GREEN

Tänään monen ovikello on soinut tiuhaan tahtiin. Oven takana odottelevat virpojat ovat yksi takuuvarma kevään merkki, kuten myös kesäaikaan siirtyminen. Ajatella, näpyttelen tätä iltasella jo miltei kahdeksan maissa, ja ulkona on vielä täysin valoisaa!
Tämä pääsiäisen aika on hivuttautunut hiljalleen yhdeksi lempijuhlakseni. Silloin ei ole joulun kaltaista kyläilyrumbaa, eikä toisaalta juhannukseen tai vappuun verrattavissa olevaa hauskanpitovelvoitetta. Voi vain olla ja möllöttää, syödä hyvin ja nauttia muutamasta ylimääräisestä vapaapäivästä. Kuulostaa aika mukavalta breikiltä kevään keskelle.
Nämä kuvat kiteyttävät tämän sunnuntain tunnelmat aika hyvin. Tähän kotiin tuskin tulee hankittua enää mitään sisustustavaraa, mutta kaikenlaiset kasvit ovat näin kevään myötä enemmän kuin tervetulleita. Saan vihreistä kasveista ihan hurjasti energiaa ja iloa. Ja toki niillä on tehokas vaikutus paitsi omaan itseen, myös vähän nuupahtaneeseen kotiinkin. Yhtä lailla innostavat myös kaikki ihanat puutarhakuvat, joita voisin selailla tuntitolkulla. Ihanimpia ovat vanhat rehevät puutarhat, joissa kivipolut mutkittelevat kasvien lomassa johtaen päiväkahvipaikalle vanhan puun alle. Sellaisen kun joskus saisi…
Onkos siellä kasvi- tai kevätkuumetta ilmassa?

Green things on my mind.
Kommentit (7)
  1. Saga / Niittykulma
    29.3.2015, 17:09

    Hih, tykkään pääsiäisestä juurikin samoista syistä. Lisäksi se tarkoittaa meillä perinteisesti mökkikauden aloitusta. Mutta siihenkään ei mitään pakkoa ole vaan mennään fiiliksen pohjalta. Kyllä jo tekee mökille mieli. Kevätkuumetta haettiin tänään messuilta ja kyllähän sitä vaan löytyi.

    1. Hassua, kuinka aika on taas hujahtanut nopeaan. Nyt voi jo puhua mökkikauden aloituksesta ja kesäjutuista, aika ihanaa. Minunkin tekisi jo mökille kovasti mieli, vaikka koko mökkiä ei ole olemassakaan. :))

  2. "Ollamöllöttää" aiotaan mekin pääsiäisenä. Pitkäperjantai vietetään perinteisesti ystävien luona, mutta lauantaina tullaan jo kipinkapin kotiin. Tästä se kevät alkaa ja pian päästään niihin pihahommiinkin! 🙂

    1. Kuulostaa hyvältä, täälläkin jo odotellaan malttamattomana pihalle pääsyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *