Blogit
Pihkala

CRINOLETTE

kuva

Kuvassa uusin tuoli-ihastukseni, Ilmari Tapiovaaran Crinolette. Pidän kovasti likimain kaikista Tapiovaaran tuoleista, eikä tämä ole poikkeus: tuolin siro rakenne ja klassisen elegantti muotoilu iskevät ja kovasti. Crinolette on suunniteltu vuonna 1961 ja ollut aikoinaan Askon tuotannossa. Tuolia on tuolloin tehty rajattu 4000 kappaleen erä ja sen valmistus on sittemmin lopetettu, tästä syystä tuoli on pysynytkin hieman harvinaisempana. Pian tuolia kuitenkin taas saa, sillä Crinolette on tulossa syksyllä uustuotantoon Artekille, povaankin tästä seuraavaa hittiä iki-ihanien Mademoisellen ja Domuksen rinnalle. Itse ainakin ottaisin tuon riemusta kiljuen, tuoli olisi aika täydellinen meidän takan viereen Hee Lounge -tuolin tilalle. Ehkä heivaan Heen muualle ja ryhdyn säästämään pennosia tähän ihanuuteen…
Kävin muuten vastikään katsomassa Designmuseossa Tapiovaaran 100-vuotisjuhlanäyttelyn, jossa tämäkin tuoli patsasteli. Upeiden tuotteiden lisäksi näyttelyssä oli esillä paljon Tapiovaaran luonnoksia ja piirustuksia, joita oli tosi mielenkiintoinen tutkia. Näyttely on avoinna syyskuun loppupuolelle asti, joten paikan päälle ennättää vielä hyvin. Suosittelen kaikille suomalaisen designin ystäville!
My new chair love, Crinolette by Ilmari Tapiovaara, designed in 1961.

Kommentit (6)

 1. Anonyymi

  Voi miten kiva uutinen, että tuoli tulee uudestaan tuotantoon! Olen sitä toivonut, koska pieni alkuperäisvalmistuserä on tehnyt kilpahuudon vanhoista tuoleista aika mahdottomaksi. Ja heille, joille vanha on ainoa oikea vaihtoehto, on edelleen vintagevaihtoehtoja varmasti tarjolla vähän kaikista tuoleista ja huonekaluista.

  Itse en osaa korjata tai fiksata mitään, joten uusiotuotanto on siksikin vaihtoehtoni, ovathan nämä kuitenkin kotimaista valmistusta (ymmärtääkseni) ja täyttä puuta, joten kaikki tuo nostaa hintaa.

  Ja säästämään on ruvettava, jotta saan (tovin jos toisen säästämäni, ei ollut sekään halpa, mutta kannatti odottaa) mustan Mademoisellen kaveriksi jossain välissä Crinoletten.:)

  Nämä ovat muuten mitä mainioimpia tuoleja pieneenkin kotiin, koska eivät vie paljoa tilaa. 🙂

  terkuin Paula Turusta, blogiasi seuraan mutta ekaa kertaa taidan kommentoida

  • maija

   Joo eikös olekin mukava uutinen, kiva että tuo hieno tuoli on kohta yhä useamman saatavilla! Kyllähän vintagessa on aina oma tunnelmansa, mutta minä kyllä myös kelpuutan mielihyvin uustuotantokalusteetkin, hinta kun on usein mukavampi ja saatavuus paljon parempi. Ja tämäkin on kuitenkin tehty kunnon materiaaleista ja uskoakseni muiden vastaavien tavoin myös Suomessa, niin omatunto ei ala kolkuttelemaan niistäkään syistä…

   Jännä nähdä tuoli sitten kohta livenä ja testata sen istuttavuus ja muotoilu oikein kunnolla!

 2. Anonyymi

  Itse olen keräillyt noita vanhoja crinoletteja useita kappaleita, myös useita värejä. Hinnat liikkuu siinä 600-1000 euron välillä ja luulen että uustuotantomalli tulee maksamaan pitkälle toista tuhatta euroa. Joten aika harva sen raaskii ehkä kuitenkaan ostaa.

 3. Anonyymi

  Varmaan tulee käymään samoin, että uustuotantomalli pitää vanhojenkin tuolien hinnat aika korkeana. Koska kovin halvalla Artekin en usko crinolettea myyvän, koska se ei kai ole aivan helppo valmistaa. Osalle uudistuotantomalli ei kelpaa, he etsivät itselleen ennemmin aidon vanhan tuolin.

 4. Anonyymi

  Näinhän siinä kävi, crinolette tuli uudistuotantoon ja hinta vaatimattomat 1490 euroa. Aika hyvin ennustukseni kävi toteen, kun katsoo tuolin rakennetta, sitä ei tonnilla tehdäkkään. 🙂

 5. Anonyymi

  Tilanne on vaan näköjään nyt niin, että originaalin tuolin saa 600-1000:lla eurolla ja uudistuotantotuoli maksaa 1490 euroa. Eli aika hassu on tilanne mielestäni.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *