Blogit
Pihkala

FIVE COLORS: YELLOW

Nyt on aika edetä värihaasteessa toiseen väriin. Kirkkailla väreillä jatketaan, tänään vuorossa olisi keltainen. Itseäkin vähän yllättää nämä näinkin reippaat värit meidän muuten aika vaaleassa ja monokromisessa kodissa, mutta kyllähän näköjään värejä löytyy meiltäkin, ainakin kun vähän tarkemmin tutkailee.
Isoin keltainen elementti on meillä kiistatta tuo Kilta-tuoli. Verhoilutin sen kolmisen vuotta sitten keltaisella Hallingdal-villakankaalla, ja vieläkään ei kyllästytä. Väri on luonnossa aika raikas peruskeltainen, vaikka jostain syystä se taittaa valokuvissa usein tuollaiseen kananpojankeltaiseen. Sävy on kuitenkin tarpeeksi neutraali ja yllättävänkin helppo miksata yhteen erilaisten värien kanssa.
Keltainen tuoli tuo kyllä just sen tarvittavan piristyksen vaaleaan yläkertaan, kyllä näköjään joskus kannattaa räväyttää ja valita vähän värikkäämpää.
Kilta pääsi vaihteeksi työtuoliksi, kun innostuin vaihtelemaan taas huonekalujen paikkoja. Ei ollenkaan hullumpi siinäkään tehtävässä, tuoli on kyllä älymukava istua. Eli jos törmäätte näihin kirppiksellä pilkkahintaan niin suosittelen, monikäyttöinen tuoli löytää varmasti paikkansa niin työtilasta, keittiöstä kuin olohuoneen puoleltakin.
Vaihdoksen myötä työpisteestä löytyy nyt aikamoista retromeininkiä, keltaista ja oranssia, huh. Mutta menkööt hetken näin syksyn harmauden kunniaksi. 😉
Muut keltaiset värit meillä tuleekin lähinnä satunnaisista koristetyynyistä. Keltaista bongailee usein myös lehtien kansista, keittiössä majailee usein myös keltaisia hedelmiä. Keltaisia kukkia ostan harvoin, ne eivät jostain syystä kuulu omiin suosikkeihini. Syksyn keltaamia oksia tosin tulee aina silloin tällöin pidettyä maljakossa, mutta nyt en jaksanut lähteä kirpeään pakkasilmaan niitä hakemaan. Mahtaakohan lehtiä puissa enää juuri ollakaan, ei ainakaan meidän pihallamme.
Tänään voisin haastaa värejä bongailemaan Piipadoo-blogin Piian ja Paulan. Eli viisi päivää, viisi väriä, jokaisena päivänä mukaan yksi uusi bloggaaja. Viikonloppuna jatketaan taas uuden värin tiimoilta.
Five days, five colors. Now it´s time for bright yellow.

Kommentit (14)

 1. Lyde

  Kauniit keltaiset, erityisesti tuo tuoli on huikea! Itsekin tätä haastetta juuri toteutan, ja tänään oli minullakin keltainen päivä. Hauskaa miten erilaisista asioista näitä värejä löytyy eri kodeissa 🙂

  • maija

   Kiitos! Joo, on kyllä hauska nähdä, miten kukin toteuttaa haasteen ja millaisia värejä kodeista nostetaan esille. Ehdottomasti yksi kivoimpia haasteita pitkään aikaan!

 2. Sar P

  Ihana on keltainen Kilta.
  Ja oranssi arkkitehtilamppu on niin hyvä pari sille.
  Näistä kuvista silmävitamiinia.

  • maija

   Hehee, päivittäinen vitamiinintarve täyttyy melkeinpä jo tuota paria katsellessa. 😀

 3. Anonyymi

  Teillä on kyllä niin kaunista!
  Kerroksissa vähän eri meininki, mutta tykkään molemmista niin paljon! Kiva, että ne toimivat noin hyvin yhdessä. Tuo keltainen tuoli tosiaan on energinen ja hieno. Missä verhoilutit?

  Kaipaan muuten sun kuvissa sitä ruokatilan ihanaa taulukollaasis, josta sain aikanaan inspiraation omaani 😉

  Jessy

  • maija

   Voi kiitos! Joo, hiukan eri meininkihän noissa on ja mäkin tykkään molemmista. 🙂 Jännä, miten sitä alakertaan kaipaa lämpöä ja yläkertaan puolestaan valkoista ja pelkistettyä sisustusta.

   Tiekkö, mä katselin myös yksi päivä jotain vanhoja kuviani ja tuumailin tuota tauluseinää. Kyllästyin aikoinaan niihin aika hallitseviin tauluihin ja nappasin kaikki hetken mielijohteesta pois, mutta nyt aika voisi olla kypsä taas jonkinlaisen taulusysteemin kehittämiselle… Lets see… 😉

 4. Anonyymi

  Mä bongasin vanhempien vintiltä kaksi tuollaista Kilta -tuolia viime viikonloppuna. <3 Olkkariin tai eteiseen on tarkoitus ne tuoda. Paljonko maksoi tuolisi verhoilu noin suurinpiirtein? Nuokin tuolit pitäisi verhoiluttaa uudelleen. Ihanan pirteä tuo tuolisi ja ah niin ihana Hee -tuoli. 🙂
  Marianne

  • maija

   Tuolin verhoilu oli noin satasen luokkaa. Tähän sanoisin vielä, että ei kannata säästää verhoilutyössä, minä pihinä otin edullisimman verhoilijan ja jälki on vähän sen mukaista, ei mennyt ihan nappiin. Kilta on kuulemma keskimääräistä vaikeampi verhoiltava, joten hyvä lopputulos vaatii ammattitaitoista verhoilijaa. Mielummin kantsii maksaa laadusta pikkuisen enemmän kuin harmitella ontuvaa lopputulosta.

   Mutta ihana tuoli kyllä ja varmasti sopivat kumpaankin paikkaan, tuo on just sellainen tuoli joka löytää paikkansa melkein mistä vaan. 🙂

 5. Susanna Vaahla

  Pirteä keltainen! Ihan pop!
  Kaunista viikonloppua ja lämpöä täältä sitruunapuuni katveesta!

  • maija

   Keltainen on kyllä aina yhtä energinen väri!

   Kiitos ja samoin sinulle, vaikka alkuviikkoja tässä vaiheessa täytyy jo toivottaa 🙂

 6. Jokke

  Voi voi, ei tuo nyt vielä mitään 😉

  • maija

   Mitä mitään? 🙂

 7. MS Ordinary

  Tuo Kilta on kyllä pirtsakka keltaisena! Tykkään väristä tosi paljon. Meidän puhkikuluneet Killat on parhaillaan verhoiltavana. Keltainen oli värisuosikkini pitkään mutta päädyin valitsemaan neutraalin greigen sävyn tuoleihin. Kangas on hieman tweed-henkistä, joten toivon sen sopivan tuolien henkeen.

  • maija

   No mutta kuulostaa hyvältä tuokin, ja sopii neutraalimpana värinä varmasti vielä useampaan paikkaan! 🙂 Mullakin odottelisi varastossa vielä kaksi Kiltaa verhoilua, mutta tällä hetkellä niille ei taida olla paikkaa missään. Ehkä sitten joskus!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *