HELPOTUSTA YKSIÖN SÄILYTYSONGELMIIN

 
yhteistyössä Orthex ja Suomen Blogimedia
orthex3_800-683x1024.jpg

Kuten olen tainnut jo moneen kertaan todetakin, on työtilanamme ja irtaimistomme säilytyspaikkana toimivan vuokra-asuntomme tilat hyvin rajalliset. Vaikka asunto on yksiöksi melko suuri, on säilytystilaa kahden hengen tarpeisiin nähden melko vähän. Ympäriinsä seilaavat tavarat ovatkin meillä nykyään valitettavan tuttu näky; paperit, puolipitoiset vaatteet ja työvälineet eivät oikein tunnu löytävän paikkojaan, ja vaatehuoneen järjestys on aivan oma tapauksensa. Tähän kun vielä yhdistetään hektinen remonttiaika ja äärimmilleen venytetty siivousväli, on sekasotku valmis. Eikä meillä loppupeleissä ole edes paljon tavaraa.

Tämä järjestelyaiheinen blogiyhteistyö ei siis olisi voinut tulla parempaan saumaan. Yhteistyön puitteissa sain valita itselleni muutamia Orthexin valmistamia SmartStore Basket -säilytyskoreja, joissa yhdistyvät kaksi oivallista asiaa: käytännöllinen ajatus ja kaunis muotoilu. Monikäyttöiset korit mukautuvat kaikenlaiseen säilytykseen niin eteisessä, vaatehuoneessa kuin vaikka työpöydälläkin. Oikein passelit siis juuri meidän tarpeisiin!

orthex2_800.jpg

SmartStore-koreja on saatavilla kolmea eri kokoa. Kaikki koot pinoutuvat näppärästi päällekkäin, sillä vain korkeus muuttuu, näin kaapin tai hyllyjen säilytystilan saa kätevästi maksimoitua. Tähän auttaa myös miltei pystysuoraksi muotoillut seinämät, vierekkäin aseteltujen korien väliin ei siis juurikaan jää turhaa tilaa. Korien koot natsasivat hyvin meidän Ikean kaappiin, jonka sisältö muuttui kertaheitolla esittelykelpoiseksi. Tämä on jo hyvä alku tavarakaaoksen taltuttamisessa!

orthex1_800.jpg
orthex4_800.jpg

Koreihin on myös saatavilla näppäriä lisävarusteita, kuten kauniita kansia, jotka estävät sisällön pölyyntymisen. Minä valitsin omani bambuisena, ovat minusta hieno yksityiskohta muuten simppelissä tuotteessa. Varsin tarpeellisia ovat myös nimikyltit, joihin korien sisällön voi merkata pyyhittävällä tussilla. Omia henkilökohtaisia ärsytyksiäni on näennäisesti siistiltä näyttävä koririvistö, joiden sisällöstä ei kuitenkaan ole harmainta hajua. Tämä johtaa vain hurjaan penkomiseen, jonka jälkeen lopputulos on enää harvoin yhtä siisti…

orthex9_800.jpg

Aloitin järkkäilyprojektini vaatepuolen siistimisellä ja talvivaatteiden säilömisellä. Pipot, paksut huivit ja villapaidat saavat nyt mennä säilöön keveiden kevätvaatteiden tieltä, toivottavasti ne kaivetaan esille koreistaan vasta uudessa kodissa. Paksuja vaatteita ei tule kyllä yhtään ikävä!

Myös käsipyyhkeet, tyynyliinat ja keittiöpyyhkeet sujahtivat kätevästi koreihin. Nyt ehkä pinot pysyvät vaatehuoneen puolellakin vähän tolkullisemmassa järjestyksessä.

orthex7_800.jpg
 

Mutta kaikkia koreja ei suinkaan tarvitse piilotella kaappien uumeniin, kauniin muotoilunsa ansiosta ne voi jättää näkyville eteiseen tai vaikka makuuhuoneeseenkin. Koriin on helppo sujauttaa päivittäin käytössä olevat asiat, kuten vaikka puolipitoiset vaatteet tai työpöydällä levällään olevat paperit. Kauniin skandinaavisesta muotoilusta vastaa palkittu suomalainen muotoilutoimisto Pentagon Design, joka on tehnyt taas kerran hyvää jälkeä. Ilahdun aina, kun arkisten asioiden muotoiluun panostetaan, tämä on taas yksi hyvä esimerkki siitä, että käytännöllisten asioiden ei tarvitse olla rumia ja tylsiä.

orthex5_800.jpg

Tästä se lähtee – tämä yhteistyö oli hyvä startti matkalle kohti siistimpää ja organisoidumpaa kotia. Nyt suunnitelmissa on pikku hiljaa käydä läpi tavaroita, karsia ja järjestää, jotta muutaman kuukauden päässä häämöttävässä muutossa olisi mahdollisimman vähän turhaa tavaraa kannettavana. Taidanpa siis mennä hamstraamaan koreja vielä toisen mokoman lisää, näitä kun on mukavasti saatavilla mm. Prismoista, Anttiloista ja Citymarketeista. Hinnoillakaan nämä eivät ole pilattuja, kaikki koot jäävät hinnaltaan selvästi alle kympin. Apua säilytysongelmiin on siis saatavilla helposti ja vieläpä varsin edullisestikin. 
Mikä on teidän kikkanne tavarakaaoksen taltuttamiseen?

orthex-banneri.png

Kommentit (8)
 1. Siis taas on ihailtava teidän vuokra-asuntoa! Yksiössä on vaatehuone, wau! Ja nuo korit ovat todella kauniita, pitää jokunen hankkia, kun menen isolle kylälle. 🙂

  1. Heh, tuo vaatehuone on kyllä meille todellinen pelastus! Muuten ei olisi toivoakaan saada tavaroita mahtumaan tänne… Muita kaappeja täällä ei sitten tuon irtokaapin lisäksi juuri olekaan, joten kaikki täytyy saada tungettua vaatehuoneeseen…järjestys on sitten siellä just sen mukainen.

   Nämä korit ovat kyllä kivoja, taipuvat moneen käyttöön ja tarvittaessa ne voi ulkonäkönsä puolesta jättää reilusti esillekin. Ihan täydelliset siis tähän tilanteeseen!

 2. Vanha Jäärä
  20.4.2016, 04:34

  Kävin juuri pikavisiitillä 19v tyttäreni yksiössä. Hän on ratkaissut vaatesäilytysongelmat kasaamalla kaikki vaatteet isoksi röykkiöksi sohvalle. Tämä on kieltämättä edistysaskel verrattuna kotona asumiseen, jolloin samainen röykkiö oli lattialla (koska omassa huoneessa ei ollut sohvaa).

  1. Haha, kieltämättä ihan luova ratkaisu. Eivätpä ainakaan pölyynny lattialla :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *