden sotkuja, omassa arjessa on jo tarpeeksi realismia. 🙂 Mielummin vietän luppoaikani inspiroituen kauniista asioista ja siisteistä kodeista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *