Blogit
Pihkala

CORK + TERRACOTTA

Ilse Crawfordkin sen jo näytti paljon huomiota saaneessaan Ikea-mallistossaan, tänä syksynä korkki on se juttu. Korkkia näkyy niin huonekaluissa, pienesineissä kuin pintamateriaaleissakin nyt erityisen vahvasti. Oma suhteeni korkkiin on varovainen ”ihan kiva”, sinänsä kiinnostava materiaali, mutta mitään mullistavia sydämentykytyksiä se ei kuitenkaan aiheuta. Taitavasti yhdisteltynä materiaali näyttää toki mielettömältä isompinakin pintoina, mutta itse en usko hullaantuvani korkkiin mitenkään erityisesti. Pienet esineet, kuten kuvan purkki, ovat kylläkin aika kivoja, tällaisia löytyy kotoa jemmasta jo vuosien takaa.

Korkki ei suinkaan ole syksyn ainoa lämmin sävy, terrakottakin näyttäisi tulevan taas. Tänä syksynä lämpimiä, poltettuja oranssinpunervia sävyjä voi bongata lähes kaikkialta, niin muodin kuin sisustuksenkin puolelta. Poltettu oranssi kuulostaa korvaani edelleen vähän kyseenalaiselta, mutta luonnon klassiset punasävyt, kuten tiilenpunainen ja ruoste sen sijaan oikeinkin kiinnostavilta. Luonnosta tulevat sävyt toimivat aina, niin myös tässäkin tapauksessa.

Olen salaa himoinnut tätä Acnen ruosteenpunaista villatakkia syksyksi. Edullisempi vastine löytyi kuitenkin ensi hätään Zarasta, poolokaulus tuntuu taas ajankohtaiselta ja värikin oli justiinsa nappi. Tuo poolo ja nudet mokka-avokkaat olivat osa eilisen päivän asuani, ja melkoisen sama värimaailma näytti olevan uusimmassa Asun-lehden kannessakin. Terrakottaa ja korkin sävyjä, lämpimiä oransseja. Muoti ja sisustus liukuvat käsi kädessä keskenään.
Alempi rannerengas on Edbladin, ylempi koru on äidiltä saatu ja ehtaa 70-luvun vintagea. Näinä päivinä taas kovinkin ajankohtainen.
Musta Kubus-kynttelikkö on ihanan skarppi, se terästää näitä pehmeitä sävyjä juuri sopivasti. Liljat nappasin kuvausrekvisiitaksi, mutta täytyy sanoa, että kauneudestaan huolimatta ne eivät kyllä millään muotoa ole lempikukkiani. Niiden haju tuo mieleen lähinnä kalmiston ja mahtipontinen ulkonäkökään ei ole yhtään minua. Paljon enemmän tykkään herkistä yksittäisistä kukkasista tai rennon runsaista kimpuista.
Kuvan alareunassa vilahtava Lukki-tuoli jatkaa samaa pehmeää sävymaailmaa, ihastelen päivittäin töissä tuolin hienoa kitin sävyä. Mustavalkoiset valokuvakortit ovat puolestaan peräisin Turun taidemuseosta, Jacques Henri Lartiguen Riviera-valokuvanäyttelystä, jossa ennätin vihdoin käväistä itsekin. Sateisena syyspäivänä tein aikamatkan 1920-50-lukujen Rivieralle, aurinkoon ja yläluokan huolettomaan elämään. Miten hurmaavia, nostalgisia kuvia koko näyttely täynnä, pieni kaukokaipuuhan siinä heräsi niitä katsellessa. Ehdoton suositus tälle, mikäli valokuvataide yhtään kiinnostaa. Näyttely on avoinna tämän kuun 20. päivään asti, joten kaltaiseni mattimyöhäisetkin ehtivät vielä oikein mainiosti. 

Mitäs te tuumaatte näistä lämpimistä punaisen ja ruskean sävyistä?

Got inspired by warm and soft colors; terracotta, cork and nude sharpened with simple black and white. Perfect color palette for this autumn.

Kommentit (4)

 1. Sar P

  Olipa inspiroiva postaus.
  Ihanasti nivot yhteen värit ja materiaalit niin muodin kuin sisustamisen alueilla.
  Noihin mustavalkoisiin postikortteihin jäin koukkuun.
  Harmi etten pääse katsomaan näyttelyä ja museokauppaa.

  • maija

   Onpa mukava kuulla, kiitos! Minusta on tosi inspiroivaa seurata muodin ja sisustuksen kehitystä ja vuorovaikutusta, rinta rinnan (tai muoti hiukan edellä) ne näköjään tuppaavat kulkemaan vuodesta toiseen. Ja tällaisilla pienillä jutuilla pääsee helposti ja näppärästi fiilistelemään uusia sävyjä ja yhdistelmiä ilman suurta rahallista panostusta tai kodin uudelleen järjestelyä.

   Näyttely oli kyllä ihana, minä hullaannuin siitä ihan täysin. Kannattaa tutustua herran tuotantoon vaikka netin kautta, mielenkiintoinen elämäntarina hänellä ja ihania kuvia sen varrelta.

 2. Anonyymi

  Ihana tuo korkista tehty rasia! Materiaalina niin ajankohtainen. Mistä sellaisen saisi itsellekin?

  • maija

   Tuo on Hayn rasia, Koodista noita saa kahdessa koossa 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *