FIVE COLORS: YELLOW

Nyt on aika edetä värihaasteessa toiseen väriin. Kirkkailla väreillä jatketaan, tänään vuorossa olisi keltainen. Itseäkin vähän yllättää nämä näinkin reippaat värit meidän muuten aika vaaleassa ja monokromisessa kodissa, mutta kyllähän näköjään värejä löytyy meiltäkin, ainakin kun vähän tarkemmin tutkailee.
Isoin keltainen elementti on meillä kiistatta tuo Kilta-tuoli. Verhoilutin sen kolmisen vuotta sitten keltaisella Hallingdal-villakankaalla, ja vieläkään ei kyllästytä. Väri on luonnossa aika raikas peruskeltainen, vaikka jostain syystä se taittaa valokuvissa usein tuollaiseen kananpojankeltaiseen. Sävy on kuitenkin tarpeeksi neutraali ja yllättävänkin helppo miksata yhteen erilaisten värien kanssa.
Keltainen tuoli tuo kyllä just sen tarvittavan piristyksen vaaleaan yläkertaan, kyllä näköjään joskus kannattaa räväyttää ja valita vähän värikkäämpää.
Kilta pääsi vaihteeksi työtuoliksi, kun innostuin vaihtelemaan taas huonekalujen paikkoja. Ei ollenkaan hullumpi siinäkään tehtävässä, tuoli on kyllä älymukava istua. Eli jos törmäätte näihin kirppiksellä pilkkahintaan niin suosittelen, monikäyttöinen tuoli löytää varmasti paikkansa niin työtilasta, keittiöstä kuin olohuoneen puoleltakin.
Vaihdoksen myötä työpisteestä löytyy nyt aikamoista retromeininkiä, keltaista ja oranssia, huh. Mutta menkööt hetken näin syksyn harmauden kunniaksi. 😉
Muut keltaiset värit meillä tuleekin lähinnä satunnaisista koristetyynyistä. Keltaista bongailee usein myös lehtien kansista, keittiössä majailee usein myös keltaisia hedelmiä. Keltaisia kukkia ostan harvoin, ne eivät jostain syystä kuulu omiin suosikkeihini. Syksyn keltaamia oksia tosin tulee aina silloin tällöin pidettyä maljakossa, mutta nyt en jaksanut lähteä kirpeään pakkasilmaan niitä hakemaan. Mahtaakohan lehtiä puissa enää juuri ollakaan, ei ainakaan meidän pihallamme.
Tänään voisin haastaa värejä bongailemaan Piipadoo-blogin Piian ja Paulan. Eli viisi päivää, viisi väriä, jokaisena päivänä mukaan yksi uusi bloggaaja. Viikonloppuna jatketaan taas uuden värin tiimoilta.
Five days, five colors. Now it´s time for bright yellow.
Kommentit (14)
  1. Kauniit keltaiset, erityisesti tuo tuoli on huikea! Itsekin tätä haastetta juuri toteutan, ja tänään oli minullakin keltainen päivä. Hauskaa miten erilaisista asioista näitä värejä löytyy eri kodeissa 🙂

    1. Kiitos! Joo, on kyllä hauska nähdä, miten kukin toteuttaa haasteen ja millaisia värejä kodeista nostetaan esille. Ehdottomasti yksi kivoimpia haasteita pitkään aikaan!

  2. Ihana on keltainen Kilta.
    Ja oranssi arkkitehtilamppu on niin hyvä pari sille.
    Näistä kuvista silmävitamiinia.

    1. Hehee, päivittäinen vitamiinintarve täyttyy melkeinpä jo tuota paria katsellessa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *