Pihkala
Pihkala

Eteisessä

Kyllä se nyt on jo kevät, sanovatpa viralliset määritelmät mitä tahansa. Juuri todettiin töissä, että eipä sitä lunta nyt enää niin kauheasti ole: tiet on jo ihan sulia ja meidän pihakin alkaa olla aika hyvällä mallilla, ruoho näkyy jo monissa kohdissa ja krookukset puskevat ylöspäin.
Nyt oli siis korkea aika siirtää untuvatakit ja pipot vähän näkymättömämpään paikkaan. Koko talven ne ovat majailleet tuossa naulakossa ja peittäneet vanhan kaunistuksen ihan täysin alleen. Siirsin möhkötakit vaatekaappiin ja avot – eteinen oli kertaheitolla siistimmän näköinen. Tuo vanha naulakko on yksiä lempijuttuja meillä, se löytyi vanhan talon vintiltä ja sattui sopimaan kuin nakutettu meidän eteiseen. Raskasta naulakkoa keventää sopivasti Hayn ja Muuton modernit jutut. Usein pohditaan tuon Mhy-valaisimen valotehon riittävyyttä, meillä on eteisessä valaisimia kaksi ja voin sanoa, että niiden valoteho on tuohon tilaan vallan mainio. Huoneen ainoaksi valaisimeksi en sitä yksinään laittaisi, mutta tuplana se toimii jo hyvin ja pienemmissä tiloissa toki yksinkin.
Vielä pitäisi pari mattoa metsästää eteiseen. Mallit on tosin jo melkeinpä mielessä, mutta niitä ei ole vain tullut hankittua. Matot taitavat keikkua prioriteettilistani häntäpäässä, kaikki muut hankinnat kiilaavat aina edelle. Kun kerran vanhallakin pärjää…
Huomenissa voisikin käydä kääntymässä muutamassa paikassa asian tiimoilta. Mutta nyt, kivaa lauantai-iltaa!

Kommentit (16)

 1. Anna-Sofia / Tekemisen maku

  Todella kiva tuo naulakko! Ja mulla sama juttu, että mattohankinnat tahtovat jäädä viimeisimmiksi vaikkei vähäisimmiksi;):

  • maija

   Mikäköhän noissa matoissa on, kun niitä ei meinää millään saada ostettua 🙂 Matto on ollut mielessä ties kuinka kauan, mutta aina sen ohi kiilaa joku kiinnostavampi tai kivempi juttu.

 2. miniE ja O

  Tämä postaus tuli kuin tilauksesta, kiitos. 🙂
  Juuri eilen etsiskelin teidän eteisen kuvia, kun muistin teillä olleen nuo Myy-valaisimet. Ja juurikin olisin kysellyt tuosta valotehosta, mutta vastasitkin siihen jo. Eilen lähti yksi tuollainen tilaukseen pitkän pohdinnan jälkeen.

  Ps. Tuo teidän naulakko on kyllä kiva.

  • maija

   No jopas sattui, kiva jos tästä oli hyötyä. Tuo tilaamasi Myy on varmastikin hyvä hankinta. 🙂

 3. JuttaEmilia

  Naulakko on kyllä huikea. Ja on niin hienoa kun saa kaikki ne paksut takit taas piiloon odottamaan ensi talvea 🙂

  • maija

   No älä muuta sano! Tosin tänään tuli lunta sen verran, että pitää ehkä kaivaa takki takaisin, jos tällaiset ilmat vielä jatkuvat…

 4. Heidi

  Todella tyylikäs ja harmoninen eteinen. Näyttääpä hienolta tuo Myy-valaisin.

  • maija

   Kiitos! Myy on kyllä kiva, tykkään tuosta leikkisän modernista muodosta.

 5. Vekarus

  Kyllä on kaunista!

  • maija

   Kiitos 🙂

 6. Lisli

  Ihanasti vanha naulakko ja uusi design sopusoinnussa keskenään 🙂 tykkään!

  • maija

   Kiitos 🙂 Minäkin tykkään tuosta yhdistelmästä, vanha muoto kevenee noilla kivasti.

 7. MS Ordinary

  Naulakko on kyllä kaunis 🙂 se näyttää myös melko suurelta eli se on varmasti myös käytännöllinen.

  • maija

   Juuh, on se kyllä aika isonpuoleinen. Mahtuu yksi jos toinenkin takki.

 8. Plateful of love

  Ihana kevät (ei anneta tämänhetkisen lumisateen pilata fiilistä :))! Ja todella kivannäköinen kokonaisuus. Tästä innostuneena taidankin siirtyä eteisen siivouspuuhiin, kiitos inspiraatiosta!

  Meilläkin on muuten kerrostalon vintiltä löydetty seinänaulakko käytössä, se tosin hieman ruosteessa oleva rautainen yksilö. Hyviä löytöjä tällaiset.. 🙂

  Maiju

  • maija

   Kiitos! No joo, tämä äkillinen lumisade kyllä eittämättä vähän latistaa fiilistä, täytyyköhän tässä vielä kaivaa nuo takit takaisin…

   Oi, kuulostaapa ihanalta tuo teidänkin löytönne.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *