BEACH HOUSE

 

Juhannukset on vietetty ja arjen syrjään on päästy taas kiinni, vielä on täällä hetki matkaa kesälomaan. Viikonloppu oli kiva pieni irtiotto arjesta; koneet ja kännykät pysyivät kiinni miltei koko viikonlopun ajan ja kamerakin jäi vallan työttömäksi, vaikka sentään oli matkassa mukana. Ihanan virkistävää välillä unohtaa hetkeksi kaikki somet ja laitteet ja keskittyä siihen olennaiseen, eli olemiseen.

 

Juhannuksena mökkihaaveet nostivat taas totuttuun tapaan päätään. Olisihan se aika huippua omistaa pikkuinen tönö jostakin veden ääreltä. Kodin askareet eivät paljon paina, kun vaihtaa hetkeksi maisemaa. On tuolla luonnolla vaan jännä voima.

 

Vaikka mökin hankinta on yksi tämän hetken utopistisimmista haaveistani, voi kait sitä aina sentään vähän leikitellä ajatuksella. Mökkien suhteen olen vastakohtaisuuksien kannalla; niissä viehättävät joko vanhat kalastajatorpat tai askeettisen modernit asumukset. Tämä kuvien jälkimmäistä vaatimusta edustava kesäasunto olisi aika ihana lajissaan, sopivan yksinkertaista menoa ilman turhia krumeluureja. Ulkosuihku, iso patio ja rouheat materiaalit olisivat ainakin ihan must kesäasunnossa, miksei ihan vakituisessakin. Ja oikeastaan – näistä moderneista kuvista voi poimia inspiraatiota myös meidän aivan eri henkiseen taloprojektiin; rouheat lankkulattiat, simppeli mosaiikki ja aavistuksen raffit hanat ja muut yksityiskohdat ovat toivomuslistan kärjessä sielläkin.

This simple but very inspiring beach house is full of rough materials and beautiful, minimalistic details. This kind of summer house I would definitely like to live in.
Kommentit (10)
  1. Pieni Lintu
    22.6.2015, 18:25

    Vau miten tyylikästä!

    1. Eikös, kelpaisi kyllä itsellekin. 🙂

  2. Viimeisessä kuvassa on juuri sellaista mökkitunnelmaa josta itsekin olen aina haaveillut. Perintömökin omistajavaihdos on vielä vuosien päässä, mutta itseä kutkuttaisi niin kokeilla tätä mustaa ulkoväriä perinteisen punaisen matalarakenteisen mummonmökin seinille. Ihanan alkeellista, mutta samalla tosi modernia tunnelmaa. Me like too!

    1. Minäkin tykkään kovin näiden kuvien fiiliksestä, just sopiva balanssi modernia ja askeettisen yksinkertaista tunnelmaa! Musta tuo kyllä aika kivaa skarppiutta perinteiseen taloon, kurkkasitko jo Varpusen blogista hänen maalausproggiksensa ja punaisen rakennuksen muutoksen mustaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *