Blogit
Pihkala

HELSINKI & SAMUJI KOTI

Eilen piipahdin Helsingin suunnalla erään projektin myötä. Ennätin pyörähtää pikaisesti keskustassakin, aikaa ei ollut paljon, mutta kuitenkin tarpeeksi muutaman keskustaan hiljattain avatun sisustusliikkeen tsekkaamiseen.
Jouluinen Helsinki oli tosi kaunis, kadut oli valaistu tunnelmallisesti jouluvaloin ja useamman putiikin edessä komeili joulukuusia tai lyhtyjä. Kyllä mukulakivikaduissa ja vanhoissa taloissa on vaan tunnelmansa, ihan erilainen kuin täällä Turussa.
Ensimmäisenä matkani vei Samujin uuden koti-malliston pieneen puotiin, joka avattiin Mikonkadulle ihan muutama viikko sitten. Olin ihastellut malliston tuotteita netissä ja pitihän ne käydä kurkkaamassa ihan livenäkin.
Pieni putiikki oli sisustettu taattuun Samuji-tyyliin symppiksen simppelisti. Tykkään Samujin tyylistä näin yleensäkin, ja nämä kodin tuotteet jatkoivat samaa linjaa muun malliston kanssa. Yksinkertaisia tuotteita, perinteisiä materiaaleja ja pehmeitä muotoja. Erityisesti ihastuin tähän pullomaiseen vaasiin, myös kaikki tekstiilit olivat superpehmeitä ja hyvin laadukkaan oloisia.
Piipahdin myös kovin kohutussa Habitatissa, joka oli juuri avannut suuren, kaksikerroksisen myymälänsä Keskuskadulle. Täytyy kuitenkin sanoa, että Habitatin tyyli ei ihan osunut omaan makuuni, vaikka muutamia kivoja pieniä juttuja bongasin sieltä toki. Minusta tuotteista puuttui sellainen tietty skandinaavinen keveys josta pidän, hiukan jäin arvailemaan tuotteiden laatuakin. Yhtä kaikki, kyllähän liikkeen valtavasta valikoimasta löytyi myös omaa silmää miellyttäviä juttuja, ja varsinkin kivoja piensisustustavaroita liikkeestä löytyi kyllä.
Mieleni olisi tehnyt myös Fritz Hansenille ja Vitran uuteen myymälään, mutta aika ei antanut tälläkään kertaa periksi. Hyvä syy siis käydä kaupungissa taas hetken päästä. Mitäs te olette tykänneet Helsingin uusista tulokkaista?
I paid a visit to Helsinki yesterday. The center of the city was very athmospheric and full of christmas lights and ornaments, I wish I had been able to stay there longer. Samuji´s new home boutique was the first on my must-see list, the tiny shop was very beautiful and full of cute litte products.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *