BROOKLYN, SILMÄTERÄNI

Instagram-seuraajani tietävätkin jo, että olen tehnyt viime aikoina yhden kauan haikailemani hankinnan. Olen suunnitellut jo jonkin aikaa uuden pyörän ostoa ja siinä se nyt vihdoin on: upouusi ja iki-ihana Pelagoni!

Pyörä on mallia Brooklyn, juuri täydellinen kaupunkiajoon ja lyhyille matkoille. Halusin ehdottomasti pyörän, jossa on pysty ajoasento, minusta tällaisella mallilla on mukavinta taittaa lyhyitä matkoja. Pyörän värissä olikin pohtimista, sillä tämä maitokahvi, musta sekä vihertävä olivat kaikki aivan ihania vaihtoehtoja. Päädyin kuitenkin klassiseen maitokahvin väriin, enkä voisi olla tyytyväisempi. Väri on aivan täydellinen, sopivasti vähän erilainen ja ihan nappi nahkaisen satulan parina.
Tilasin pyörän Raumalla sijaitsevasta symppiksestä Busstop-liikkeestä, joka kaiken muun ihanan lisäksi myy vielä Pelagon pyöriäkin. Liikkeestä satuttiin ottamaan yhteyttä juuri pahimpaan pyöräkuumeaikaan, eikä minun tarvinnut kauaa miettiä tilauksen tekoa. Sain pyörästä pikkuisen alennusta bloginäkyvyttä vastaan, mutta itse asiassa olin tilaamassa kyseistä pyörää jo muutenkin, varsin onnekas sattuma siis.

En voi kylliksi kehua liikkeen palvelua, heidän kesäreissunsa Turkuun ajoittui juuri sopivasti ja pyörä tuotiin minulle suoraan töihin! Lomasuunnitelmissa onkin jo ehdottomasti vastavierailu Rauman suuntaan, sen verran ihanalta liike vaikutti jo nettikauppansakin perusteella. Suosittelen ehdottomasti muitakin kuin raumalaisia tutustumaan liikkeen valikoimiin, tuotteita (ja Pelagon pyöriäkin) saa tarvittaessa tilattua kaikkialle Suomeen.

Pyörässä on vaikka mitä hienoja yksityiskohtia, kuten Brooksin nahkasatula ja tyyliin sopivat soittokello ja heijastimet. Pyörään on myös saatavilla kaikenlaisia lisävarusteita, joiden avulla pyörästä voi tuunata juuri haluamansa. Itse laitoin vielä tilaukseen metallisen etukorin, jotta laukku tai kauppakassi kulkee mukana vähän jouhevammin. Myös nahkaiset kädensijat houkuttelisivat, ne olisivat se viimeinen silaus ulkonäköön.

Niin, ja ajettavuudestakin olisi varmasti syytä mainita muutama sananen. Pyörä rullaa kevyesti niin asvaltilla kuin hiekkatielläkin, ja kolme vaihdetta tuovat lisää mukavuutta ajoon. Aivan täydellinen kaupunkiajoon ja lyhyeen työmatkailuun. 

Pelago on kotimainen yritys, jonka pyörät kootaan käsityönä laadukkaista osista, esimerkiksi rungolle luvataan pitkä 10 vuoden takuu. Laatu pitäisi siis olla kohdillaan, ja pyörästä luvataan pitkäaikaista kumppania vuosiksi ellei vuosikymmeniksi eteenpäin. 

Hetken aikaa pyörää käyttäneenä väitettä ei ole vaikea uskoa, pyörä vaikuttaa kaikinpuolin pätevältä ja laadukkaalta kaverilta. Veikkaisinpa siis, että meillä on edessämme pitkä yhteinen taival, jonka korkeintaan joku äärimmäisen röyhkeä varas saattaa huonolla onnella tulla rikkomaan.

Heippa kesäkadut, täältä tullaan!

Here´s my new super nice bike from small finnish company Pelago. I love it!

Kommentit (12)
 1. Aivan ihana menopeli! Tuohon vehkeeseen et kyllästy koskaan ja on veilä joskus perintökalu:) Annan kuitenkin pienen varoituksen noista pitkistä helmoista pyörän kanssa. Itselläni jäi pitkä helma pinnojen väliin ja kuristui sinne tehden pahaa jälkeä niin helmoille kuin ajajalle. Vanhanajan kalalangannäköinen pinnaverkko pelastaa henkiä ja on oikeastaan aika kauniskin. Iloista pyöräilykesää!!!

  1. No näin minäkin vähän tuumailin, että vaikka kerran kirpaisee, on siitä sitten iloa pitkäksi aikaa. 🙂

   Ihan oikeassa olen noiden helmojen kanssa. Täytyy varmaan katsella sellaista pinnaverkkoa, tai sitten unohtaa pitkät helmat pyöräilyn ajaksi. Kuulostaa ikävältä tuo sinun onnettomuutesi, toivottavasti selvisit rysäyksestä edes suhteellisin pienin mustelmin. Ikäviä aina tuollaiset tapaukset. :/

 2. Vautsi vau, ihana pyörä! Olen itsekin suunnitellut pyörän hankintaa ja ykkösenä listalla keikkuu sama Brooklyn, tosin mustana. Olen jo päättänyt, että ostan sen, kunhan saan kerättyä vähän rahaa ja/tai sattuu sopiva tarjous kohdalle. Etukori siihen pitää saada ja ne nahkaiset kädensijat olisivat kyllä piste iin päälle, vaikka olenkin sitä mieltä, että ne pitäisi löytyä vakiovarusteena noista pyöristä. Pyörän hinta kipuaa vain harmillisen korkealle varusteineen ja lukkoineen päivineen – pelottaa, että joku pitkäkyntinen sen heti sitten nappaa mukaansa… Kai sitä pitää silti koeajolle lähteä 😉

  1. Musta on myös upea väri! Joo ihan totta, lisävarusteista kertyy helposti pitkä penni itse pyörän päälle, ja etenkin nuo nahkaiset kädensijat saisivat tosiaan kuulua jo valmiiksi pakettiin. Mutta toisaalta kiva, että pyörään on saatavilla kaikenlaista lisävarustetta, ja niitä saa sitten oman tarpeen mukaan. Ei tarvitse maksaa turhasta hilavitkuttimesta, jos sellaista ei tarvitse.

   Mä olen ollut myös supervarovainen pyörän kanssa, mulla on runkolukon lisäksi vielä erillinen vaijerilukkokin siinä, toivottavasti hiukan auttaa varkaiden varalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *