Harmaa makuuhuone ja muut remonttikuulumiset

Hyvää maanantaita ja terveiset remonttityömaalta! Viime viikon illat ja vapaapäivät kuluivat pitkälti näissä maisemissa ja sainkin hommat etenemään kuluneen viikon aikana jo tosi mukavasti. Tavoitteenani oli saada makuuhuone kuntoon viikon loppuun mennessä ja kyllähän se melko valmiiksi tulikin, enää pitää kiinnitellä listat paikalleen ja fiksata kolot akustolla siistiksi. Huoneen tunnelma muuttui ihan täysin uuden tumman seinäsävyn myötä, tämä osoittautui minusta erittäin onnistuneeksi valinnaksi. Kirjoittelen toki sävyvalinnoista ja lopputuloksesta tarkemmin sitten, kun remontti valmistuu, mutta en malta olla vilauttamatta valmistuvia tiloja jo nyt tässä vaiheessa.

Maalasin makuuhuoneen seinät ja kaapistot samalla lämpimään ja aavistuksen vihertäväänkin taittavalla harmaan sävyllä, lopputuloksesta tuli minusta tosi kiva. Maalina käytin Farrow & Ballin Estate Emulsion -seinämaalia* ja Estate Eggshell -kalustemaalia*, joista tulee ihan superkaunis, mattainen ja puuterisen pehmeä pinta. Ihastuin näihin maaleihin jo aiemman remontin yhteydessä ja ehdottomasti halusin käyttää näitä myös tällä kertaa. Ihan mielettömän hienot sävyt ja tuntu näissä, jota on mahdoton tuoda ilmi pelkillä valokuvilla – ne täytyy nähdä ja kokea.

Maalasin vanhat puukaapistot ensin kertaalleen microstreif-telalla, päällimmäisen kerroksen vedin hyvälaatuisella pensselillä. Telajäljestäkin olisi tällä telalla tullut siisti ja raidaton, mutta halusin kuitenkin päällipinnaksi siveltimenvedot vähän autenttisemman tunnelman saavuttamiseksi. Lopputuloksen onnistuminen on välineiden lisäksi lisäksi pitkälti kiinni myös maalityypistä, toiset maalit tasoittuvat paremmin kuin toiset. Tämä Farrow & Ballin maali tasoittui tosi nätisti ja pinnasta tuli siisti ja tasainen. Voin suositella lämpimästi.

Myös patterin maalasin samalla sävyllä, istuu minusta paremmin kokonaisuuteen näin. Niin ikään jalkalistat saivat ylleen harmaata maalia. Eilen maalasin vielä makkarin lattian kertaalleen valkoiseksi, yksi huoltomaalauskerta riittää, sillä pinta on ennestään jo melko siisti. Nyt huone saa kuivua rauhassa ja työt keskittyä seuraavaksi olohuoneen puolelle.

Olohuoneen puolella maalausvuorossa oli niin ikään patteri ja sen takainen syvennys, maalasin ne samalla listavalkoisen sävyllä kuin ikkunansmyygitkin. Nyt listavalkoiset ikkuna ja parvekkeen ovi eivät näytä niin likaisen keltaisilta, vaan sulautuvat kauniimmin kokonaisuuteen. Seuraavaksi maalausvuorossa taitavakin sitten olla olohuoneen seinät – tavarat pitäisi muuttaa sisään parin viikon päästä, joten kyllä tässä saa kääriä hihat ja ryhtyä hommiin ihan tosissaan. Palaillaanpa remonttijuttujen pariin siis taas tuonnempana.

Energistä uutta viikkoa!


My renovation project proceeds well. Last week I got bedroom almost done, and this week I´ll focus on living room. I painted the bedroom in soft, mid dark grey and love the feeling the dark paint creates to the room – now it feels so inviting and soft. Can´t wait to see the room decorated!

*maalit saatu Atmosferalta/paints gifted

Kommentit (2)
  1. Niin kauniit nuo vanhat kaapit, onni että ovat säilyneet. Miten patterin maalaus ja sen takana olevan seinän maalaus onnistuu noin siististi?

    1. Nimenomaan, onni tosiaan, että kaapit ovat säilyneet tähän päivään asti.

      Kyllä tuo patterin maalaus ihan kohtalaisen hyvin sujuu, vaikka hidasta hommaahan tuo on. Patteriin vain pitkä patterisivellin, seinän sai puolestaan yllättävän hyvin telattua pienellä telalla, mahtui juuri sopivasti tuonne seinän ja paterin väliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *