Blogit
Pihkala

FIVE COLORS: RED

Nyt on värihaasteen viimeisen osan aika. Minusta meiltä kotoa löytyy kirkkaiden värien sijaan enemmän pehmeitä ja murrettuja sävyjä, mutta kas kummaa, tämän haasteen myötä olen bongaillut kotoa kuitenkin aika kirkkaitakin värejä. Nyt viimeiseksi poimin kodistamme punaisen värin, joka ei ainakaan kalpene edeltäville väripläjäyksille.
Kirkas punainen ei ole koskaan kuulunut lempiväreihini, siitä huolimatta punaista löytyy meiltä kotoa jonkun verrankin. Näkyvimpänä on eteisen punainen lattia ja seinävalaisin, muualta kotoa väriä löytyykin lähinnä vain pienistä pisteistä, kuten kirjoista ja keittiön verhoista. Olen sitä mieltä, että joskus kannattaa mennä sen oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja kokeilla jotain vähän erilaista, minä esimerkiksi en ole päivääkään katunut tuota punaista lattiaa, vaikka kirkas väri ei ihan omaa tyyliä olekaan. Vaikka toisaalta – onhan se hyvä myös tuntea omat mieltymyksensä ja tehdä valintoja, jotka kestävät aikaa. Joskus kuitenkin kannattaa uskaltaa myös räväyttää, erikoinen väri voi olla juuri se viimeinen silaus sisustukseen.
Nyt viimeisellä kerralla en jaa haastetta eteenpäin kellekään erityisesti, vaan se on vapaasti kaikkien poimittaessa. Vinkkaathan kommenttilootassa, jos päätät tarttua haasteeseen. Tässä vielä linkit värihaasteen aiempiin postauksiin, jotka ovat vihreä, keltainen, teräs ja musta.
Five days, five colors. Now it´s time to show you the last color, red. To be honest, bright red haven´t ever been one of my favourite colors, but still I painted our porch floor to red and wouldn´t change it to any other.

Kommentit (8)

 1. Saga / Niittykulma

  Punainen tuo pienissä määrissä kivasti piristystä. Meidän pojan lempiväri on punainen ja lastenhuoneesta sitä sitten löytyykin enemmän. Sopii sinne mielestäni ihan kivasti.

  • maija

   Kirkas punainen on minustakin aika kiva väri just lastenhuoneessa, toki miksei muuallakin talossa. Siitä tulee sellaista hyvää energiaa 🙂

 2. Sar P

  Hieno tuo punainen lattia, multa on mennyt se aiemmin ihan ohi, vaikka Pihkalaa vakkaristi seuraankin.
  Hieno idea juuri eteiseen.
  Älskade hem on mukava sisustuskirja, pitääkin taas kaivella se kirjahyllystä selailuun.

  • maija

   Kiitos! Tuota kuistia on tosiaan tullut viime aikoina kuvattua aika harvakseltaan, kun siellä ei ole oikein muuta kuin nuo kaapit ja jakkara… 😀 ehkäpä nyt joulunaikaan innostun laittamaan sinne jotakin somistusta ja tilasta saisi taas enemmän juttua aikaiseksi.

   Älskade Hem on kyllä kiva kirja, hyvä löytö Ikesta!

 3. tunne tilat

  Värien kokeileminen on vähän kuin uusien ruokien maistamista. Jos ei uskalla maistella, ei koskaan saa tietää mitä menettää 🙂

  • maija

   Hyvin sanottu! Hitit ja hudit selviävät parhaiten rohkeasti kokeilemalla.

 4. Anne

  Nappasin sinulta tuon punaisen meidänkin eteiseen, enkä ole kyllästynyt yhtään, vaikka punaista muuten meillä vähän onkin.

  • maija

   Kiva kuulla, että olet saanut inspistä tuosta lattiasta! 🙂 Minäkään en ole huomannut mitään kyllästymisen merkkejä itsessäni, vaikka punainen ei se lempivärini olekaan. Luulen sen johtuvan pienikokoisesta läpikulkutilasta, jossa ei niinkään vietetä aikaa, näin ollen vähän rohkeampaankaan väriin ei ennätä kyllästyä niin helposti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *