Blogit
Pihkala

CASUAL FRIDAY

Mukavaa perjantaita! Täällä ollaan vietetty aikaa kotona vapaapäivän merkeissä, kuvattu muutamia asiakashommia ja siivottu ja järkkäilty kotinurkkia. Vanhan olkkarimme kuvista innostuneena käänsin sohvapöytämme mustan kannen vaihteeksi esille, näin saa kätevästi vähän uutta fiilistä olkkariin. Tosin tuosta yllä olevasta kuvasta muistui mieleen välittömästi, miksi tykkään valkoisesta puolesta enemmän – aamupäivällä pyyhitty pöytä näytti jo muutaman tunnin jälkeen siltä, kuin se ei olisi nähnyt rättiä ikuisuuksiin. Musta on aika pirullinen väri.
Selailin aamupalalla postiluukusta kolahtanutta Ruokakirjaa, jonka sain taannoin arvosteltavaksi. Tämän voisin hankkia jo pelkästään kauniiden valokuvien vuoksi, taitavan Riikka Kantinkosken kuvat ovat ihan hengästyttävän kauniita. Muutoin kirja oli täynnä mukavan simppeleitä, perisuomalaisia klassikkoruokia, joista suurin osa oli minulle jo lapsuudesta asti tuttuja. Mukavaa, kun kikkailematon suomalainen ruoka on taas alkanut saada arvostusta! Sinänsä mitään uutta ja innovatiivista kirja ei reseptien puolesta tarjoa, eikä se ole sen ideakaan. Sen sijaan kirjasta on näppärä tarkistaa, miten se vanha tuttu resepti menikään. Peukku tälle!
Entisessä asunnossa nuo Hayn pikkupöydät olivat aika unohduksissa yläkerran aulassa, mutta täällä vuokra-asunnossa ne ovat kovassa käytössä. Pöytä on niin näppärä nostaa sohvan tai sängyn viereen kahvikupin ja aamupalan alustaksi. Pöytä sopii myös minusta aika kivasti tuohon Swedesen pöytään, miksei erilaisia pöytämalleja voi sekoitella keskenään.
Viikonlopun ruokamietinnät jäivät vielä vähän kesken, mieleni tekisi ehkäpä raikasta pastaa, kuten alkuviikosta.  Yksinkertaisista aineksista tulee ne parhaat maut, tykkään minä. Vai laittaisikohan sitä uuniin muhimaan vanhan kunnon karjalanpaistin kirjan ohjeen mukaan…
Tässä ehkä vähän harvemmin nähtyä kuvakulmaa meiltä. Otos on napattu sohvan ja ruokapöydän vierestä, tässäpä se oleskelutila melkein onkin. Lakanat rennosti rutussa ja kuppeja vähän siellä täällä. Casual friday -fiilistä selkeästi nähtävissä kotonakin.
Nyt seuraavana vuorossa on raksa ja siivoushommat sielläkin. En ole ennättänyt käydä siellä muutamaan päivään, onkin hauska nähdä mitä kaikkea siellä on taas tapahtunut. Kamera tietysti mukaan, rempparaporttia luvassa taas tuttuun tapaan sunnuntaina.
Mukavaa viikonloppua!
Casual friday at home.

Kommentit (2)

  1. Irmastiina Ruusukummusta

    Kodikasta on pienssäkin kodissanne.

    • maija

      Kiitos! Onhan pienissä neliöissä se oma tunnelmansa. 🙂 Mukavaa uutta viikkoa sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *