FIVE COLORS: STEEL

Edetäänpäs värihaasteessa nyt kolmanteen väriin. Mietiskelin metallivärejä tovin ja tulin siihen tulokseen, että kylmiä metallisävyjä löytyy meiltä kuitenkin näistä eniten. Tästä näkyvimpänä esimerkkinä ruokailuryhmä sekä keittiö, jossa terästä löytyy niin hanasta, altaasta, vetimistä, sokkeleista kuin tarjoiluvaunustakin.

Minusta teräksessä, alumiinissa ja kromissa on jotakin tosi klassista. Kylmät metallisävyt ovat aina ajankohtaisia ja niitä on helppo yhdistellä mihin sävymaailmaan ja sisustustyyliin tahansa. Yksinään ne kuitenkin saattavat luoda vähän kylmää ja kliinistä fiilistä, itse tykkäänkin miksata kylmiin metallisävyihin vähän lämpimämpiä elementtejä ja jopa toisia metallisävyjä. En pidä liiallisesta yhteensovittamisesta, minusta kokonaisuuksissa saa mieluummin olla vähän särmää ja yllättäviä elementtejä.
Mistä metallisävystä te pidätte eniten? Entäpä mitä mieltä olette sekoittelusta, tykkäättekö sekoitella metallisävyjä vai pidättekö mieluummin värit erillään?
Viisi päivää, viisi väriä ja viisi uutta bloggaajaa. Tänään voisin haastaa mukaan Kaisan No home without you -blogista. Kurkatkaapa myös värihaasteen aiemmat postaukset vihreä ja keltainen.

Five days, five colors, today is all about steel and other cold metals. I think cold metals are always classic yet contemporary choice and they suit in any decoration style. Nevertheless, I don´t like to use them too much, instead I prefer mixing cold metals with warmer shades and other metals like brass and copper. I find the combination of colder and warmer shades much more interesting than just repeating one single shade. What do you think?
Kommentit (4)
 1. Teräs on ollut aina munkin metalli. Aiheen ohi: pidä toi lamppu keittiön pöydän päällä toistaiseksi, ihanan väliaikainen tunnelma, vaikka mehiläispesäkin on hieno.
  – tii

  1. Teräs on kyllä aina yhtä klassinen!

   Ja joo, kyllä tuo valaisin saa nyt ainakin tovin tuossa roikkua. Siivoilin kaappeja ja sieltä tuli vastaan tuollainen johto, ripustettiin se nyt ensi hätään tuomaan valoa pöydälle. Mä tykkään myös sen tuomasta rennosta fiiliksestä, vaikka se nyt onkin vain tuollainen väliaikaisratkaisu…

 2. Metallien sekoittaminen on aina ollut mulle hieman pulmallinen kysymys. Välillä en millään kestä eri metalleja yhdessä, joskus ne taas huutavat toisiaan rinnalleen. Kai se vähän riippuu käyttöyhteydestä ja sävyistä. Olkoon se yksi elämän vaikeista kysymyksistä.. 🙂

  1. Näinpä, paljon riippuu siitä itse yhdistelmästä ja tilasta, missä ne ovat. Ehkä pääsääntöisesti itse pidän ei-niin-mätsätystä kokonaisuudesta, mutta kieltämättä liian raflaavat yhdistelmät iskevät joskus silmään negatiivisessakin mielessä. Nämä ovat näitä hankalia juttuja… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *