Blogit
Pihkala

BY NORDIN SYKSYÄ

En suostu vielä ajattelemaan syksyä, vaikka syysvaatteet ja -tuotteet jylläävätkin jo kaupoissa. Minusta elokuu on luettavissa vielä ihan täysin kesäkuukaudeksi, ja varsinkin näillä helteillä syksy tuntuu olevan jossain todella kaukana. Miksi elää tulevassa vuodenajassa, kun voi nauttia kesästä juuri nyt – sehän alkaa vasta olla parhaimmillaan.
Ihan pikkuisen on silti minunkin pakko fiilistellä syksyä. Jos jotain positiivista pitäisi keksiä kesän loppumisesta, olisi se ehdottomasti kuvien kaltainen tunnelma; rakastan pehmoista villaa, harmaan sävyjä, hämäriä iltoja ja kotoilua. 
Tanskalaisbrändi By Nord julkaisi monen muun tavoin hiljattain syksyn mallistonsa, ja se oli täynnä kauniin syksyisiä juttuja. Tuotteet olivat uusiutuneet kivasti, hiukan jo ohi mennen eläinkuvatrendin tilalle oli tullut uusia raikkaita juttuja, kuitenkin tuttu luonnonläheinen linja oli säilynyt. Tykästyin paitsi muutamaan uutuustuotteeseen, myös kauniisti stailattuihin kuviin, tässä pari poimintaa niistä.
Kaikenlaiset daybedit taitavat olla juuri nyt kovassa huudossa, ja onhan tuo klassinen kaluste kieltämättä upea vaikkapa isossa eteishallissa tai oleskelutilassa. Kuvan väripaletti ja tunnelma viehättävät muutenkin, rennon tyylikästä.
By Nordiltakin on näköjään tulossa kaksivärisiä tyynyjä, olen bongannut niitä viime aikoina aika monestakin paikasta aina Kodin Ykkösestä lähtien. Tiedä sitten kuka inspiroitui kenestä, mutta kyllähän näistä herää vahvoja mielleyhtymiä Muuton Mingle-tyynyihin, värisävytkin kun tuppaavat monella valmistajalla liikkumaan aika samoissa paleteissa…
Tämä kuva oli suosikkini, tykkään tästä ihan kaikesta. Värisävyistä, tekstiileistä, marmoripöydästä ja etenkin tuosta nojatuolista. Samaa henkeä tämän hetki sitten haikailemani jakkaran kanssa.
Sama harmoninen väriskaala jatkuu kylppärituotteiden puolella. Raitapyyhkeet olisivat ihanat kesäisiin saunareissuihin ja toisivat lämpöä vaaleaan kylppäriin. Pampulanmallinen kylppärimattokin on kiva, vaikka yleensä en ole ko. mattojen ystävä. Ne tuntuvat olevan aina tiellä ja/tai rullalla varsinkin pienessä kylppärissä, ja nuhjustuvatkin usein helposti. Yksi inhokeistani on hiukan kostea kylppärimatto, jonka päälle astuu vahingossa sukkasiltaan. Yyh.

Mallistosta löytyy myös pehmeän muotoisia astioita, oikein kaunista. Ja muitakin kivoja kattausjuttuja. Pitäisi käyttää enemmän somisteita kattauksessa, jo pienilläkin jutuilla tekee ruokailuhetkestä vähän spesiaalimman. Ei vaadita kuin pöytäliina, kangasservetit tai kaunis kukkanen, niin fiilis ruokailla on jo ihan eri.

Tässä kuvassa ihastuttaa pienenä aksenttina oleva sininen, erityisesti indigon ja musteen sävyt kiinnostelevat nyt kovasti. Hulppean huonekorkeuden ja lankkulattiat ottaisin myös mielelläni. Ja tokihan myös tuon kuvassa vallitsevan seesteisen tunnelman.
Mitäs te tykkäsitte näistä kuvista ja tuotteista, iskeekö yhtään näin keskelle kesää? Täytyy myöntää, että näiden kuvien myötä minullakin heräsi pieni kiinnostus syksyä kohtaan, onhan tuossa vuodenajassa ne hyvätkin puolensa. Sitä ennen nautitaan kuitenkin täysin rinnoin kuumasta kesästä!
These pictures are from By Nord´s new autumn collection, I really like the athmosphere of them. Calm and peaceful, just like their cozy products.

kaikki kuvat By Nord

Kommentit (6)

 1. Iisa

  Ihania kuvia – rauhallisia ja seesteisiä. Minun lemppari on tuo eka kuva.

  • maija

   Näistä kaikista kuvista huokui tosiaan sellainen ihana seesteisyys, pehmeän puuterinen tunnelma kiinnitti munkin huomion.

   Tuo eka kuva on myös ihana kaikessa yksinkertaisuudessaan, ollapa tuollainen korkea tila olohuoneena.

 2. Anne-Maria

  Tosi kauniita kuvia, alkoi täälläkin syksy vähän kiinnostaa. Tuon ihanan pienen marmoripöydän ottaisin heti!
  Mutta nautitaan tosiaan vielä tästä kuumasta kesästä niin kauan kuin sitä riittää. Meille "evakkoasujille" tämä sopii enemmän kuin hyvin.

  • maija

   Heh, kyllä kauniilla kuvilla on suuri vaikutus. Näiden kuvien jälkeen syksy ei enää tunnukaan niin tylsältä asialta 🙂

   Mutta juu, täytyy nauttia nyt näistä helteistä niin kauan kuin niitä piisaa. Mun puolesta ne saisivat kestää vaikka ihan lokakuulle asti… 😉

 3. Ansku

  Sama juttu, vielä on kesä. Varsinkin kun olen kesälomallakin 😀 Ainoastaan syksyn muodin vuoksi mieli ajoittain siintää syksyyn, muuten saisi minun puolestani olla kesä aina.

  • maija

   Mullakin on toinen osuus lomasta vasta edessä, joten kesä jatkuu varmuudella ainakin syyskuun alkuun asti 😉 Syksypukeutuminen minuakin houkuttaa, syksyn mallistot ovat aina osuneet eniten omaan makuuni, mutta muuten kyllä kesä saisi jatkua vielä vaikka kuinka pitkälle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *