Blogit
Pihkala

Etupihan kukkia

Eilinen päivä kului pitkälti pihahommissa, istuttelin sinne vihdoin vähän lisää kesäkukkia. Entuudestaan pihalla oli lähinnä muutama valkoinen pelargonia, jotka kaipasivat kipeästi seuraa. Sain valita yhteistyössä Huiskulan kanssa muutaman kesäkukan täydennykseksi, ja nyt kukkii niin ulko-ovella kuin terassillakin!
Olen aika tylsä kukkien suhteen, suosikkikukkani ovat lähes poikkeuksetta niitä yksinkertaisia ja perinteisiä. Valkoinen pelargonia on ikisuosikkini, ja valkoinen väri muutenkin se lemppari. Myös vaaleanpunaiset ja siniset kukat ovat mieleeni, mutta en osaa oikein tykätä kovin räikeistä väreistä ja  erikoisista laaduista.
Noudin kukat Länsikeskuksen Huiskulasta, jossa olikin kivasti valinnanvaraa juuri näissä lempiväreissäni. Pienen pähkäilyn jälkeen valitsin ulko-oven viereen ison daalian, jossa on  valkoisen ja punaisen värejä. Kaveriksi tälle valikoitui pelargoneja – mutta tällä kertaa hurmaavan vaaleanpunaisessa sävyssä. Istutin ne samaan ruukkuun hopeaputouksen kanssa, vaaleanpunertava kukka ja hopeanhohtoinen köynnös sointuvat minusta aika kauniisti yksiin.
Halusin myös kokeilla vaihteeksi amppelia oven vieressä. Kukka-amppeleiden sijaan iskin kuitenkin silmäni amppelimansikkaan. Ei ehkä vähiten siksi, että mansikat ovat suurinta herkkuani. 😉 Kasvi myös rönsyää aika kauniisti amppelista, ja uskoisin sen kasvavan vehreäksi ja runsaaksi. Ja vaikkei satoa tulisikaan, ovat isot vihreät lehdet myös sellaisenaan aika kauniita.
Sisääntulo piristyi muutamalla kasvilla aika kivasti, kyllä ne vain tekevät niin paljon! 
Tarkoituksena oli kuvata samalla myös terassinkin kasvit, mutta rehellisesti sanoen se oli niin siitepölyssä, että se piti ensin pestä. Tällä ilmalla terassilaudan kuivuminen otti sen verran aikaa, että katsoin paremmaksi siirtää kuvauksen huomiseksi. 🙂 Terassista ja sen kasveista on siis tulossa juttua myöhemmin.
(blogiyhteistyö, osa tuotteista saatu)

Kommentit (12)

 1. Perla / Lumon Valkama

  Kauniita kuvia! Amppelimansikka on omissakin haaveissa.

  Tervetuloa katsomaan uuteen blogiini, millaisia kukkia meillä kasvaa. 🙂

  • maija

   Kiitos! Täytyykin tulla vierailulle sinne päin. 🙂

 2. Anonyymi

  Ihania kuvia! Mistä isot harmaat(betoniset?) ruukut ovat…?

  • maija

   Kiitos 🙂 Nuo ruukut ovat Plantagenista. Tuo pienempi on oikeaa betonia, tosin siinä on jokin lasite sisäpuolella suojana.

 3. Susanna

  Vaaleanpunainen ja hopeaputous on mun kestosuosikit ja taas tänäkin kesänä päädyin eturappusten kohdalla tuttuun ja turvalliseen. Terassin istutukset onkin toista maata 🙂

  • maija

   No mutta kaunis ydistelmähän se on 🙂 Vähän sama täällä, helposti sitä jumittuu niihin omiin suosikeihin.

 4. Minna

  Löysin vanhan ja kauniin maatiaspelargonian mökkireitin varrella olleesta taimitarhasta. Onhan ne kauniita-pelargoniat. Ja ihana tuo teidän rappusten kaide. Kesää ja lomaa!

  • maija

   Oi, kuulostaa ihanalta. Tuollaiset vanhat pelargoniat on kyllä parhaita, mitä käkkärämpi ja runsaampi, sen kauniimpi. Mårbackan lajike varsinkin on kaunis.

   Samoin sinne, toivottavasti ilmat tästä vielä vähän petraantuu!

 5. Esmeralda

  Kauniita kukkia, mutta ennen kaikkea ihastuin teidän portaisiin ja kaiteeseen! Aivan ihanat. 🙂

  • maija

   Kiitos 🙂 Portaat on vanhat, mutta kaide minun suunnittelema, teetettiin se tuohon jälkeenpäin, kun vanhoissa ei sitä lainkaan ollut.

 6. MS Ordinary

  Miunkin katse kiinnittyi kaiteeseen, kaunis!

  • maija

   kiitos, kiva kuulla 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *