Blogit
Pihkala

CLEAN SHEETS

Mitä vuodevaatteisiin tulee, on makuni niiden suhteen kovin yksinkertainen. Lakanakaappini on melkoisen yksipuoleinen; omistan nimittäin ainoastaan valkoisia ja vaaleanharmaita lakanoita. Kuviomaailmakin on sangen jännittävä, sillä ainoat kuviolliset lakanat ovat nämä ruudulliset, jotka eivät nekään kovin näyttävät ole. Mutta tyynyliinojen toiselta puolelta löytyy ylläri, sitruunankeltainen kääntöpuoli on sentään aika päräyttävä yksityiskohta vaaleuteen tottuneelle. 
Eilen vaihdoin sänkyyn puhtaat lakanat ja asettelin jo vähän kevättä enteillen vähän keltaista esiin. Raikkaissa lakanoissa on taas ilo kölliä ja iloisen värin myötä tuntuu, että kevätkin olisi taas vähän lähempänä.

Löytyykö teidän lakanakaapista trendikkäitä värejä vai luotatteko minun tapaani perusvalkoiseen linjaan?

Sleeping on clean sheets is the best feeling ever.

Kommentit (12)

 1. punainen remonttitupa

  Sulla on liikaa näitä ihania makuuhuonekuvia ihanine lakanoineen:) Omaa makuualkovia ja sänkyä sekä ehkä uusia lakanoita odotellessa…pakko saada uusia lakanoita!

  • maija

   Heeh, oma sänky vetää kyllä puoleensa aika kovasti just nyt 🙂 Uudet lakanat, tai ihan vanhojen vaihtokin, piristää kyllä aina kivasti. Nyt kevääksi voisi oikein repäistä ja hankkia jotain vähän värikkäämpääkin.

 2. Vanha Jäärä

  Jos mulla on jokin addiktio, niin se on pussilakanat. Ja ne ovat kaikki värikkäitä ja kuviollisia. On muumeja ja unikoita ja vähän sitä sun tätä 🙂 Trendikkäitä ne eivät kyllä ole vaan vuosien varrella keräiltyjä. Hyvälaatuinen pussilakana kestää yllättävän kauan. Heitin juuri pois noin 30 vuotiaan muuten hyväkuntoisen lakanan kun tytär oli onnistunut sotkemaan siihen meikkivoidetta, joka ei lähtenyt pesussa pois.

  • maija

   Joo tuo on aivan totta, hyvälaatuiset lakanat sen kuin paranevat vanhetessaan. Mullakin on muutama ikivanha lakana, joista on tullut lukemattomien pesujen seurauksena ihanan pehmeät ja sileät. Eihän niitä raaski heittää pois millään, vaikka muuten ne alkaisivatkin olla jo vähän kulahtaneita… Tuosta samasta syystä koitan myös olla ostamatta kaikkia kivoja lakanoita, kun periaatteessa sitä ihminen pärjäisi ihan muutamallakin setillä jo vallan mainiosti.

 3. Minna

  Hei,
  tällä hetkellä on parit valkoiset pussilakanat, yhdessä on kauriin kuva, yhdet vaaleanpunaiset ja yksissä on mansikoita. Kunhan mansikkalakanat ja vaalean punaiset menevät siihen kuntoon, että niitä ei enää viitsi käyttää, niin sitten minulla on vain valkoisia lakanoita. Olen siis valumassa hiljalleen sinun linjalle,
  -Minna

  • maija

   Mä olen ihan vähän salaa haaveillut juuri vaaleanpunaisista pellavalakanoista kevääksi… Mutta ehkä perusvalkoiset ja harmaat on kuitenkin sitä ominta juttua. 🙂 Kivoja lakanoita on kyllä maailmassa ihan liikaa, eikä niitä viitsisi kuitenkaan ihan tolkuttomasti ostaa, kun kuitenkin käyttää vain yksiä kerrallaan.

 4. muuttuvakotini

  Heippa. Ihanan raikkaan keväinen makuuhuone. Mulla lähinnä Marimekon pussilakanoita, joita olen saanut anopilta joululahjaksi. Onneksi eivät ole värikkäitä musta valkea tai harmaa valkea linjaa. Haaveissa valkoiset pellava pussilakanasetti ja niissä hyvä puoli ei tartte silittää…näyttävät kohta kauniimmalta ryttyisenä, joka sopii mulle 🙂 Valkoiset ovat aina kauniit ja just kivasti saa tyynyillä väriä. I like 🙂

  • maija

   Heippa ja kiitoksia! 🙂 Mäkin tykkään pellavalakanoista juuri tuon rennon ryppyisyyden vuoksi. Olen muutenkin äärimmäisen laiska silittämään vuodevaatteita, niinpä ryppyisestä pellavasta ei tarvitse potea huonoa omatuntoa 🙂 Marimekon lakanat ovat kyllä kivoja myös,varsinkin juuri nuo neutraalimman sävyiset.

 5. Lennu

  Valkoiset on ihan parhaat! Tosin just noita Hayn lakanoita metsästin joka paikasta, mutta eipä enää saa, valmistus ilmeisesti lopetettu. Harmi, noissa on sitä jotakin ja sopiva väripirskahdus tyynynliinan muodossa!

  • maija

   Itsekin harmittelin noiden poistumista, nämä ovat olleet kyllä kaikinpuolin hyvät ja kivat lakanat. Malli on just sopivan yksinkertainen, mutta kuitenkin tuo kuviointi ja tehosteväri tuo sen oman juttunsa lakanoihin. Tylsää, että päättivät nyt lopettaa koko lakanoiden valmistuksen.

 6. Anonyymi

  Mistä tuollainen componibili? Itse löydän vain kaksi- tai kolme lokeroisia, muttaettä tuollaista erikokoisilla lokeroilla varustettua en löydä. Hmmm, auta tyhmää, saako noita jostain? 😉

  -cocis

  • maija

   Joo saa, Kartellilla on myös tuollaisia irtonaisia Componibili-moduuleita, joita voi kasata päällekkäin mielensä mukaan. Tämä versio on hieman niitä tavallisia 2- ja 3-korkuisia isompi, halkaisija on 42 cm ja laatikkomoduuleita löytyy näitä kahta korkeutta. Minä tykkään melkeinpä eneniten juuri tästä isosta, sisälle mahtuu vähän paremmin tavaraa, aikakauslehtiä jne.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *